Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARZEC - wiosna za pasem - i co z tego wynika ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja juz zaczęłam wyczesywać trawę. Ale ponieważ robię to ręcznie to pewnie zejdzie mi do lata :(

W międzyczasie przycięłam co się dało przyciąć, ogoliłam trawy i zaczęłam pielenie. Co zrobić z niedźwiedzim futrem, żeby ją odmłodzić? Wyciąć i wstawić kawałek? Rozrasta się straszliwie.

witam. u mnie (podkarpackie) pogoda piękna. ok. 12 stopni w dzień i słoneczko. w związku z tym mam pytanie - czy mogę już odkryć magnolię, bo kompletnie sią na tym nie znam. :D :p

U mnie (też podkarpackie) dzisiaj było podobno 19 stopni.

Rzodkiewka kiełkuje, szkodniki zachwycone (bo to one ją siały, samodzielnie - zobaczymy, co z niej zostanie po pierwszym plewieniu, zapowiedziałam, że to ich grządka jest i mają ją same obrobić).

A jakie śliczne mam tulipany, szkoda tylko ,ze ich nie widać zza nierozładowanej palety pustaków na garaż :-)

witam. u mnie (podkarpackie) pogoda piękna. ok. 12 stopni w dzień i słoneczko. w związku z tym mam pytanie - czy mogę już odkryć magnolię, bo kompletnie sią na tym nie znam. :D :p

Oczywiscie odkryj. Zaraz przecież magnolie będa kwitły :) .

Na wszelki wypadek miej „pod ręką" coś do zabezpieczenia pąków i kwiatów, na wypadek przymrozków.

Ja swoich magnolii (są duże) już od kilku lat nie okrywam więc nie mam problemu z odkrywaniem :)

Na ostanią zimę nie bylo wcale potrzeby okrywania roślin w ogrodach - ale kto mógł to przewidzieć :)

..