knopferx 03.03.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Czy ktoś posiada okna lub jakąś wiedzę na temat profili GEALAN i firmy Oknoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julek27 03.03.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 mam okna od nich i jestem bardzo zadowolony. Profil 6 komorowy półzlicowany dwustronny złoty dąb chyba to jest S8000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knopferx 03.03.2006 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Takie same wybrałem.Jak długo je masz?Niewypaczają sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 03.03.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Z Oknoplast Rąbień jest tak że jak chcesz okna w okleinie jednostronnej lub dwustronnej to dostajesz porfil 6 komorowy. Każdy kto kupuje okna od tego producenta nie ma wyboru ilości komór w profilu. Okna technicznie wykonane bardzo dobrze. Zastrzeżenia i obawy mogą budzić wzmocnienia wewnątrz profili. Mogą być zbyt cienkie w oknach kolorowych i o duzych gabarytach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julek27 03.03.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mam dopiero od września więc wiele nie mogę powiedzieć. Narazie jestem mile zaskoczony, że przy tynkach, wylewkach nie pojawiła się żadna rosa mozę to zasługa ciepłej ramki ale gwarantować nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 04.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 dopiero zamówiłem mają montować w połowie marca, profil Gealan cieszy się dobrą opinią u Pchełka - guru forum okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 04.03.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ja z kolei mam mieszane wrażenia - dotyczy to okien 4-komorowych w kolorze białym: po pierwsze wzmocnienia faktycznie są b. liche i ramy większych okien wyginaja się w banany (u mnie przynajmniej tak się stało). Spód ramy okna nie ma linii prostej i bywa wykonany w kształcie mostka - co powoduje spore utrudnienia przy motażu parapetów i wprowadza dodatkowe mostki termiczne i problemy z dobrym uszczelnieniem. Szyby standardowe (przynajmniej w moich oknach) mają słabe własności akustyczne - w mieszkaniu czasem czuję się tak, jak na ulicy (dodatkowo sprawę pogarszają niewłaściwie chyba uszczelnione rolety zewnętrzne montowane we wnękach po starych roletach drewnianych). Kolejne zastrzeżenie co do koloru - biel w tych profilach ma odcień brudnawo-żółtawy (moim zdaniem) - większość innych białych okien PCV, które widuję w wielu miejscach wydaje mi się znacznie bielsza i tym samym robi lepsze wrażenie. No i ostatnia sprawa - klamki z przyciskiem. Beznadziejnie to wszystko chodzi i wymaga b. częstej regulacji (bo okna te jakoś mocno - moim zdaniem - pracują); klamki standartowe już znacznie lepiej działają (i wygląd tez bez porównania lepszy). Rosa w dolych narożach okien tez się pojawia przy większych mrozach - ale tutaj przyczyną może być też kiepska wentylacja. Zaznaczam, że opisuję tu swój przypadek (żeby było śmieszniej, część okien miałem montowanych 2 razy, bo ramy powyginały się bardzo i efekt był tragiczny - a i tak jest daleko od doskonałości). Inna sprawa, że facetów od montażu tych okien nie poleciłbym największemu nawet wrogowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts