azb 19.08.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam, Jak rozwiązałeś problem okapów, które są podparte tylko na łatach, wystających poza zewnętrzny wiązar o jakieś 76 cm? Mój kierownik i wykonawca bardzo kręcą nosem na takie rozwiązanie konstrukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszewc 19.08.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Po prostu te okapy są Nadwieszone są na nich jakieś dwie lub trzy dachówki i ... nie obwiesza się. Dach położony został w listopadzie. Pokrycie dachówką ceramiczną. Jedynie mam wymurowany do końca facjat, który troszkę odciąża dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 19.08.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Facjat znaczy szczyty? Łaty się o nie opierają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszewc 19.08.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Tak. Jutro postaram się wrzucić jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorka123 20.08.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam, ja także muszę się pochwalić - piątek/sobota przeprowadzka! niestety nie opiszę narazie pierwszych wrażeń, bo łączność ze światem będzie na jakiś czas zerwana własnie się pakuję i zrobiłam sobie małą przerwę na kawkę z forum mój dom nie jest jeszcze w 100% skończony, ale nie jest to dla mnie tak istotne - pozostały nam do wykończenia (standardowego!) dwie sypialnie i garderoba, tzn. malowanie i podłogi oraz duża łazienka ważne, aby nie ciekło na głowę i było ciepło (się zobaczy za jakieś czas ) NO I SIĘ DOCZEKAŁAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 20.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Fotki będą mile widziane. Odeskowaliście szczyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszewc 21.08.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 @sikorka123 - GRATULACJE!!! ja też bym już chciał Kilka fotek z budowy. Stan w miarę aktualny. http://tomasz.sitaniec.net/cache/home/display_600_IMAGE_166.jpg http://tomasz.sitaniec.net/cache/home/display_600_IMAGE_167.jpg http://tomasz.sitaniec.net/cache/home/display_600_IMAGE_168.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszewc 21.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Deskowanie szczytów przewidziane. Deski bejcowane na kolor zbliżony do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 21.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Widzę że dodałeś daszek nad tarasem. Też ciekawa koncepcja. U nas ponieważ taras wychodzi na północ, powinna wystarczyć markiza plus lekka ażurowa ścianka obrośnięta bluszczem od zachodu. Rozumiem że odeskowanie będzie wystawało poza elewację. Właśnie się zastanawiam co jest lepsze. Ja mam bloczki plus styropian jak w projekcie, i wtedy trzeba robić jakiś parapet tam gdzie kończy się deskowanie a zaczyna otynkowana ściana. Ale można też zmienić konstrukcję pod deskowanie tak aby deski wyszły przed płaszczyznę tynku i zrezygnowac z parapetu. Może tak byłoby ładniej? Mój dekarz doradza otynkować szczyty i zrezygnować z deskowania, bo niepraktyczne, ale wg mnie te drewniane szczyty są głównym elementem estetycznym w projekcie elewacji d79. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorka123 22.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 u nas deskowania na szczytach nie będzie, choć efekt wizualny byłby napewno ciekawy, ale takie deskowanie wymaga dbałości, czyli malowania, co nawet 3 lata, aby ten efekt był zachowany widzę w mojej okolicy często deskowania(na domach 7-8 letnich), o które się nie dba i wygląd ten jest przykry ale myślę, że i bez deskowanych szczytów będzie ładnie tszewc - PIĘKNIE! mój domek wygląda zupelnie inaczej, ale jakieś fotki to dopiero jesienią, jak ogarnę chaos w nowym domu i podłączę się do internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszewc 22.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Co do desek to faktycznie lakierowanie pozbawione jest sensu. Wcześniej czy później lakier zejdzie i deski sczernieją. Tylko i wyłącznie bejca, lakierobejca lub podobne. Znajomy stolarz zaleca 2-3x pomalować Sadolinem, Altaxinem lub ew. Drewnochronem i powinno wytrzymać. Chyba zaryzykuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 07.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 To na kominach? Co to jest? Moglbys zrobis zdjecia w zblizeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 08.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Jakies łupki chyba? Ładne. A u mnie klasycznie http://images24.fotosik.pl/77/875fbe9be743d0e6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts