Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nic nowego, ale za to jakie ładne.....

Recommended Posts

Witam,

po powrocie ze Spotkania Forumowego, na prośbę rozmówców wklejam zdjęcie domku w Borach Tucholskich. Może kogoś zainspiruje zwykły dwuspadowy dach.....

Ja jestem pod wrażeniem dbałości o detale. Wszystkich (łącznie z kolorem elewacji), ciekawe, jak wygląda zimą....

http://foto.onet.pl/upload/6/33/_583616_n.jpg

Miłego oglądania, może ktoś coś dorzuci, zawsze to inspirujące przed wykańczaniem własnego ...

Pozdrawiam

ps

spróbujcie zapisać i powiększyć, żeby wszystkie detale lepiej zobaczyć....

Materiały może i niedrogie, ale wykonawstwo i projekt, podejrzewam, że tak.... :wink:

Dobór kolorów drewna do łaciatej dachówki niesamowity, z bliska wyglšdało niemal identycznie, jak ona. Poza tym to, co lubię najbardziej, widać, że ktoœ na brak gotówki raczej nie narzeka, ale wydaje jš - moje zdanie - w bardzo przemyœlany sposób, do tego nie robi tego dla innych, na pokaz - a dla siebie. To dom, którego właœciciel ma charakter i potrafi to przełożyć na architekturę. (zaraz ktoœ się przyczepi pewnie, do "nie na pokaz" - bo przecież wszyscy sobie oglšdajš...., ale chodzi mi tu o estetykę i konsekwencję w jej zachowaniu) Ja nie widzę tu próżnego (od "próżnoœci", nie "zbędnoœci") wydawania kasy.

chciałbym chyba mieć takiego sšsiada albo potraktowany w taki sposób w okolicy, choć i koło mnie kilka zwykłych - w pozytywnym znaczeniu zbudowano.