zielonooka 10.03.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jak bedzie dom ustawiony na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.03.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 wejście od północy,salon i jadalnia od poludniowego zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.03.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 powiem szczerze ze mi sie układ podoba - rozczulila mnie ta umywaleczka w garazu nawet sie przyczepic chyba nie moge , nawet mozna ladnie lazienke na gorze podzielic na 2 mniejsze i zrobic taka bezp przy sypialni jak komus przyjdzie ochota zastanawiam sie jak jest oswietlona łazienka na gorze - ma 1 okno polaciowe ale ta lukarna i polkoliste okno na elewacji wyglada tak jakos strasznie nisko... na poziomie kolan jest to okno czy jak?! przekroj oczywiscie dali z takiej strony zeby nic nie bylo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 10.03.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dzięki zielonooka !!! A może jeszcze przyjrzysz się schodom,czy bedą wygodne? Mikołaju co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 12.03.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Hej! Jeśli chodzi o schody to trudno powiedzieć coś więcej nie mając projektu. Zapewne są wylewane żelbetowe i tyle co można zauważyć to są zabiegowe bez "spocznika"-czy wygodne ??? Hmmm.....myślę ,że to się dopiero okaże w użytku! Ja miałem też w projekcie wylewane, lecz przerobiłem na drewniane ażurowe, nie wiem czy będą wygodniejsze , ładniejsze napewno!!!! Decyzja podjęta???, czy wciąż poszukujesz ,tego wymażonego!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Dezyzji ostatecznej jeszcze nie podjęlismy, ale jesteśmy blisko ... Pewnie wybierzemy sie niedługo do architekta by skonsultowac z nim ewentualne zmiany bo chcemy poszerzyć dom a moze też wykombinowalibyśmy spocznik i schody byłyby wygodniejsze.Będą wylewane bo chcemy mieć spiżarenkę pod nimi.Szkoda, że nie ma nikogo kto buduje blisko mnie mogłabym zobaczyć dom w realu - to niesamowity komfort psychiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 13.03.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam! Szkoda, że nie ma nikogo kto buduje blisko mnie mogłabym zobaczyć dom w realu - to niesamowity komfort psychiczny Dla mnie mój był prawie idealny,na etapie zakupu projektu . Do czasu ,aż przez przypadek zobaczyłem go w realu [stan surowy] ,oglądaliśmy go długo i namiętnie, z właścicielem wymieniliśmy wszystkie swoje poglądy ......... No i zaczeło się: .....to za małe! to nie takie! a może by tak! to też by musiało być zmienione! W obecnej chwili, mój domek mało przypomina orginał ....,no ale taka jest chyba kolej rzeczy!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 No to ja przerabiam to teraz!!! Ciągle cos mi nie pasuje , pomieszczenia na parterze wydaja mi sie za małe natomiast góra jest bez zarzutu Dom miał byc mały i boje si, że w końcu za bardzo urośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.03.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 AAgnieszk@ - schody jak schody , typowe wygodniejsze ze spocznikiem, niz takie.... ale raz, ze masa osob ma takie w domach i nie narzeka, a dwa - za bardzo nie ma jak je zmienic - gdyby sie na tym odcinku co "zabiega" chcialo sie zrobic spocznik - to tam jest obecnie 6 stopni o jakiejs tam wysokosci - i te roznice trzebaby bylo wygubic - albo dokladajac stopnie albo zwiekszajac roznice pomiedzy pozostalymi stopniami - pierwsze rozwiazanie raczej niewykonalne (nie ma gdzie wydluzyc )a drugie - nie polecam (a byc moze tez nie mozna - bo jest max wysokosc miedzy stopnicami ktorej przekroczyc nie mozna) ale nawet zwiekszenie niewielkie tej wysokosci chyba by bylo bj uciazliwe niz ten uklad schodow jaki jest pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Dzięki zielonooka za te spostrzeżenia - schody zabiegowe pieknie sie prezentują w projekcie mają odpowiednia szerokość i pewnie takie pozostaną - chyba, że znajdziemy inny projekt, który zadowoli nas wreszcie, ale już wiem,że taki nie istnieje... Chcemy budować dom o powierzchni nieprzekraczającej 170 m2 - powierzchni podłóg (netto).Dom ma byc z dachem czterospadowym bo takie podobaja nam sie najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.03.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Aagnieszk@ popytaj moze ktos juz taki dom wybudował? Najlepsze co mozna zrobic to zobaczyc juz taki wybudowany?- papier a rzeczywistosc to kosmos;) mozna tu na forum - moze akurat jakis forumowicz jest dumnym posiadaczem takowego juz zamieszkalego? (lub w budowie) albo...(co trudniejsze) zadzwon albo napisz do Archonu - i spytaj sie czy moze w Twojej okolicy ktos zakupil taki projekt z rok ( lub wiecej temu) - adresu ci nie podadza ale jak zostawisz jakis kontakt na siebie i pobajerujesz to moze zgodza sie wyslac takie zapytanie do bylego klienta ich pracowni to samo mozna zrobic pytajac sie roznych firm budowlanych w Twojej okolicy - moze akurat (jak projekt jest popularny) jakas taki dom budowala? pozdrawiam;) ps. nie ma projektów idealnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.03.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Jeszcze jedno - znasz projekty z Domusa? albo z Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witaj zielonooka!! Dziekuje za rady , coż probuje różnych sposobów, dyskutuje na forum archonu o tym projekcie i jest kilka osób budujacych ten dom, niestety budują na drugim koncu Polski, projekty z domusa tez są mi znane i z archipelagu jak najbardziej, jednak zauważyłam, że jest mnóstwo projektow, które byłyby ok. ale dużo większe nie te moje 160 netto. Ostatnio zauważyłam nowość a archetonu, co o nim sądzisz?http://www.archeton.com.pl/index.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.03.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 http://www.archeton.com.pl/index.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 nie dziala mi link podaj nazwe projetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.03.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 http:/http://www.archeton.com.pl/index.aspx http://www.archeton.com.pl/index.aspx teraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.03.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ave, zamiast sie sie śmiać może napiszesz pare madrych zdań dot. wyżej wymienionych projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ojjj Agnieszko! Ave podal link i sie usmiechnal a nie wysmiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 chodzi o projekt Rumianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts