AxLe 05.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Czy ktoś ma takie? Wszelkie opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 05.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Ja mam plastmo z uchwytami metalowymi pokrytymi plastisolem i kiszka!!!! Stal nie była ocynkowana a w powłoce powstały jakieś pęknięcia od słoneczka, poszła woda i "ruda" się zagnieździła no i teraz cała powłoka się łuszczy i widać okropną rdzę. Muszę się zebrać, poszukać fakturę i napisać reklamację bo dali 15 lat zobaczymy czy się wywiążą Tylko pytanie kto zapłaci za wymianę a do tego trzeba wszystkie płaty blachy podnosić, bo same nowe uchwyty to mnie mało satysfakcjonują Co do tworzywa to nie mam zastrzeżeń tyle że mam kolor biały więc mniej narażony na UV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 06.03.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 NIE, NIGDY!!!!- ani w plastiku, ani w metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 06.03.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 NIE, NIGDY!!!!- ani w plastiku, ani w metalu. Ponieważ? Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mamy Plastmo z PVC kolor ciemnobrazowy, zamontowane ok. trzy tygodnie temu więc niewiele jeszcze mogę powiedzieć poza tym że wyglądają nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 06.03.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mamy rynny plastmo grafitowe. Dom w stanie surowym. Większość elementów jest matowa z wyjątkiem elementu łączącego rynnę z rurą spustową, który jest błyszczący . Gdybym o tym wiedziała zrezygnowałabym. Dekarze mówili mi, że te rynny ( nie wiem czy mieli na myśli plastmo czy ogólnie plastik) są bardzo głębokie. Traktuję to jako zaletę. Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 06.03.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam Plastmo 3 lata.Słaby punkt to miejsca klejenia poziomych rynien.Jeżeli rynny są dostępne do naprawy z drabiny - to można stosować.Potrafią się nieco zwichrować na dłuższym odcinku.Ogólnie to średnia jakość, ale za to za niską cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.03.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 NIE, NIGDY!!!!- ani w plastiku, ani w metalu. Więc jakie - ceramiczne, drewniane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Rynny Plastmo to jeden z najlepszych systemów klejonych, niestety nie zawsze poprawnie sš montowane choć montaż jest niezwykle prosty i w tym tkwi problem. Z całš odpowiedzialnociš polecam te rynny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 08.03.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Sprostowanie. To co napisałam wyżej dotyczy rynien Marley. Nie ma jak pomyłka blondynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 ... montaż jest niezwykle prosty i w tym tkwi problem. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 08.03.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 A może by tak Siba? Zamontowane zostaly w tamtym roku w lecie, zime przetrwały bez problemu , a śniegu sporo po nich zjechało.Wiem, cena, ale mam święty spokuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 08.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Rynny plastmo jeśli chodzi o systemy klejone konkurencji nie maja to prawda. Niestety ich rozwój technologiczny zatrzymał sie kilka lat temu i wprowadzenie złączki uszczelkowej niewiele zmieniło. największym minusem jest niestety brsak trwałości koloru.Na dzień dzisiejszy na takim a nawet niższym poziomie cenowym + 10 lat gwarancji pisemnej na odbarwianie jest system rynien z PCv Bryza. W temacie rynien stalowych z blachy powlekanej bezkonkurencyjne jest mało popularne a najgłębsze i najszersze Galeco. Rynna 132 mm głębokości Marleya Continental czyli ponad 40% głębsza rynna niż Siba i Lindab. Wymaga również mniej złączek do montażu (narozniki mają włąsną uszczelkę)Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania78 19.08.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Czy ktoś ma takie? Wszelkie opinie mile widziane. Plastmo PVC - badziewie i syf. Firma nie ma wszystkich kolanek. Kolanka 75 st. i 60st. wyglądają normalnie, ale 45st. wyglada jak nie od kompletu, matowe, inny odcień brązu, powyginane jak kolanko od wc. Na moje pytania plastmo odpowiada że niestety te kolanka tak wyglądają i trzeba się z tym pogodzić. Pogodzić???!!!! Co za "marketowa" firemka!!! Jestem rozczarowana. Wrzuciłam ogromne pieniądze w błoto i nie mogę zakończyć tych rynien bez odpowiednich kolanek! Pochwalić mogę jedynie sensowną i rzetelną przedstawicielkę tej firmy, która chciała mi pomóc w rozwiazaniu problemu. zdjęcia kolan podałam na innym forum, tu nie udało mi się wkleić http://www.forumbudowlane.pl/vt/2762/45/plastmo-najlepsze-rynny-pvc-tytan-cynk-ocynk#293714 Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez hania78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts