mayland 15.10.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Jak osuszasz dom? Wymyśliłeś coś innego by zbyt wiele wody się nie wypraplało? Kurcze mi teraz robią tynki a za tydzień wylewki i też muszę osuszyć dom I pytanie kolejne: biały osprzęt elektryczny jaki wybrałeś? Jakie gniazdka, kontakty itd. Jestem ciekawa bo to przede mną A tak wogóle to kawał fajnego domu Wam wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 15.10.2007 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 mayland,Osuszam czymś takim, a muszę to zrobić, bo na parterze ma być podłoga z desek obok terakoty ta na obrzeżu.Chwilowo wilgotność jest na pograniczu 65%, ale to się zmienia. Ściany były kilkakrotnie gruntowane, był naciągany gips następnie malowane, dlatego wilgoć słabo uwalnia się ze ścian. Dodatkowo budynek jest już ogrzewany piecykiem na drewno i został niedawno docieplony z zewnątrz. Wilgotność powietrza docelowo powinna utrzymać się na poziomie 50%. Ten osuszacz działa po zamknięciu budynku. W opisie podają, że powyżej temp. 23st.C wydajność osuszacza wzrasta. Obecnie utrzymujemy ponad 15st.C a wydajność osuszacza utrzymuje się na poziomie ok 4l na dobę. O ile pogoda będzie sprzyjać to warto sporo wietrzyć dom.Wybraliśmy osprzęt Simon Acord i nie dość, że jest ładny to i nie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Kurcze potrzebowałabym 2 takich conajmniej na moją powierzchnię Staram sie wietrzyć ile się da. Okna są pcv ale mam 3 dachowe drewniane i o nie boje się najbardziej. Ociepliłam też już poddasze wełną. Przykryłam ją folią więc moze nic jej nie będzie Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma. Niebawem też bedziemy ocieplać zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Bardzo fajny i duuuży dom, gratulacje!!!! Jak sobie przypomne wpisy sprzed roku to jeszcze raz duże gratulacje !!!!!! . Udało sie dom stoi i wygląda super. Zastanawiam sie gdzie tkwi błąd w sztuce z tą wilgocią ?? . Wiele domów widziałem budujących sie ale nigdzie wilgoc sie tak długo nie utrzymywała, u mojego szwagra trzeba było polewac sciany wodą i to porządnie przezd tynkowaniem bo po wylewkach było sucho lak w pieprzniczce, ale dom stoi na wichrowym wzgórzu pod olsztynem i wiatry wieją we wszystkich kierunkach nieustnnie dodatkowo nie było zaszalowane podbicie garazu i tarasu wiec wiatr sobie hulał swobodnie. Tak wydaje mi sie że to las powoduje utrzymanie sie tej wilgoci i jest na to rada . Po prostu grzac do oporu na ful i wietrzyc a ten osuszacz to ewentualnie dodatkowo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Marek 18.10.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Zygmor- gratulacje^^ Twój dziennik był jednym z pierwszych na Forum ,które przeczytałam i cały czas go śledzę. Jestem pod wrazeniem,że po tych wszystkich problemach udało Ci (Wam) się postawić dom. Będzie wygladał pięknie na wiosnę i latem na tle drzew i kwiatów. Jeszcze raz gratulacje i czekam na ciąg dalszy. Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.10.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Zygmor super ... u nas też simone ale basic model niedrogie a są super... u nas w lecie wilgotność po tynkach wynosiła 85%-95% po wietrzeniu obecnie jest wręcz za sucho max 45-50%. chociaż u mnie las za działką a nie na działce... spadnie wilgotność na pewno powodzenia w ocieplaniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej j 24.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Parafolia była dawana pod dach, jak nie była dawana po miedzy krokwie a płytę OSB grubości 12 mm to dach w końcu zgnije i wilgoci nigdy się nie pozbędziesz. Elewacja jest zrobiona idealnie, wina tkwi w braku parafolii pod dachem. Elewacje robiłem sam. Z poważaniem ten fachowiec o którym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.12.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 U nas była moment krytyczny gdy odkrylismy zampokniętą watę ocieplającą. A było to tak -nasz naprawdę super fachowiec od wylewek kazał nam zakleic folią całe poddasze-bo ponoc jak wylewki schną/parują i wata zamaka. Podkleilismy,a jak wylewki podeschły odkleiłam kawałek folii wylała się woda-strumieniem Wezwałam swoich budowlańców-sam szef senior z robotniakmi sciągał całą izolację.Dopiero jak od nowa izolacja wyschła montowaliśmy ją kawałkami,a częśc dokupiłam nowej niestety Potem podkleiliśmy folię,coby wata się nas nie czepiała na strychu-ale sprawdzamy,jest suchutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.12.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 NIestety nie byłem u Ciebie jakiś czas, ale widzę, że powoli dajesz sobie radę z wilgocią.. Może po prostu mało przewiewną masz okolicę, skoro tyle wilgoci. Działąjący WC to ważny moment... NIe ma to jak własny tron.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.12.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://www.krakow.sercanie.pl/galerie/wigilia/dscn8235.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://www.trojmiasto.pl/kartki/pliki/kartka_39.gif Wszystkiego dobrego, spokoju, ciepła rodzinnego, błogosławieństwa Bożego i spełnienia marzeń!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 To ja nieśmiało też złożę życzenia..http://www.zaproszenia-slubne.com/printmedia/swiateczne2008/4M/1801/1801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.12.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg 'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały' życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 16.01.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dziękujemy Wszystkim za miłe życzenia świąteczne i noworoczne.My od niedawna probujemy mieszkać w naszym nowym domu, choć puki co tylko parter jako tako wykończony na święta, a całe poddasze w proszku, choć ciągle coś się dzieje. Ekipa jest bez przerwy i ocieplamy stropodach, te prace są dobrze zaawansowane, bo już przykręcane są płyty k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.04.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Cała moja działka to zagajnik sosnowy . Mam zamiar zostawić ok. 1200 m2 czystego lasu (sosnowy, osiemdziesięcioletni) i strasznie jestem napalona na grzyby, szczególnie, jak wspomniałam, kanie Wzdłuż mojej działki mam kilkunastoletnie sosny, maślaki (niestety sitarze) same rosną na trawniku, a pod sosnami mam rydze Mam pytanie w sprawie ogrodu: widzę jodłę koreańską rosnącą w cieniu i na dodatek wygląda na dość niską. Czy została przycięta, czy też tak ma ze względu na cień ? Pytam bo bardzo bym chciała tak okaz u siebie, ale będę miała zbyt mało słonecznego miejsca i boję się, że będę musiała z niej zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.04.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Gosiek,Ja się nie przejmuję tym, moim zdaniem warto spróbować, o ile nie jest to całkowity cień, a choć przez kilka godzin jest sporo światła to warto zaryzykować. W najgorszym wypadku będzie troszkę przestrzelona.Koreanka rośnie wolno, ale szyszkuje w młodym wieku ok. 10 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Gratuluję zakończenia brudnych prac. W takim momencie to już praktycznie można wprowadzać się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 piekna dzialka.szkoda tylko ze na moim kompie nie wyswietlaja sie zdjecia domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Wesołych świąt, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Świąt dających radość, odpoczynek oraz nadzieję na pomyślny Nowy Rok.Życzy Gaweł z Rodzinkąhttp://buhh.pl/kartki/12/191.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts