kze 07.06.2007 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 A kierowca zapłacił za uszkodzony płot?Ja też mam schowane w wylewce rury od wentylacji.. Tak trzeba..Czemu tynkowanie zaczeli od dołu, a nie od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 10.06.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wpadłam, żeby powiedzieć, że zachwyciłam się tymi różanecznikami, fantastyczne i przepiękne. Gratuluję ręki do kwiatów i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 13.06.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 krze, Nie wiem dlaczego zaczęli tynkować od parteru, sami zdecydowali, ale już kończą. Pod koniec tygodnia wchodzi ekipa z wylewkami i dlatego tak jak u Ciebie, już działa firma od wentylacji. Oj znów będzie się działo. Bo te tynki to taka spokojna robota i powoli przybywa, maszynowe przybywały by szybciej... SylviaW napisał wpadłam, żeby powiedzieć, że zachwyciłam się tymi różanecznikami, fantastyczne i przepiękne. Gratuluję ręki do kwiatów i podziwiam SylwiaW Staramy się z żoną, bo to nie jest łatwe, ale jakoś sobie radzimy, bo działka nie jest mała. Nasz dotychczasowy drewniany domek, który służył nam przez lata już nam nie wystarczał. Potrzebujemy czegoś wygodniejszego i stąd potrzeba rozbudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.06.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Różnica ponad 1%? O kurcze... to rzeczywiście coś skopali.. Moze po prostu jakieś minimalne spadki porobisz... No nie wiem... Zawsze jak woda wyleje się to przynajmniej gdzieś spłynie, a nie będzie stała w jednym miejscu.. No nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.06.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 kze,decyzja zapadła zbijamy chudziak w salonie, bo tu jest najgorzej, a reszta będzie na innym poziomie ciut wyżej. Mam nadzieję,ż się do tego przyzwyczaimy, ten schodek będzie miał ok 12 cm, to taka w miarę wygodna wysokość. Widziałem podobne rozwiązania w innych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.06.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Po prostu zaniemówiłam bo zobaczeniu Waszych różaneczników. Bardzo podobaja mi sie te roślinki i z ich kolekcji w lesie rozumiem,ze one lubią cień? Czy może to byc ekspozycja północna-taką mam przed domem? Bardzo podoba mi sie usytuowanie Waszej posesji-aż czuje się swieży powiew lasu Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.06.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sowa (monikaka),Północna strona ogrodu ostatecznie może być, nas na północy też rosną różaneczniki, ale troszkę słabiej kwitną, ale warto sprobować.A tak między nami to zapraszamy, w końcu daleko nie macie, jak się zdecydujecie to podeślę mapkę dojazdu na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.06.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sowa (monikaka), Północna strona ogrodu ostatecznie może być, nas na północy też rosną różaneczniki, ale troszkę słabiej kwitną, ale warto sprobować. A tak między nami to zapraszamy, w końcu daleko nie macie, jak się zdecydujecie to podeślę mapkę dojazdu na priv. Aaaa bardzo dziekujemy za zaproszenie Na razie oczywiscie absorbuje nas temat przeprowadzki i wykonczenia,ale nieco później może sie wybierzemy. Tylko to niedaleko to gdzie jest? Bo chyba gapa ze mnie ostatnia,ale nie załapałam skad jesteście? A jesli różaneczniki nieco kapryszą w pełnym cieniu,to chyba nie mam dla nich póki co miejsca,bo moja działka jest kompletnie pusta jesli chodzi o roslinność typu dzrewa i krzewy (budowałam na polu uprawnym) wiec smakowitego przesianego cienia nie mam na lekarstwo,strona wschodnia domu to droga dla auta prowadzaca za dom,wiec odpada,południe-zbyt palace słonce,a zachód to samo. Dobrze rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Skuwanie salonu.. Strasznie to brzmi, ale skoro trzeba.. Dobrze, że grubość była taka, że dało się skuć. W każdym wypadku dobrze, że dało się jakos, cos wymysleć i coś fajnego pewnie z tego wyjdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytaniewyczytałem w dzienniku, że myśłicie o klimatyzacji i o GWC.Chyba w tym ukłądzie klima staje sie zbędna bo chłodzenie -korzystne dla zdrowia - zapewni GWC.Czy tak jest, że macie nadal zamiar instalować Klimę i GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.06.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Mając gwc i reku można mieć też klimę. Wszystko zależy od instalacji i od reku. Niektóre reku mają moduł do centralnej klimatyzacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.06.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Tak ale; po co? Klimę robić i GWC.To tak jakby robić CO z piecem gazowym i osobno CO z piecem olejowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Klima daje to, że ZAWSZE masz nadmuch o określonej temperaturze. Przy GWC masz namiastkę klimy. GWC daje to, że w zimę masz mniejsze straty ciepła i przez to mniejsze rachunki, a w lato masz nawiew chłodniejszego powietrza. Ale to nie daje Ci komfortu stałęj temperatury. GWC daje mniejsze rachunki. A klima komfort stałej temperatury i w zimę i w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.06.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzieki za wyjaśnienia. Teraz rozumeim, ż enie ma dla Ciebie znaczenia ile płacisz za energię elektryczną latem - po prostu chcesz mieć komfort i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Klima to zazwyczaj komfort, który coś kosztuje... Reku też coś kosztuje, są oszczędności, ale głównie to jest on po to by podnieść jakość mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ale klima jest niebezpieczna dla zdrowia, jeśli zapomnisz o co półrocznym serwisie. GWC to bezpieczeństwo i dostateczne obniżenie temperatury - tak sądzę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dlatego też mam GWC i o klimie nie myślę.. Zygmor, po co CI te kratownice? Po co jeszcze tak zbroisz wylewkę? Co tam będziesz stawiał? Przecież wystarczy na styropian wysypać wylewkę i jest OK.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 To witaj w klubie - mam podobne poglądy od Twoich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.06.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Kze i Daro_K,Dziękuję Wam za ciekawą dyskusję o klimatyzacji i GWC. Ogrzewanie zaplanowane jest we współpracy z rekuperatora z GWC, które będzie zasysać powietrze znad lustra wody z 10 metrowej studni kręgowej.Dodatkowo zaplanowany jest kominek z DGP.Ale parter ma mieć ogrzewanie podłogowe zasilane pompą ciepła Thermogolv dlatego ta kratownica - do niej będzie mocowana rura grzewcza.Ogrzewać będzie można w kilku wariantach w zależności od potrzeby. W najchłodniejsze dni i w okresie przejściowym zaplanowaliśmy wykorzystać kominek z DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.06.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 No to rzeczywiście masz rozwiązanie, które powinno być tanie w eksloatacji i w razie braku jednego z mediów inne może go zastapić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts