Ziutek 29.01.2002 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Witam grupowiczów w sierpniu zeszłego roku kupiłem gospodarstwo rolne za sumę 35 tyś PLN co mogę sobie odliczyć od podatku związanego z tym zakupem: -notariusza? -opłatę skarbową? Ziutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.01.2002 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Może od podatku rolnego Odlicza się tylko grunty pod budowę i jeżeli takie wchodzą w skład gospodarstwa kupinego przez Ciebie, to powinno to być ujęte w umowie, abyś mógł odliczyć swoje 350m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziutek 30.01.2002 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 dziekimoże pytanie było głupie ale z tym podatkiem rolnym to żart ?nie mogę odczytać znaku zamieszczonego obok tego stwierdzenia.zupełnie się nie orientuję w prawach podatkowych i dlatego może moje pytanie jest takie a nie innenigdy też nie starałem się kombinować odliczając od podatku wszystko co tylko ustawa przewiduję (gazety, książki, leki itp) ale przy tak dużym zakupie chciałem upewnić u profesjonalistów (za takich uważam tą listę) Vat Ziutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2002 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Tak to mial bys usmieszek Tak jak juz Ci napisalem, jezeli tam bedziesz cos budowal, to pokombinuj, aby to sobie odliczyc. US-y tak nas lupia i czesto myla, ze nalezy sobie pomagac w tym jak z nimi "walczyc". Masz prawo, wiec korzystaj. Poradz sie, tylko aby nie wtopic, bo do oszustwa to nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts