Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rynny PLASTMO

AxLe

Recommended Posts

Ja mam plastmo z uchwytami metalowymi pokrytymi plastisolem i kiszka!!!!

Stal nie była ocynkowana a w powłoce powstały jakieś pęknięcia od słoneczka, poszła woda i "ruda" się zagnieździła :evil: no i teraz cała powłoka się łuszczy i widać okropną rdzę. Muszę się zebrać, poszukać fakturę i napisać reklamację bo dali 15 lat :D zobaczymy czy się wywiążą 8) Tylko pytanie kto zapłaci za wymianę a do tego trzeba wszystkie płaty blachy podnosić, bo same nowe uchwyty to mnie mało satysfakcjonują :evil:

Co do tworzywa to nie mam zastrzeżeń tyle że mam kolor biały więc mniej narażony na UV

Mamy rynny plastmo grafitowe. Dom w stanie surowym. Większość elementów jest matowa z wyjątkiem elementu łączącego rynnę z rurą spustową, który jest błyszczący :-?. Gdybym o tym wiedziała zrezygnowałabym. Dekarze mówili mi, że te rynny ( nie wiem czy mieli na myśli plastmo czy ogólnie plastik) są bardzo głębokie. Traktuję to jako zaletę. Ula

Rynny plastmo jeśli chodzi o systemy klejone konkurencji nie maja to prawda. Niestety ich rozwój technologiczny zatrzymał sie kilka lat temu i wprowadzenie złączki uszczelkowej niewiele zmieniło. największym minusem jest niestety brsak trwałości koloru.

Na dzień dzisiejszy na takim a nawet niższym poziomie cenowym + 10 lat gwarancji pisemnej na odbarwianie jest system rynien z PCv Bryza. W temacie rynien stalowych z blachy powlekanej bezkonkurencyjne jest mało popularne a najgłębsze i najszersze Galeco. Rynna 132 mm głębokości Marleya Continental czyli ponad 40% głębsza rynna niż Siba i Lindab. Wymaga również mniej złączek do montażu (narozniki mają włąsną uszczelkę)

Pozdrawiam Piotr

• 8 years później...
Czy ktoś ma takie? Wszelkie opinie mile widziane.

Plastmo PVC - badziewie i syf. Firma nie ma wszystkich kolanek. Kolanka 75 st. i 60st. wyglądają normalnie, ale 45st. wyglada jak nie od kompletu, matowe, inny odcień brązu, powyginane jak kolanko od wc. Na moje pytania plastmo odpowiada że niestety te kolanka tak wyglądają i trzeba się z tym pogodzić. Pogodzić???!!!! Co za "marketowa" firemka!!! Jestem rozczarowana. Wrzuciłam ogromne pieniądze w błoto i nie mogę zakończyć tych rynien bez odpowiednich kolanek!

Pochwalić mogę jedynie sensowną i rzetelną przedstawicielkę tej firmy, która chciała mi pomóc w rozwiazaniu problemu.

zdjęcia kolan podałam na innym forum, tu nie udało mi się wkleić

http://www.forumbudowlane.pl/vt/2762/45/plastmo-najlepsze-rynny-pvc-tytan-cynk-ocynk#293714

Edytowane przez hania78