Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PS663 S BIO, ile ma silnik ??

grzesiek661

Recommended Posts

dobra, kolejne dziwne pytanie

nie wie ktos ile obr/min (bo mocy to chyba 2300w) ma silnik od automatu PS663 S BIO ???

bo nie mam tabliczki znamionowej, a chce wywlec z niej silnik i musze wiedzieć czy warto.

nie mam siły grzebac na elektroda.pl wiec moze ktos ma pod ręką pralke, albo schemat to podrzuci odpowiedz?? 8)

leniwy sie robie, ale to przez zime :wink:

dobra wziałem lupe i siebie za d**e i rozszyfrowałem to badziewie.

tak mi sie wydawalo ze te 2300 to jakis kit musi byc, i faktycznie :p

(przy srutowniku mam 3 kw i waży chyba ze 30 kilo)

to wszystko przez to zimno :wink:

tak to jest jak człowiek kombinuje zeby z niczego coś wyszło......

a swoją drogą, uzywał już ktos tego silnika do czegos innego niz pranie?

Owszem przymierzałem się kiedyś by go wsadzić do pilarki stołowej, okazało się że ten silnik jest za słaby, w rezultacie wylądował tam inny silnik który i tak się potem spalił. Prawda jest taka, że znacznie lepiej mi się sprawuje pilarka kupiona za 199zł. w markecie (przenośna 1,2kW.)

Możesz taki silnik wyk, to zasilania niezbyt dużej pompy wodnej, innych pomysłów raczej brak. (byle kosiarka do trawy, silowniki bramy, pilarki, szlifierki, wymagają znacznie lepszych silników.)

dobra, kolejne dziwne pytanie

nie wie ktos ile obr/min (bo mocy to chyba 2300w) ma silnik od automatu PS663 S BIO ???

bo nie mam tabliczki znamionowej, a chce wywlec z niej silnik i musze wiedzieć czy warto.

nie mam siły grzebac na elektroda.pl wiec moze ktos ma pod ręką pralke, albo schemat to podrzuci odpowiedz?? 8)

leniwy sie robie, ale to przez zime :wink:

moc to max 800 W i musisz miec również zamontowany kondensator......

taki jak w pralce

mam taki silnik zamontowany w mojej 1 kosiarce....ale to była męczarnia....

obrotów ten silnik mam max 2400 na minutkę... o ile dobrze pamiętam....

pozdrówka

......

a swoją drogą, uzywał już ktos tego silnika do czegos innego niz pranie?

jak wyżej... do kosiarki.... jest cicha.... zamontowałem na podstawie kosiarki Bosha takiej od wiertarki..... i zmieniam kółka od wózków po dzieciach....ale to juz przeszłość traz mam spalinowe kosiarki....

ale z sentymentem koło krzewów, drzewek. sobie przelecę ta własnego pomysłu.....

silnik wybebesz... nigdy nie wiadomo do czego.... się przyda....

tak naprawdę to sa 2 w 1 masz wolne obroty prawo lewo... i szybkie.... możliwości sporo...