ave 15.03.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ave, zamiast sie sie śmiać może napiszesz pare madrych zdań dot. wyżej wymienionych projektów? To śmiech nerwowy od pazdziernika wybieramy i szukamy odpowiedniego projektu i wybrać nie mogę(żemy)! Ja zresztą szukam czegoś mniejszego ok. 100m mam kilka wymagań.... ale tak to chyba tyko w erze... pozdrawiam p.s. podaj nazwę projektu! p.s.bis a co do domu w winorosli - srodek bardzo ładny - zresztą sama wiesz czego potrzebujesz i ile osób ma tam zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.03.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 WITAJCIE !!! Chodzi o KONRAD-a z archetonu... co myslicie, który lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zdecydowanie w winorosli Archonu Konrad, choc podobny w ukladzie do Winorosli, oprocz ogolnie mniej ciekawej bryly ma : - brak przejscia z garazu do domu (mozna to zrobic likwidujac garderobe) - jakis dziwaczna kiszke na poddaszu pomiedzy sciana lazienki a schodami nie wiem co to ma byc ale na projecie wyglada koszmarnie a w rzeczywistosci podejrzewam ze jeszcze gorzej - balkon od strony frontu - nie wiem w jakiej odleglosci bedzie stal dom od drogi i w jakiej dzielnicy - ruchliwej czy nie ale ogolnie ten balkon od str drogi raczej jako akcent ozdobny niz funkcjonalny - a przeciez kosztuje - skoro jest balkon od strony ogrodowej moim zdaniem starczy - nie potrzeba 2ch - w tym jednego ktory bedzie na widoku publicznym i w zwiazku z tym raczej nie sluzyl wypoczynkowi czy wietrzeniu poscieli (plus jedyny jaki widze w Konradzie to to ze ma lukarny - czyli lepsze oswietlenie poli na poddaszu - ale od razu uwaga ze takie rozwiazanie jest ciut drozsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzieki zielonooka masz gust podobny do mojego...coz w konradzie plusem jest dla mnie wieksza kuchnia no i te lukarny, choc w winorosli też można byłoby takie zaprojektować.Mialam szczęście i na forum archonu znalazlam kilka osob, które buduja ten dom. Niektorzy twierdzą, że hol troche mały, ale w końcu dom ogólnie ma niewielki metraż. co sądzisz o holu, będzie sie ładnie prezentował? NA RAZIE DOM W WINOROŚLI GÓRĄ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.03.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Czy same okna dachowe w pokojach to mało? Jak sie z tym mieszka, gdy pada deszcz nie można otworzyć, zimą zalega śnieg... mam kompletny mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 18.03.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam! Czy same okna dachowe w pokojach to mało? Jak sie z tym mieszka, gdy pada deszcz nie można otworzyć, zimą zalega śnieg... mam kompletny mętlik w głowie Przy takim spadku dachu nawet przy dość intensywnych opadach okna dachowe mogą być uchylone Jak się z tym mieszka, no cóż ... skosy w pokojach i okna dachowe muszą zachwycać!!! - jeśli tak nie jest, mieszkanie na poddaszu będzie uciążliwe! W Winorośli górą!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 mikolaj1 napisal Jak się z tym mieszka, no cóż ... skosy w pokojach i okna dachowe muszą zachwycać!!! - jeśli tak nie jest, mieszkanie na poddaszu będzie uciążliwe! Czy możesz to rozwinąć? Bo ja mam np. wątpliwość, na jakiej wysokości od podłogi powinny być okna dachowe. Własnie byłam w domu z poddaszem i pani domu własnie zwróciła uwagę, ze to był bład - za wysoko okna. Teraz by ustawiła okna tak, zeby stojąc można było patrzeć przed siebie a nie tylko w niebo. Agnieszko - w winorośli bardzo mi się podoba, ale - jak dla mnie to minus - np. WC jest bez okna i nie ma tam miejsca na kabinę prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 18.03.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Czy możesz to rozwinąć? Bo ja mam np. wątpliwość, na jakiej wysokości od podłogi powinny być okna dachowe. Własnie byłam w domu z poddaszem i pani domu własnie zwróciła uwagę, ze to był bład - za wysoko okna. Teraz by ustawiła okna tak, zeby stojąc można było patrzeć przed siebie a nie tylko w niebo. Dużo zależy od tego jaką masz ściankę kolankową, druga sprawa jaki typ okna [ obr. w osi , czy otwieralne] obecnie na rynku jest dużo możliwości zastosowania okien dachowych [ http://www.welux.pl , http://www.fakro.com.pl] Ogulnie jest przyjęte,aby dolna krawędż okna była na wys. klatki piersiowej. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.03.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witajcie, znalazłam jeszcze jeden projekt, ktory podoba mi się oprócz oczywiście w winorosli to APS 148 z archi-projekt, tam wc przeniosłabym garderoby przy wejściu, zlikwidowałabym dwie lukarny.Co sądzicie o tym projekcie? http://archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty nr. APS 148 Czas nagli a ja najzwyczajniej mam dość i zupełny mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 19.03.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 APS 148 Czas nagli a ja najzwyczajniej mam dość i zupełny mętlik w głowie I tak zostanie już do chwili , aż powiesz DOŚĆ !!! -zamawiamy ...... A gdy projekt już otrzymasz , wszystko zacznie się odnowa -tak zwane; co by tu jeszcze zmienić!!!! Ja mam to już za sobą i tylko sterta katalogów z projektami przypomina mi chwilę wyboru tego jednego Powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mikołaju !!! Zgadzam się z Tobą, ale jeszcze nie zdecyduje sie na ten ostateczny krok!!!! Jeszcze poczekam ... do ostatniego dzwonka.... W międzyczasie rzucam sie na każdy nowy projekt, który zobaczę i od nowa wszystko analizuję.Ale, ale... nie oceniłeś "nowego projektu" - co o nim sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.03.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam! Jeśli chodzi o Aps , to jest całkiem podobny układem do Winorośli . Nie podoba mi się tylko dach ,jest zbyt "pokręcony"-to oczywiście go podraża , reszta jest OK. Ja bym wybrał " w Winorośli" ,chyba został mi gdzieś w głowie jako" ten jeden". Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicwb 13.05.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Ja startuje za kilka tygodni z budową. Na razie jestem na etapie papierkowym . Czy może ma ktoś już prace bardziej zaawansowane i może podzielić się uwagami na temat zmian w projekcie, słabych punktów, co zmieniłby zaczynając budowe raz jeszcze. Mile widziane wszelkie zdjęcia magicwb100 @ wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 13.05.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Gratuluje!Ten projekt zawsze mi sie podobał,tylko nie moge budowac z 4-spadowym dachem.zycze miłej budowy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 13.05.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Witam! Domek jak najbardziej trafiony , przez dłuższy czas był tym jednym wymarzonym , lecz zanim kupiłem projekt rozmyśliłem się - ostatecznie wybrałem MARYSIE z Horyzontu ale W WINOROśLI 2 utkwił mi w głowie na dobre !!! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicwb 23.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Czesc Ja buduje się w Czerwonaku koło Poznania. Mam własnie projekt w adapracji. Zmiany jakie robie to: - poszerzenie domu o 24 cm (w strone gdzie jest wykusz) - powiększam schody o 10 cm bo sa wedlug mnie za waskie, oraz kuchnie o 14 - głownie dlatego zeby pasowały standradowe szafki - Zamiast garderoby koło łazienki robie pralnie z suszarnią - zastanawiam się nad obnizeniem okna w kuchni do 90 cm nad podłagą (ze 110) - do okien dodaje rolety (trzeba użyć mniejsze nadproże - 19 cm) i pomniejszyć trochę drzwi balkonowe - likwiduje okno w kuchni od strony wykuszu - będę cos robił z kominami bo nie podobają mi się te wystające rury Na razie to tyle Pozdrawiam magicwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 11.06.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 witam, tez szukam kogos kto juz wybudowal ten domek dom w winorosli 2 bardzo nam sie podoba tylko chce zlikwidowac lukarny bo to mi sie nie podoba przeciez jest taras wiec po co dodatkowe koszty jeszcze mam na uwadze projek "pod jarząbem 2" i tu nie musze likwidowac lukarny i dach mi sie bardziej podoba ale rozmieszczenie pomieszczen wydaje sie dziwne schody w salonie na gore i ten komin ktory powinien byc w kotlowni jest w garazu no i ostatni ktory jeszcze jest przez nas typowany to "dom w aksamitkach" tu niby wszystko jest ok poza wyjsciem z przodu budynku na taras no i lukarny musze zlikwidowac wiec nasze typy to winorośli 2 pod jarząbem 2 dom w aksamitkach prosze o pomoc w dokonaniu wyboru musimy wybrac 1 z tych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.06.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 W aksamitkach to typowy projekt na południową działkę, więc jesli masz wejście do domu od strony północnej to ten odpada, cyba, że nie przeszkasza ci salon i taras od północy... W winorośli jest śliczny, buduje podobny, ale duuużo większy bardziej zbliżony już do "w porzeczkach", w końcu nie pasował mi tak naprawdę żaden i będzie indywidualny ale rozmieszczenie na dole takie jak w winorośli tylko powiększone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 21.06.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 wlasnie dzisiaj pani w biurze archonu mnie uswiadomila ze w aksamitkach mi na dzialke nie pasuje wiec zamowilem dom w winorosli 2 odbicie lustrzane wschod bede mial tam gdzie wejscie, poludnie w jadalni -zachod w salonie wiec chyba bedzie ok zabawe w boba budowniczego pora zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 24.06.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Czy masz już jakąś wstępna wycenę, jak Twoje kalkulacje? Jakie zmiany wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts