Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W WINOROŚLI 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

:D :D :D Czy wszyscy doświadczeni " budujący" są na swoich posesjach?

a może jednak ktoś zlituje się i pomoże laikowi? Podoba mi się także IRMA z Archipelagu. Który projekt może okazać się droższy w budowie?

Czy wykonanie dachu + materiały w" Dom w winorośli 2" jest porównywalne z IRMĄ????

• 2 months później...
  • 1 year później...

Witam!

Gdy byłem na etapie poszukiwań , ten projekt przez dłuższy czas był nr1.

Następnie rozważałem w Winorośli 3-więcej miejsca na poddaszu!

Ostatecznie wybrałem Marysie z Horyzontu [patrz Marysia z Dom na 5-tkę]

Lecz w Winorośli 2 utkwił mi w pamięci na dobre -JAK NAJBARDZIEJ JESTEM ZA!!!!!!!

Pozdrówka!

Witam! :p

Ja też powiększam kuchnię ,jak się tylko da. 8) Przyzwyczajeni jesteśmy do dużej i nie ukrywam u nas jest to najważniejsze pomieszczenie! :wink:

W Winorośli jest urocza jadalnia-nadaje harakteru całemu budynkowi!!! :D

Natomiast ,jeśli chodzi o "rozciągnięcie" domku o 0.5m ,to koszty będą minimalne , a na pewno się przyda 8)

Każdy musi dostosować domek do swoich potrzeb :wink: -mój też nieznacznie "urusł" :D No i nie ukrywam , zależało mi na tym, żeby kotłownia była dostępna z zewnątrz.

Pozdrówka! :D

WITAJ!!! Rozmawiałam telefonicznie z architektem z archon i ... nie jest to takie proste to poszerzanie. Trzeba od nowa przeliczac wieżbe itp. bo jest to dach czterospadowy. Wybieramy sie do architekta by się dowiedzieć ile cos takiego kosztuje :( A jak było u Ciebie, czy przed zakupem projektu pytałes architekta wczesniej... czy weźmie za to jakies pieniądze?tzn. za rozmowę o projekcie... :o Ta obecna kuchnia - stanowczo za mała... salon też nieduży ale taki zostanie, bo w końcu to ma być mały dom :p SERDECZNIE POZDRAWIAM. :D

Witam! :p

Jeśli chodzi o mój "nadwymiar" ,to nie kontaktowałem się z architektem, wszystko załatwiłem z kier. bud. on nanosił mi wszystkie zmiany i robił adaptację .

Zmiana jest niewielka ,no i nie mam 4spadowego dachu! 8)

Co do domku jest ŚLICZNY !!! :lol: :lol: :lol: i napewno ma wielu zwolenników ,tylko nie chcą się ujawnić :roll:

Pozdrówka! :D

Witaj Mikołaju!!! To miłe, że mój domek ci sie podoba, jeszcze nie kupiliśmy tego projektu bo dopiero mamy przed soba zakup działki z przetargu od gminy... a wyrabiaja sie, że szkoda mówic :evil:

Wiem, że spełnia on wymogi planu zagospodarowania i podoba nam sie ale jeszcze nie pokazaliśmy go żadnemu architektowi.Pewnie trzeba będzie się do niego wybrać...