Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dożyca odeszła za Tęczowy Most :-(

CCI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem Ci Tak...mam kolegę,który ma całkowicie głuchego dobermana,ma go od szczeniaka .Mieszka w domku z ogrodem,ten pies sobie po ogrodku biega,jak ktoś przychodzi to kolega zamyka go w kojcu .Myślę,ze w bloku taki pies jest większym problemem bo cięzko takiego psa spuścić zeby pobiegał,ale w domku to już raczej nie jest problem.Kolega przez tyle lat nauczył się z tym psem porozumiewać i tak sobie zyją.

CCI, pogadam, odezwę się.

Pytam o to wołanie, bo mamy las bardzo blisko. Moja sunia go uwielbia i tam się relaksuje (po przeprowadzce była strasznie zestresowana, pierwszy spacer do lasu bardzo ją wyluzował). Szkoda byłoby tam chodzić tylko z jedną, a drugą trzymać na smyczy.

No ale to na razie tylko gdybanie.

Miałam jednego psa ze schroniska, właśnie w Gdańsku (w Olsztynie wtedy nie było) i nie potrafię opisac tego, co to był za pies :lol:

Przygarnięcie tej psiny to byłoby szaleństwo z naszej strony (jedno dziecko przed maturą, drugie z małym niedosłuchem - może to coś wyjaśnia), ale wszystkie nasze szaleńcze przedsięwzięcia się udają :lol: Oby tak dalej, nie?

Trzymajcie za mnie kciuki :)

CCI, pogadam, odezwę się.

Pytam o to wołanie, bo mamy las bardzo blisko. Moja sunia go uwielbia i tam się relaksuje (po przeprowadzce była strasznie zestresowana, pierwszy spacer do lasu bardzo ją wyluzował). Szkoda byłoby tam chodzić tylko z jedną, a drugą trzymać na smyczy.

No ale to na razie tylko gdybanie.

Miałam jednego psa ze schroniska, właśnie w Gdańsku (w Olsztynie wtedy nie było) i nie potrafię opisac tego, co to był za pies :lol:

Przygarnięcie tej psiny to byłoby szaleństwo z naszej strony (jedno dziecko przed maturą, drugie z małym niedosłuchem - może to coś wyjaśnia), ale wszystkie nasze szaleńcze przedsięwzięcia się udają :lol: Oby tak dalej, nie?

Trzymajcie za mnie kciuki :)

Gdybyś się jednak zdecydowała {mam taką nadzieję}to jestem pewna,ze jej miłośc wynagrodzi Ci wszystkie przeszkody związane z jej głuchotą.Wystarczy na nia spojrzeć.....to jest chodząca miłość.To szaleństwo z pewnością pozniej też zostałoby Ci wynagrodzone.Czekam na info!

Jutro jadę na szczepienie, to zapytam, ta pani zna moje panny (jeszcze kotkę) od dawna, więc liczę na jej radę. :)

A jak np. takiego psa, który nie słyszy zawołać? A może nie można go spuszczać ze smyczy? :(

Kofi, jeśli Twoja starsza sunia jest posłusznym psem i nie ma kłopotu z jej przywołaniem w lesie, wydaje mi się, że gdyby się sunie zaprzyjaźniły, dożyca pilnowałaby się jej jak przewodniczki :D Wtedy wystarczy na spacerze zawołać jedną, a przybiega całe "stado". Myślę, że na poczatku można próbować na lince, później w bezpiecznym terenie można bez.

Piszę o tym, ponieważ mój pies przed szkoleniem był również "głuchy", a właściwie miał słuch selektywny :lol: . Na spacer bez smyczy w lesie umawiałam się z koleżanką, która miała bardzo posłuszną sunię - na jedno hasło była przy nodze. Mój pies to 35kg labrador, sunia to 5kg kundelek - wyobraźcie sobie, że mój wariat pilnował się jej i nie odstępował na krok. Tylko na tych spacerach miałam komfort psychiczny, że nie poleci a moje wołania totalnie zignoruje, bo reguła stadna działała. Teraz mój labek dorósł i "do mnie" mamy wyćwiczone perfekcyjnie. Chociaż szczytem moich marzeń jest odwołanie psa .. pół metra przed kotem :wink:

jeśli Twoja starsza sunia jest posłusznym psem i nie ma kłopotu z jej przywołaniem w lesie, wydaje mi się, że gdyby się sunie zaprzyjaźniły, dożyca pilnowałaby się jej jak przewodniczki :D Wtedy wystarczy na spacerze zawołać jedną, a przybiega całe "stado". Myślę, że na poczatku można próbować na lince, później w bezpiecznym terenie można bez.

To by wchodziło w rachubę. Nadi to pies pasterski (chociaż zachowuje się jak stróżujący). Ale przeczytałam, że Lala jest chora, o rany jak się boję

:(

Milion moich pozytywnych myśli o Tobie, Laleczko

:lol: :lol: :lol:

To było zaawansowane stadium nosówki. Wyniszczony organizm nie miał siły walczyć. Lalunia odeszła dzisiaj za Tęczowy Most. Ostatnie dni spędziła otoczona ciepłem, miłością i wreszcie najedzona i pod czułym dotykiem ludzkiej, przyjaznej dłoni. Nie mam siły pisać sorki ale nie dam rady jest mi cholernie przykro ze ludzie są potworami i wstyd mi coraz bardziej zaliczać sie do gatunku człowiek :oops: :( :( :( :(

To dla Ciebie malenka

http://img417.imageshack.us/img417/7313/gifychrzescijanskieruchome148r.gif

Jestem rozgoryczona i wkurzona,dlaczego zycie jest takie okrutne,ta biedulka w swoim krotkim zyciu dotknięta tyloma nieszczęsciami jak miala jakas szanse na dom to los i tak musial być okrutny i zabrać ją...no dlaczego k...wa tak jest,dlaczego ona nie mogla zaznać milosci i zobaczyć ,ze są jeszcze ludzie ktorzy potrafią kochać zwierzęta...no czemu k...wa,czemu ona odeszla?????????? :cry: :cry: :cry: :cry:

Czemu ten sk..syn,ktory ją do tego doprowadził zyje sobie spoko a ona musiala cierpieć........ :cry: :cry:

wreszcie znalazlam dzisiaj chwilke, zeby pobuszowac wieczorem po necie, wiec wpadlam i do was, jednego z moich ulubionych watkow na forum, a tu takie smutki :( . Serce mi sie kraje, jak patrze na te biedne psiaki. Gdzie ci ludzie maja serce-sumienie??? Jak mozna doprowadzic zwierze do takiego stanu??? Jak trzeba byc gluchym i slepym, zeby nie podzielic sie jedzeniem ze swoim zwierzeciem? Jak mozna bylo tak zaglodzic Lale, czy tez te biedne szczeniaki z innego watku.

Nieraz zastanawiam sie kim sa ludzie ktorzy potrafia w tem sposob traktowac zwierzeta. Przeciaz Lala i szczeniaki to psy rasowe, no i co za tym idzie odpowiednio drogie. Nie ma co ukrywac, zwykli chlopi, z zapadlych wioch ich nie kupuja. Pewnie nalezaly do wielce"ynteligentnych" , kulturalnych ludzi, majacych niewiadomo jakie mniemanie o sobie :-? ...tia....

Kiedy ludzie wreszcie zaczna myslec, kiedy beda brac psa z potrzeby serca, a nie zeby zaimponowac przed sasiadami. Kiedy zrozumieja,z e pies to nie maskotka, ze one też maja swoja dusze i uczucia (o żoładku nie wspomne...)

Lala, biegaj sobie spokojnie po niebieskich łąkach

http://www.dogiadopcje.republika.pl/album/biala1.jpg

Dolaczam sie do Ciebie w cierpieniu - i znam to cierpienie :( :(

Wiem o czym pisze - kupilismy kochanego pieseczka (zamiescilam nawet jego zdjecia w watu pokazcie buzki swoich pupili) we wtorek zamieszkal z nami w sobote juz zachorowal, w niedziele pojechalismy z nim do kliniki - lezal w niej do dzis pod kroplowka - dzis rano zadzwonili ze odszedl...mial ostrego wirusa parwowirozy....................caly dzien dzis becze a juz nie wspomne o mezu moim o siostrze o mamie, o znajomych.............

BARDZO MI PRZYKRO a jeszcze wczoraj wieczorem pojechalismy do kliniki i na upartego weszlismy tam gdzie lezal - patrzal na nas ale nie reagowal.....widzielismy go przez szybe - lezal pod kroplowka.........strasznie to przezywamy :( :( :( :( :( :( :( :(