Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka siatka na ogrodzenie?

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar ogrodzić działkę.

Łączna długość ogrodzenia ok. 200 m.

Stoję przed dylematem siatka ocynkowa - zwykły druciak pleciony; 3,5mm czy też siatka "nowej generacji" PANTENET FAMILY Betafence (zgrzewana z drutu 2,5 mm powlekana PCV).

http://www.psb.com.pl/data/prom/img/21/psb_srodek.pdf

Ceny zbliżone.

Co wybrać ?

Powlekana nie sprawdzie sie gdy bedziesz miał psa na posesji, to takie g.... za przeproszeniem.Ja dałem ocynkowaną z pożadnego drotu teraz namet moj bernardyn nie ruszy takiej siatki.

Sąsiad ma powlekana ijego niemiecki owczarek wygryz sobie poządna dziure i poszedł w swiat :lol:

Ponoć powlekaną lubią szarpać psy. Pan w składzie odradzał mi powlekaną przy posiadaniu dużego psa. Ciekaw jestem czy to prawda.

Niestety jest to prawda,przerabiam na własne skórze a właściwie płocie i nie wiem, jak temu zaradzić.

A czy występuje w przyrodzie zgrzewana, ocynkowana,

ale nie powlekana ??

Pzdr

JKK

(& 2 psy ;-)

Mam siatkę ocynkowaną powlekaną plastikiem. Teraz wybrałbym ocynk bez plastiku, byle tylko był grubszy i solidniejszy. Kilka razy ktoś przechodził przez nasz płot i od razu było widac w którym miejscu. Siatka jest po prostu zbyt miękka i pod wpływem ciężaru odkształca się.

Ja mam dwa duże psy i siatkę z drutu ocynkowanego grubości 3,5 mm. Przy cieńszym wychodziły sobie kiedy chciały. Myślę że nie ma różnicy w wytrzymałości to czy siatka jest powlekana czy nie tylko grubość drutu. I trzeba pamiętać o porządnym naciągnięciu dolnego naciągu. I trzeba ją starannie aciągnąć. Ja używałemdo tego samochodu i pasów do mocowania ładunków.

slaweksie na szczescie to byl jednorazowy wybryk.....(okolica jest bardzo spokojna) a spowodowane to bylo tym ze dzialke ktora kupilem mlodzi ludzie ktorzy tam mieszkaja wykorzystywali do skrutow...wiec moje ogrodzenie stalo im na przeszkodzie :wink: ..... ale tak jak mowilem to byl jednorwazowy wyskok

Pozdrawiam

Paradox

• 10 years później...
  • 1 year później...
  • 3 years później...