Yogi66 04.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Czy ktoś stwierdził, że telefon stacjonarny jest mu zbędny?No właśnie taka myśl przyszła mi do głowy po analizie rachunków z telekomunikacji za okres ostatniego roku.Każdy z domowników ma swoją komórkę z całkiem przyzwoitym pakietem minut wliczonym w abonament. Dzieciaki ponadto porozumiewają się z rówieśnikami za pomocą Gadu-Gadu i Skypa. Komórki służą im przede wszystkim do wysyłania SMS-ów.Internet mam dostarczany przez innego operatora niż TP.Rozmowy międzynarodowe także przeprowadzamy za pomocą Skypa.Z żoną nie jesteśmy maniakami telefonicznych pogaduszek. Telefon służy nam do załatwienia sprawy - rozmowy są zwięzłe. Co do analizy rachunków. Mój abonament wynosi 42,70 zł miesięcznie brutto. Za ostatni miesiąc miałem naliczona opłatę za przeprowadzoną jedną rozmowę telefoniczną trwającą 1 impuls (JEDEN!!!). W poprzednich miesiącach od stycznia 2005 r. -"wydzwonionych" impulsów było od 0 do 18.Gdyby nie fakt, że od czasu do czasu ktoś do nas zadzwoni na telefon stacjonarny nie wahał bym się ani chwili nad rezygnacją z abonamentu TP.Zastanawiam się nad przejściem na taryfę o nazwie plan socjalny. Wysokość tego abonamentu wynosi brutto 28,06 zł brutto. Co prawda oszczędność jest minimalna a cena impulsu jest dwukrotnie wyższa ale przecież i tak właściwie z tego telefonu nie inicjujemy rozmów..... Jak to wygląda u Was? Czy Wy również częściej używacie komórek niz. telefonu stacjonarnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Kiedy jeszcze mieszkałem w bloku, TPSA była wykorzystywana tylko jako dostawca netu, no i wykonywałem jakąś jedną rozmowe na dwa miesiące. Albo trzy. Teraz net mam przez radiówkę (nie było możliwości technicznych na neo), więc o telefon stacjonarny nawet się nie staram. Bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 04.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Walczyliśmy z TPSa o przyłącze kablowe, aby korzystać z neostrady i tylko to było naszym motorem do działania. Niestety mogli zaoferować nam jedynie łącze drogą radiową, a takie wyklucza neostradę. Podziękowaliśmy więc za usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.03.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ja twierdzę że telefon stacjonarny jest niepotrzebny.Mam komórkę,mąż też a do innych rozmów używamy skype'a ( w wersji z kamerką też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 04.03.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Zrezygnowalam z TEPSY w zeszlym miesiacu. Nie tesknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.03.2006 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Gdybym nie miał firmy , która wymaga korzystania z usług tepsy dawno bym tego nie miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Zrezygnowalam z TEPSY w zeszlym miesiacu. Nie tesknie Ja tak samo Żałuję, że tak długo zwklekałam z tą decyzją. Zresztą większość naszych znajomych zrezygnowała, więc i tak nie ma gdzie dzwonić . Poza tym mamy telefony komórkowe i stałe łacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 05.03.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Również nie mam telefonu stacjonarnego i nie zamierzam go mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 zrezygnowałam z TPSA ponad 2 lata temu .....nie tęsknię każdy z nas ma swoją komórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 05.03.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Bardzo chętnie pogonił bym tpsa w diabły ale neo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.03.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Walczyliśmy z TPSa o przyłącze kablowe, aby korzystać z neostrady i tylko to było naszym motorem do działania. Niestety mogli zaoferować nam jedynie łącze drogą radiową, a takie wyklucza neostradę. Podziękowaliśmy więc za usługi. Poniewaz nie zadowala nas jakosc uslug radiowych zalozylismy sobie neo (z braku innych dostawcow na naszym terenie). Niestety okazalo sie, ze bez wykupienia abonamenty sie nie da. No wiec mam juz ten telefonm a skoro juz sti to i sie czasem zadzwoni, choc wlasciwie nie wychodzimy poza obreb darmowych minut. Gdyby nie potrzeba internetu wogole bysmy nie mieli telefonu stacjonarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 07.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ja nie zamierzam mieć TPSy u siebie w domu. Mamy komórki, a internet pociągnę od innego dostawcy. Bedzie gorsza predkość ale większa niezależnośći niższa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinka 07.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ja tak twierdzę.My z tel stacjonarnego praktycznie nie dzwonimy. Jestesmy w sieci tel komórkowej już długo, dzieki temu za w sumie niewielki abonament mamy mnóstwo darmowych minut i to spokojnie nam wystarcza.Poza tym są maile, gadu-gadu. Trzymamy tylko tel stacjonarny ze względu na rodziców, którzy do nas dzwonią. Na komórę zapłaciliby kupę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 absolunie zbędna, dzwonie z programów VOIP i komórki.Faks tez mam na komórce i telefon stacjonarny jest mi niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.03.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Trzymamy tylko tel stacjonarny ze względu na rodziców, którzy do nas dzwonią. Na komórę zapłaciliby kupę kasy. Mu podarowalismy rodzicom komorki, jakie nam zostaly z wymiany aparatow, ze zdjetymi simlockami i kartami. Teraz moga do nas dzwonic za niewielkie pieniadze na komorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 08.03.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Gdzie sa najtansze rozmowy na komorkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 12.03.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Czy ktoś stwierdził, że telefon stacjonarny jest mu zbędny? Zastanawiam się nad przejściem na taryfę o nazwie plan socjalny. Wysokość tego abonamentu wynosi brutto 28,06 zł brutto. Co prawda oszczędność jest minimalna a cena impulsu jest dwukrotnie wyższa ale przecież i tak właściwie z tego telefonu nie inicjujemy rozmów..... Jak to wygląda u Was? Czy Wy również częściej używacie komórek niz. telefonu stacjonarnego? u nas nie ma linii telefonicznych . do wioski 2.5 km . tpsa powiedzieli , że owszem założą telefon ale radiowy . wzieliśmy ten tańszy abonament za 28 zł. i od razu zameldowaliśmy się w tele-2 . wszystko funkcjonuje OK . tylko net przez to łącze radiowe nie działa . i tu pytanie do Whispera Teraz net mam przez radiówkę (nie było możliwości technicznych na neo) jak działa net przez radiówkę ??? czy działa w obie strony ?? jak za to się zabrać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ja nie mam stacjonarnego na komórce - 5 darmowych numerów do 5ciu osob z ktorymi gadam szczegolnie duzo (ból ze musza byc tego samego operatora jak ja) no i do pozostałych staram sie ogolnie ograniczac jak dzwonie (a nie jest to latwe oj nie ) a na dluzsze pogadanki - skype albo faktycznie gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 20.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Nie mamy stacjonarnego od roku,mamy oboje z mężem komórki i dosć dobry pakiet darmowych minut wiec to wystarcza(nawet na pogaduszki z rodzina i znajomymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 trzymam tepsę socjalną, bo starsza część rodziny nie posiada komórek i nie mieliby z nami kontaktu ze stacjonarnego prawie nie dzwonimy no czasem, żeby sie impulsy tak całkowicie nie marnowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts