Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ytong

Recommended Posts

My dostaliśmy ofertę za 109 zł m2. W sumie oferta taka sobie, ponieważ jest to dom o zabudowie bliźniaczej i mieli brać pod uwagę dwa domy. Chyba przedstawiciel Xelli tego nie dopatrzył :evil: . Ale cóż mówi się trudno i składa się zapytanie w innej hurtowni.

W sumie nam wyszło 24 tys. za 150 m2 bloczków PP2/04, 90 m2 bloczków PP4/06, 62m kształtek U i transport. Najgorzej wypadł transport, ponieważ Xella ma dostawy podzielone na regiony i mój region to G (Twój też) i życzą sobie za 1 samochód 810,00 netto plus dopłata za samochód samowyładowczy 235,00 netto.

Wyliczyli nam, że z taką ilością materiału wyjadą 2 samochody po 24 palety , a my za to zapłacimy 2550,00 :o :o :o

Musisz zapytać w swoim mieście bo co hurtownia to inna oferta, ale przybliżone koszty myślę, że masz.

pozdrawiam

Witam

Ja w czwartek dostałem cene 102zł za metr z transportem i rozładunkiem HDS za 36,5cm przy ilości 157 m2 na cały dom 32 tys. zł razem tego jest 340 m2 + 140 mb kształtek U

Po co Ci 140 mb kształtek U? Na wieniec?

Ja zastosowałem płytki gr. 7,5 cm, a U-szale tylko na nadproża okienne.

Juz jestem

Wiec tak hurtownaia ta jest w Raciborzu nazywaja sie OMAN u nich dobre jest to ze materiał ci dowoża sukcesywnie wiec nie musisz brac całosci naraz bo w moim wypadku bedzie tego 78 palet i troche by mi budowe zawalili :lol:

Tyle kształtek potrzebuje własnie na nadproza i wienic pod murłate dachową,

tez rozwazałem robic to z bloczka 5 cm ale po przeliczeniu wyszło jakies 800zł taniej a roboty o wiel wiecej na co niemam czasu,bo budujemy domek sposobem gospodarczym po pracy.Starczy ze sie w robocie uzeram z wymysłami inwestorów.

Romario słozyłem rowniez wycene w Gliwicach, w tym tygodniu mam dostac wycene to ci napisze co zaproponowali

do Gliwic to juz nie masz daleko.

W OMANIE transport jest gratis dla zakupów powyzej 300 zł i niezalezny od kilometrów( oczywiscie bez przesady) ale te 60km to nie tak daleko do ciebie.

Z wszystkich wycen to własnie jak narazie w OMANIE dostałem najtaniej

roznica ok 1500zł no i wazne tez to ze wpłacasz 30% ceny a reszte jak przywioza ostatni bloczek na budowe.p rzy takim układzie masz pewność ze cie nie bedą z dostawami olewac , bo tak sie zdaza jak z gory za całość zapłacisz.