Wojtas33 06.03.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jak w temacie - jaką firmę polecacie? Chodzi o projekt instalacji i kompleksowe wykonawstwo. Chodzi o rekuperator Bartosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 06.03.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Podłączam sie do pytania Czy masz moze jakiś cennik ,,Bartosza", planuje dom~140m2 interesuje mnie ile kosztowałby rekuperator tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.03.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A może reku firmy Mistral? Firma polecana przez posiadaczy z Grupy Wrocławskiej (Klub Budujących)- ja już z nimi rozmawiałam - projekt gratis przy wykonawstwie.http://www.rekuperatory.ploddział Poznań: ul. Dziadoszańska 10, 61-248 Poznań, tel./fax 0-61 8717 855, tel. 0 607 579 967, e-mail: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 07.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tą firme znam dobrze, ale dzięki za odzew, szukam innych propozycji, licząc na to że ,,wrocławsko-poznańska" nie należy do najtańszych Dlatego interesuje mnie oferta Bartosza, ale oni nie podaja ceny na stronie... czyżby sie czegoś wtydzili lub obawiali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 07.03.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 W muratorze 12/2005 były ceny samych central. Bartosz to koszt za CNWB300 - 5858,00 a za CNWB400 - 6880,00. Oba są spiralne przeciwprądowe (sprawność odzysku 85/92) o wydajności jak z nazwy modelu. Najtańsze i najwydajniejsze przy sprawności 80/90 wydają się produkty DOSPELu. Czy są dobre? Nie mam zielonego pojęcia. adam_mk podważał sprawność Economica 120 ale więcej informacji na temat ich produktów narazie nie znalazłem. Aha jeszcze jedno dość ciekawe i chyba ważne - w zestawieniu są także wymienione okresy gwarancyjne. Dospel to 5 lat a Bartosz 2 lata i ogólnie wszystkie oprócz dospelu i Venmar Ventilation/Ecotherm (3 lata) mają gwarancję 1-2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 07.03.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Bartosz przy całym szacunku dla tej firmy sprzedaje same wymienniki (kawał rury) i jakie damy wentylatory, rury, filtry itp. to taki otrzymamy rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 08.03.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witku...jeśli to prawda co piszesz, powiedz mi prosze dlaczego te rekuperatory tyle kosztują? rura, wentylatorek lub dwa, sterownik,kawałek blachy i mamy 5000 pytanie odnosze nie tylko do ,,Bartosza" ale całej reszty szacownych, profesjonalnych ,,DROGICH" firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas33 08.03.2006 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Wy tu gadu gadu, a czy ja się w końcu dowiem kto mi wykona instalację bartosza w poznaniu? Sam Bartosz mi nie potrafi pomóc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 08.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Wygląda na to że trzeba zmienić firme, jeśli są takie problemy z zamontowaniem to pomyśl jakie bedą z ewentualnym przegladem, naprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 08.03.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Wojtas33 - napisz do mariano. Myślę, że za niewielką dopłatą, mającą pokryć koszty zamieszkania i paliwa pewnie bez większych oporów odwiedziłby Twoje miasto. On będzie robił u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cino 22.03.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Bartosz przy całym szacunku dla tej firmy sprzedaje same wymienniki (kawał rury) i jakie damy wentylatory, rury, filtry itp. to taki otrzymamy rekuperator. Witam kawał rury, może i tak wygląda, a czy ma ktoś lepszą niesądzę. Sam wymiennik jest przecież najważniejszą częścią centrali czy też zestawu wentylacyjnego i nie ważne chyba jak wygląda ale jak działa.Bartosz jest producentem tych wymienników, sprzedaje je też w zestawach no bo po co komu sam wymiennik pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 22.03.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam Czekam na pytania w sprawie cen na Bartosza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 22.03.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam Jeżeli sie mysli i chce sie co zrobic to problemów nie ma z zadnym montazem tylko sobie trzeba pewne rzeczy zaplanowac wiadomo ze łatwiej powiesic jedno wielkia skrzynke niz troche popracowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 23.03.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 WitamMario mam pytanie konkretneBuduje dom o powierzchni 125m w paterze+ kiedyś tam 30m (pomieszczenie na poddaszu-pracownia- w środkowej czści domu), kubatura 340m3+(80m3-poddasze).Planuje wykonanie GWC-rurowegoJaki byłby orientacyjny koszt ,,Bartosza" i jego instalacji, oraz jakie sa ewentualne koszty dalszej eksploatacji, zurzycie prądu, filtrów itd, jaka jest dostępność tych filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 11.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 a ja się przyglądałem produktom firmy Helios, której dystrybutorem (chyba jedynym) jest w Polsce Istpol. Chodziło mi o centralę wentylacyjną z odzyskiem ciepła KWL EC 250 (lub model o większej wydajności KWL EC 350) na stronie dystrybutora można znaleźć katalog ale jest on dość ogromniasty - prawie 40MB! Więc jak ktoś jest zainteresowany, to mogę zeskanować te strony o rekuperatorach i podpiąć do wątku. Niestety Istpol nie zajmuje się wykonaniem instalacji. W przyszłym tygodniu mam się spotkać z przedstawicielem Istpolu i dowiem się więcej, co poza sprzedażą oferuje ta firma i jakie są koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 17.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 generalnie Istpol odpada jak ktoś nie ma projektu lub kogoś kto mu projekt wraz z wyliczeniami zrobi. Teraz badam rekuperatory.pl i firmę Hotland. Napiszę jak dostanę oferty.A tak wogóle w komentarzach do mojego dziennika (post ze środy 17 stycznia, godz 12:31) opisałem moje pierwsze wrażenie po obejrzeniu strony firmy hotland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts