Armidia 26.10.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 nie mam teraz, nie będę mieć w następnym domu Pozdrawiam,Armdiia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baldwin 26.10.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Od ponad 3 lat VOIP. Bramka (LinkSys PAP2-T)+ 2 nr.tel. (różni dostawcy VOIP) Ceny: - numer telefonu - u 1 za free,u 2 - 5 zł (na dzisiejszy dzień dostępne już chyba wszystkie strefy numeracyjne , a nawet cyt."..Obecnie możliwe jest przenoszenie numerów z Telekomunikacji Polskiej SA, jednak w najbliższym czasie dostępna będzie przenaszalność również z sieci operaotrów Netia, Exatel, Mediatel, Crowley, MNI, Era, TK Telekom. ..." - to już różnie - w zależności od dostawcy VOIP ) -połączenia na komórkę w Pl - 0.23/0,25 zł /min. (netto) stacjonarne - 0,06/0,09 zł/min. (lokalne,międzystrefowe,międzynarodowe - ta sama taryfa) w sieci (dostawcy) - free Ogólnie : - podstawa - dostęp do internetu - nieco edukacji (wybór sprzętu,dostawcy,konfiguracja ,itp) - jakość połączen - w zasadzie nie narzekam TPSA - może gdybym młodszy był --> http://czemu.org/fun/pictures/tpsa2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.10.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 zbyt długo mieliśmya to ze względu na starszych w rodzinieale od 2 lat nie mama chyba i dłużejwszyscy w rodzinie mamy komórki w jednej siecina inne komórki 0,29a na stacjonarne 0,05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.10.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Od ponad 3 lat VOIP. Bramka (LinkSys PAP2-T)+ 2 nr.tel. (różni dostawcy VOIP) Ceny: - numer telefonu - u 1 za free,u 2 - 5 zł (na dzisiejszy dzień dostępne już chyba wszystkie strefy numeracyjne , a nawet cyt."..Obecnie możliwe jest przenoszenie numerów z Telekomunikacji Polskiej SA, jednak w najbliższym czasie dostępna będzie przenaszalność również z sieci operaotrów Netia, Exatel, Mediatel, Crowley, MNI, Era, TK Telekom. ..." - to już różnie - w zależności od dostawcy VOIP ) -połączenia na komórkę w Pl - 0.23/0,25 zł /min. (netto) stacjonarne - 0,06/0,09 zł/min. (lokalne,międzystrefowe,międzynarodowe - ta sama taryfa) w sieci (dostawcy) - free Po zlikwidowaniu stacjonarnego (2005r), próbowaliśmy połączeń voip(2006). Zrezygnwaliśmy z nich dość szybko z 2 powodów: - rwały się połączenia, były także trudności z połączeniem (prawdopodobie w dużej mierze była to wina naszego internetu) - był to system pre paid, ale zbyt mało wykonywaliśmy połączeń aby wykorzystać nawet 10zł w ciągu 3 m-cy Obecnie mamy tylko telefony komórkowe oraz Skype (używany sporadycznie) Przed przeprowadzką do Bielska, miałam w mieszkaniu telefon stacjonarny z najniższym abonamentem (+ min. gratis). Był tak malo używany, że zamieniłam go na internet z sieci osiedlowej i to było bardzo dobre posunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 26.10.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.10.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. u nas tak samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. u nas tak samo.... i u nas też stacjonarny stał zbierał kurz, a abonament (koło 70 dych) trzeba było płacić, bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 26.10.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A ja mam telefon stacjonarny z Ery i bardzo sobie chwalę - nie wymaga podpięcia kablem (to taka komórka, ale działająca jak stacjonarny i w cenach stacjonarnego). Oczywiście musi być zasięg Ery aby działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.10.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 i my nie mamy stacjonarnego. Miesięczne opłaty za 2 komórki nie przekraczają u nas 20 zł (teraz będzie jeszcze mniej bo zrobili możliwość doładowania raz na rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.10.2009 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. u nas tak samo.... Nie bede oryginalna Jak wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 30.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 My w bloku mieliśmy Netię ( z TPSA dawno zrezygnowaliśmy. bo była droższa i miała mniej do zaoferowania). Po przeprowadzce do własnego domku zrezygnowaliśmy całkiem ze stacjonarnego - internet drogą radiową (działa całkiem nieźle), a cała rodzinka ma komórki, więc po co mnożyć koszty?Nawiasem mówiąc, w trakcie budowania domu założyliśmy kable do tel. stacjonarnego, tak na wszelki wypadek. Koszty niewielkie, a gdyby kiedyś zaistniała potrzeba podłączenia telefonu stacjonarnego, łącza już są, nie trzeba kuć ścian ani prowadzić kabli po wierzchu. Kabel wyprowadzony jest aż do ogrodzenia przy drodze, a w domu na górze i na dole w miejscu ewentualnych gniazdek są kabelki, zakryte zaślepkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 30.10.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. u nas tak samo.... Nie bede oryginalna Jak wyzej U mnie dawno zlikwidowany, nawet dziadkowie mają komórki. Wychodzi taniej - wszyscy w jednej sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renao 30.10.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 My też zrezygnowaliśmy ze stacjonarnego, każdy ma komórkę. Nie żałujemy. My też - jak jeszcze mieliśmy stacjonarny jak zadzwonił wybuchała panika bo nikt nie wiedział co to jest . Dzwonił przeciętnie raz na dwa miesiące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 My też - jak jeszcze mieliśmy stacjonarny jak zadzwonił wybuchała panika bo nikt nie wiedział co to jest . Dzwonił przeciętnie raz na dwa miesiące . Jak bym widziała sytuację w moim domciu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.10.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Nawiązując do tematu - za mnie taką decyzję podjęła TPSA pisząc, iż nie ma warunków technicznych ... A w doooopie ich mam, net mam na wimaxie, telefony głównie komórkowe czasem telefonia internetowa i bye bye tepsa /./././ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 06.12.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A ja już nawet bym się poświęciła i założyłabym ten nikomu niepotrzebny wynalazek z TP byle tylko z netu móc korzystać! Podobnie jak moi przedmówcy nie mam warunków technicznych... radiowy nie działa... mobilny jest bardzo kiepski... więc jestem zdana na łaskę sąsiadki - szwagierki, sytuacja bardzo niekomfortowa! Ludzie, żeby na tej wsi globalnej dostępu do netu nie mieć? Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 06.12.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 U mnie nie ma domowego od jakichś 2 lat. Wcześniej była Netia. Nieduży abonament, wszystko fajnie, ale jak się spędza mało czasu w domu i ma komórkę, to nie widzę sensu posiadania stacjonarnego. Nie dzwonią przynajmniej jacyś durni ludzie zapraszający na pokazy czy inne debilizmy Umowa rozwiązała się sama, bo chcieli podpisać nową, ja niestety nie odesłałem, co było warunkiem podpisania nowej umowy i z kolejnym miesiącem przestałem otrzymywać rachunki bez wychodzenia z domu i jakichkolwiek formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.12.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 ja chętnie pozbyłabym się telefonu TP sa ale niestety nie będę miała wtedy możliwości posiadanie Netu............a przy zawieszeniu telefonu się to nie opłaca bo najniższy abonament jest niewiele mniejszy niż stała opłata z utrzymanie lini.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 07.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Nie mamy stacjonarnego i nie zanosi się na to, żebyśmy mieli. Jak nas tepsa kiedyś olała, to teraz my - ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 07.12.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 A ja mam telefon stacjonarny z Ery i bardzo sobie chwalę - nie wymaga podpięcia kablem (to taka komórka, ale działająca jak stacjonarny i w cenach stacjonarnego). Oczywiście musi być zasięg Ery aby działała. Mam to samo. Abonament 5 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts