Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W WINOROŚLI 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

samo wydłużenie krokwi nic nie zmieni jesli w wyniku podniesienia scianki zmieni sie kąt nachylenia (ja mam sciankę wyzsza o jakies 5-6cm i to spowadowało ze mam troszeczkę mniejszy kąt nachylenia ) połaci bedzie mniejszy jesli juz podnosic sciankę kolankowa to trzeba podniesc tez stolec ale wtedy moze byc za wysoko na górze ,

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rafcio prosze o fotki glownie przerobionego daszku nad wejsciem (od srodka tez - lazienki)

chyba nie bede podnosil sciany kolankowej bo dziwnie to bedzie wygladac a i duzo ludzi odradza

gora ma byc glownie do spania i wypoczywania wiec miejsca wystarczy spokojnie

czekam na fotki moga byc na priv

Widzę, że wniosłes wiele zmian na parterze.. :wink: Podoba mi sie filar oddzielający salon i hol zamiast ścianki, szkoda, ze zlikwidowaleś taras zadaszony, ja będe miała niewielki, poniewaz znacznie powiekszyłam salon. Zauwazyłam, że do kotłowni planujesz wejście również od zewnątrz?

poza tym duze wyjście na taras, fajnie, tak jak u mnie, ja kominek bedę miała chyba narozny by mieć do niego dostep z garazu lub kotłowni (czyszczenie).

byłam osobiscie dzisiaj w domu w magnoliach(po raz drugi) układ podobny do naszych domków, bardzo elegancko i przestrzennie, ale na górze tragedia... :o inwestorzy nie mogą sobie darować, że nie podnieśli ścianki i nam radza cos zupełnie przeciwnego, ale nie muszą mnie przekonywac, bo byłam na kilku budowach i mam porównanie :p

Domek będzie napewno piekny, ja już sobie nie wyobrażam innego.

Mój projekt "robi się" u architekta i zobaczymy go w przyszłym tygodniu, juz z podniesioną ścianka kolankową i innymi zmianami...

Szkoda, że nie mogę zobaczyc go gdzies na żywo. :-?

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

ostatnie zrobione zmiany i czekam teraz na pozwolenie na budowe

zlikwidowalem 1 okno w kuchni od strony wykusza i dodalem waskie drzwi balkonowe w zabudowanej wnece jadalni tez od strony wykusza

no i oczywiscie zwiekszylem kat daszka nad wejsciem do 42 stopni

jak dobrze pojdzie to jeszcze w tym roku wyleje fundamenty i zasypie

na wiosne pojde cala para (taka mam nadzieje )

stwierdzilem ze sciany kolankowej nie podnosze moze tyciu jak wyjda cegly nic pozatym

• 3 weeks później...
  • 2 years później...