dominikams 10.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Nie wiem, jak wy, ale ja już naprawdę nie wytrzymuję. Kilka razy dziennie (a jak jestem cały dzień w domu to kilkanaście) staje przed tarasem i gapię się na ten smętny widok. Mój nastrój udziela się tez moim córkom. Wysiałyśmy już wszystkie mozliwe roślinki, wczoraj nawet takie, które sieje się bezpośrednio do gruntu (będą rosnąć w skrzynce, więc mogłyśmy to już zrobić. Na opakowaniu wysiew od marca, ale jeśli miałybyśmy czekać z wysiewem do tegorocznej wiosny, to pierwsze kwitnienie byłoby pewnie dopiero we wrześniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.03.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 od kilku dni deszcz i odwilż, a jutro ma znowu mocno padać śnieg i ma być mróz żal patrzeć na iglaki... po czym już teraz mogę poznać czy przetrwały zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 13.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wrrrrr.... no wlaśnie wiosna sie opóźnia, smętne miny mają też wlaściciele sklepów ogrodniczych bo normalnie o tej porze roku biznes już się kręcił a teraz to można sobie co najwyżej postawić bałwana przed sklepem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 05.02.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 To było w zeszłym roku A teraz ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 06.02.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a teraz? teraz mamy luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.02.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Wczoraj zacząłem porządki na skalniaku. Usuwam uschłe pozostałości z ubiegłego roku i przy okazji trochę przegrzebuję ziemię. Już nowe pędy wyłażą.Ogólnie porządki. Cięcie krzewów trzeba odłożyć do marca jak nie zmrozi nas i nasze roślinki.Jak będzie cieplej należy wykonać opryski parafinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.02.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 To było w zeszłym roku A teraz ..... hanka, rok życia ci się zgubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 06.02.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Gorzej! Zima się zgubiła i nie wiadomo czy wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 06.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Gorzej! Zima się zgubiła i nie wiadomo czy wróci Haniu, no kto jak kto, ale Ty to na brak zimy chyba nie możesz narzekać Ja w tym roku śnieg widziałam przez 2 dni w listopadzie.... No i chyba raz w styczniu, ale stopniał po kilku godzinach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 06.02.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ot, Krajanka Szczęściara ! Dzis już prawie cały snieg zniknął, bo słonko przygrzało. Powojniki po cieplejszej stronie mają pąki, wychodzą piwonie,błyskając czerwonymi stożkami, a woda stoi na zlodowaciałym trawniku. Wiatr taki, że obie pergole pochyliły się ku ziemi i stoją tak kaprawo, jak tubylec po gorzałce A na jutro znów śnieg zapowiadają ... I tylko latam jak kot z pęcherzem, podlewam, zakrywam, odkrywam i gromadzę zakupy doniczkowe pod ścianą, czekając aż ziemia odmarznie. I bardzo Wam zazdroszczę tych tulipanów i ciepłego wietrzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 06.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Wczoraj zacząłem porządki na skalniaku. Usuwam uschłe pozostałości z ubiegłego roku i przy okazji trochę przegrzebuję ziemię. Już nowe pędy wyłażą. Ogólnie porządki. Cięcie krzewów trzeba odłożyć do marca jak nie zmrozi nas i nasze roślinki. Jak będzie cieplej należy wykonać opryski parafinowe. co to są opryski parafinowe i czemu służą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Chodzi o opryski preparatami zawierającymi olej parafinowy. Stosuje się je zanim przędziorki i inne pajęczaki zaczną żerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 06.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Hanka55- a co kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 06.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 To czego pożądałam, a nie powinnam Sośnicę japońską, i Tuję Occ. Filiferę ( nie ten klimat, ale...polecana przez Mirka szydlica japońska, ma się dobrze już drugą zimę ), ciemnierników kilka odmian ( ziemię mam kwaśną i ciężką, więc trzeba bedzie GDZIEŚ wygospodarować areał), New Dawn'y do obsadzenia bocznej furtki ( w donicach produkcyjnych sobie stoją na dworze, okryte włókniną). Róze historyczne od dr Choduna przyjadą w marcu i byliny zapłacone - też w marcu. A w piwnicy czekają klony japońskie, kupione późną jesienią i chyba 7 powojników, które wypuściły już liście " Gdy budzą się żądze - rozum śpi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Muszę na kwiecień przygotować ogród pod wykop fundamentów. Wiąże się to z przesadzeniem kilku dużych roślinek, które chcę uratować(perukowce, budleje, jakieś odmiany tujopodobne i dużo bukszpanu). Czy już mogę się za to brać? U nas zimy właściwie nie było, dziś jest jakieś 7 stopni i słońce pięknie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 08.02.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Jesteś z " ciepłych krajów" więc można już próbować , modląc się, by zapowiadany na koniec tygodnia powrót zimy ( mrozu i sniegu), nie był długi. Jeśli ziemia jest rozmarznieta, to w stanie wyższej konieczności, może poczekac do końca marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Jestem z lokalnej Florydy Poczekam do końca lutego, później się nie wyrobię na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 09.02.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Dla wszystkich, u których zima jeszcze gości w ogródkach: http://img144.imageshack.us/img144/2641/krokusyhp0.jpg U mnie już wiosna! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 09.02.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Kochana jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Budleja Dawida ma zielone listki przycięłam ja mocno tuż nad ziemią ...róże puszczaja pąki , przebiśniegi maja juz białe pąki ...żonkile już kiełkują ...krokusy -o dziwo jeszcze nie powojniki maja nabrzmiałe pąki .....to wszystko chyba za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts