marcin_budowniczy 03.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 WitamMam zamiar ogrodzić działkę.Łączna długość ogrodzenia ok. 200 m.Stoję przed dylematem siatka ocynkowa - zwykły druciak pleciony; 3,5mm czy też siatka "nowej generacji" PANTENET FAMILY Betafence (zgrzewana z drutu 2,5 mm powlekana PCV).http://www.psb.com.pl/data/prom/img/21/psb_srodek.pdf Ceny zbliżone.Co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 03.03.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Nie wiem co to znaczy "nowej generacji", ja z wygody wybralem powlekana PCV. Podobno dobrze jak jest ona z grubszego drutu i do tego ocynkowanego, choc moja akurat jest z tych najtanszych. Wisi juz kilka lat i dawno o niej i o wszelkich zabiegach wokol niej zapomnialem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 04.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ponoć powlekaną lubią szarpać psy. Pan w składzie odradzał mi powlekaną przy posiadaniu dużego psa. Ciekaw jestem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lee 04.03.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Powlekana nie sprawdzie sie gdy bedziesz miał psa na posesji, to takie g.... za przeproszeniem.Ja dałem ocynkowaną z pożadnego drotu teraz namet moj bernardyn nie ruszy takiej siatki. Sąsiad ma powlekana ijego niemiecki owczarek wygryz sobie poządna dziure i poszedł w swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.03.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Nie będę mieć psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szakir 04.03.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ponoć powlekaną lubią szarpać psy. Pan w składzie odradzał mi powlekaną przy posiadaniu dużego psa. Ciekaw jestem czy to prawda. Niestety jest to prawda,przerabiam na własne skórze a właściwie płocie i nie wiem, jak temu zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.03.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.03.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Dobra cena siatki zgrzewanej : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87924653&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 04.03.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ponoć powlekaną lubią szarpać psy. Pan w składzie odradzał mi powlekaną przy posiadaniu dużego psa. Ciekaw jestem czy to prawda. Niestety jest to prawda,przerabiam na własne skórze a właściwie płocie i nie wiem, jak temu zaradzić. A czy występuje w przyrodzie zgrzewana, ocynkowana, ale nie powlekana ?? Pzdr JKK (& 2 psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 04.03.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Mam siatkę ocynkowaną powlekaną plastikiem. Teraz wybrałbym ocynk bez plastiku, byle tylko był grubszy i solidniejszy. Kilka razy ktoś przechodził przez nasz płot i od razu było widac w którym miejscu. Siatka jest po prostu zbyt miękka i pod wpływem ciężaru odkształca się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 05.03.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Ja mam dwa duże psy i siatkę z drutu ocynkowanego grubości 3,5 mm. Przy cieńszym wychodziły sobie kiedy chciały. Myślę że nie ma różnicy w wytrzymałości to czy siatka jest powlekana czy nie tylko grubość drutu. I trzeba pamiętać o porządnym naciągnięciu dolnego naciągu. I trzeba ją starannie aciągnąć. Ja używałemdo tego samochodu i pasów do mocowania ładunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 05.03.2006 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 a tak przy okazji:Jakie duże dziury kopaliście pod słupki na ogrodzenie?30cm x 30 cm? (głębokość to wiadomo ok. 1/3 długości słupka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Wiekszosc 30x30..... pisze wiekszosc bo po zdewastawoniu mi 20 slupkow musialem zrobic 60x30 Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 05.03.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 a kto Ci zdewastował ogrodzenie ??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.03.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 slaweksie na szczescie to byl jednorazowy wybryk.....(okolica jest bardzo spokojna) a spowodowane to bylo tym ze dzialke ktora kupilem mlodzi ludzie ktorzy tam mieszkaja wykorzystywali do skrutow...wiec moje ogrodzenie stalo im na przeszkodzie ..... ale tak jak mowilem to byl jednorwazowy wyskok Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 05.03.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Przy powlekanej radzę zastanowić się, czy wokół nie macie jakichś ugorów z suchą trawą - nasz naród nadal uwielbia wypalać co się da na wiosnę.... no i znajomemu tak wypalili...również siatkę. Śmiesznie wyglądał ten cienki drut ociekający resztami stopionego PCV.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 14.02.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Wiem, że temat z przed 11 lat ale jak ktoś z piszących tu po tylu latach używania siatek o które pytał odpowie to szacun i wiarygodne podpowiedzi będą... Jaką siatkę wybrać? Jaka grubość ? Jak z powlekanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ka 18.05.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 (edytowane) Ja do swojego ogrodzenia kupowałam siatkę na i jestem zadowolona. Pies jakoś specjalnie nie był nią zainteresowany a jeśli chodzi o wytrzymałość to też nas nie zawiodła. Edytowane 18 Maja 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjtrcz 13.04.2022 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) ja polecam taką : /moderowano/ mam ją już parę ładnych lat i nic się z nią nie dzieje Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez finlandia Linki reklamowe w pierwszym poście zawsze są niewiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts