HARY 22.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Niestety do projektu wtedy nie było kosztorysu. Robiłam go osobno, ale tylko materiałowy bo budowaliśmy sami. Piszę o tym w "Pamiętniku mojej mamy". Do kredytu wystarczył mi kosztorys uproszczony podpisany przez kierownika budowy. Wracając do ogrzewania, wiesz jak to jest przy ogrzewaniu kominkowym. Zakładamy, że dom będzie o wiele cieplejszy od mieszkania. Jeśli ci to odpowiada, to na razie grzej kominkiem (można rozprowadzić ciepło do pokoi). Możesz całą instalację przygotować do grzania gazem, jak go będziesz miał to podłączysz (nigdy nie wiadomo co się u nas w perspektywie będzie opłacało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paJacek 23.03.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Tak chcę zrobić z ogrzewaniem Najpierw kominek z płaszczem wodnym plus podlogówka a potem moze gaz. Dom mam zamiar dobrze ocieplić. Mieszkanie które teraz mam nie ma w ogóle zadnego ocieplenia i ciepło z niego szybko ucieka. Ocieplić nie mogę bo jak ocieplić jedno mieszkanie w bloku. Sąsiedzi nie chcą ocieplać. Zresztą może dobrze sie stało bo mam impuls żeby się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts