Macieksns 05.03.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam wszystkich użytkowników i teoretyków kominków z płaszczem wodnym, NIe ukrywam że mnogość przeczytanych postów, wprowadziła mnie w niemałą konsternację.Pomimo dokładnej analizy widzę podzielone zdania. Czy jednak jesteście w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi, zawartej w tytule postu.... W moim przypadku, dom 130 m2, planowane doskonałe ociepleniem, i tu pojawiaja sie pytania...Czy nie lepiej doinwestowac w ocieplenie domku, zakupić lepszy kocioł kondensacyjny i dać sobie spokój ze skomplikowaną armaturą, rąbaniem i magazynowaniem drewna, ciagłym dokładaniem ? Dodam że mam gaz na działce, koszt całkowity kominka doradca z Makrotermu ocenił z montażem na jakieś 10- 12 tys. Z góry dzięki za Wasze uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 05.03.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 zapraszamy do klubu użytkowników kominków z płaszczem wodnym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 07.03.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 jesli masz dostep do taniego zrodla drewna i LUBISZ palic w kominku - mozesz rozwazyc ... tzn jezeli wiesz, ze LUBISZ bo paliles juz w piecu weglowym i Ci to nie przeszkadzalo jesli nie masz taniego zrodla drewna, gaz ziemny na dzialce ...dobrze ocieplony dom - to z ekonomicznego punktu widzenia pakowanie sie w kominek z plaszczem nie ma sensu. takie jest moje zdanie (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 08.03.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Pewnie Jak się lubi ogienek to zawsze można posiedzieć przy grilu A tak poważnie to warto polubić palenie w kominku, przyjemna rzecz. Pozdrawiam niezdecydowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts