Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W WINOROŚLI 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

powiem szczerze ze mi sie układ podoba - rozczulila mnie ta umywaleczka w garazu :wink: :lol:

nawet sie przyczepic chyba nie moge , nawet mozna ladnie lazienke na gorze podzielic na 2 mniejsze i zrobic taka bezp przy sypialni jak komus przyjdzie ochota :wink:

zastanawiam sie jak jest oswietlona łazienka na gorze - ma 1 okno polaciowe ale ta lukarna i polkoliste okno na elewacji wyglada tak jakos strasznie nisko... na poziomie kolan jest to okno czy jak?! :-?

przekroj oczywiscie dali z takiej strony zeby nic nie bylo widać :evil:

Hej! :p

Jeśli chodzi o schody to trudno powiedzieć coś więcej nie mając projektu. 8) Zapewne są wylewane żelbetowe i tyle co można zauważyć to są zabiegowe bez "spocznika"-czy wygodne ??? :o Hmmm.....myślę ,że to się dopiero okaże w użytku! :wink:

Ja miałem też w projekcie wylewane, lecz przerobiłem na drewniane ażurowe, nie wiem czy będą wygodniejsze , :-? ładniejsze napewno!!!! :lol: :lol: :lol:

Decyzja podjęta???, czy wciąż poszukujesz ,tego wymażonego!!!!

Pozdrówka! :D

Dezyzji ostatecznej jeszcze nie podjęlismy, ale jesteśmy blisko :p ...

Pewnie wybierzemy sie niedługo do architekta by skonsultowac z nim ewentualne zmiany bo chcemy poszerzyć dom a moze też wykombinowalibyśmy spocznik i schody byłyby wygodniejsze.Będą wylewane bo chcemy mieć spiżarenkę pod nimi.Szkoda, że nie ma nikogo kto buduje blisko mnie mogłabym zobaczyć dom w realu - to niesamowity komfort psychiczny :wink:

Witam! :p

Szkoda, że nie ma nikogo kto buduje blisko mnie mogłabym zobaczyć dom w realu - to niesamowity komfort psychiczny

Dla mnie mój był prawie idealny,na etapie zakupu projektu 8) 8) .

Do czasu ,aż przez przypadek zobaczyłem go w realu [stan surowy] ,oglądaliśmy go długo i namiętnie, z właścicielem wymieniliśmy wszystkie swoje poglądy :roll: .........

No i zaczeło się: .....to za małe! :cry: to nie takie! a może by tak! to też by musiało być zmienione! :cry: :cry: :cry:

W obecnej chwili, mój domek mało przypomina orginał :o ....,no ale taka jest chyba kolej rzeczy!!!! :lol:

Pozdrówka! :D

AAgnieszk@ - schody jak schody , typowe :wink:

wygodniejsze ze spocznikiem, niz takie....

ale raz, ze masa osob ma takie w domach i nie narzeka, a dwa - za bardzo nie ma jak je zmienic - gdyby sie na tym odcinku co "zabiega" chcialo sie zrobic spocznik - to tam jest obecnie 6 stopni o jakiejs tam wysokosci - i te roznice trzebaby bylo wygubic - albo dokladajac stopnie albo zwiekszajac roznice pomiedzy pozostalymi stopniami - pierwsze rozwiazanie raczej niewykonalne (nie ma gdzie wydluzyc )a drugie - nie polecam (a byc moze tez nie mozna - bo jest max wysokosc miedzy stopnicami ktorej przekroczyc nie mozna) ale nawet zwiekszenie niewielkie tej wysokosci chyba by bylo bj uciazliwe niz ten uklad schodow jaki jest

pozdrawiam!

Dzięki zielonooka za te spostrzeżenia - schody zabiegowe pieknie sie prezentują w projekcie mają odpowiednia szerokość i pewnie takie pozostaną - chyba, że znajdziemy inny projekt, który zadowoli nas wreszcie, ale już wiem,że taki nie istnieje... :cry: Chcemy budować dom o powierzchni nieprzekraczającej 170 m2 - powierzchni podłóg (netto).Dom ma byc z dachem czterospadowym bo takie podobaja nam sie najbardziej... :lol:

Aagnieszk@ popytaj moze ktos juz taki dom wybudował?

Najlepsze co mozna zrobic to zobaczyc juz taki wybudowany?- papier a rzeczywistosc to kosmos;)

mozna tu na forum - moze akurat jakis forumowicz jest dumnym posiadaczem takowego juz zamieszkalego? (lub w budowie)

albo...(co trudniejsze)

zadzwon albo napisz do Archonu - i spytaj sie czy moze w Twojej okolicy ktos zakupil taki projekt z rok ( lub wiecej temu) - adresu ci nie podadza ale jak zostawisz jakis kontakt na siebie i pobajerujesz to moze zgodza sie wyslac takie zapytanie do bylego klienta ich pracowni

to samo mozna zrobic pytajac sie roznych firm budowlanych w Twojej okolicy - moze akurat (jak projekt jest popularny) jakas taki dom budowala?

pozdrawiam;)

ps. nie ma projektów idealnych ;)

Witaj zielonooka!! Dziekuje za rady :p , coż probuje różnych sposobów, dyskutuje na forum archonu o tym projekcie i jest kilka osób budujacych ten dom, niestety budują na drugim koncu Polski, projekty z domusa tez są mi znane i z archipelagu jak najbardziej, jednak zauważyłam, że jest mnóstwo projektow, które byłyby ok. ale dużo większe nie te moje 160 netto. Ostatnio zauważyłam nowość a archetonu, co o nim sądzisz?http://www.archeton.com.pl/index.aspx