arecki1338 06.03.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam na dzialce kilkanascie malych brzozek samosieje (okolo 170 cm wysokie), srednica pnia okolo 4 cm, jak okrslic ich wiek? do 5 lat nie trzeba nigdzie zglaszac ich wyciecia, ale skad wiedziec jak one dlugo tam rosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.03.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Gdzieś obiło mi sie o uszy że do 5cm można bez zezwolenia ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 06.03.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Przepisy okreslaja to chyba troche inaczej, ale w praktyce faktycznie do 5 cm obwodu (liczonego na wysokosci 130cm o ile dobrze pamietam) mozna usuwac bez pozwolenia. Ja jak robilem wycinke u siebie, to musialem zewidencjonowac wszystkie drzewa o srednicy wiekszej niz 5cm - mniejsze ich nie interesowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.03.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 I wszystko jasne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jak nie masz tych drzew na mapce geodezyjnej to możesz je wyciąć, chyba, że chcesz zostawić. Ale takie jak piszesz to szybko usuń, żeby później nie było kłopotów.U mnie niedaleko jest taka działka z samosiewem i corocznie od kilku lat właściciele golą ją do samej ziemi. Zostawili tylko kilka drzew przeważnie sosny, które chcą zostawić inne wycinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windcracker 07.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A mój sąsiad wyciął piękny, dorodny klon i nikogo się nie pytał. Aż żal drzewka, bo jako jedyne zdobiło okolicę. Teraz trzeba będzie czekać aż nowe nasadzenia urosną, ale kiedy to bądzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Z wycinaniem bez pozwolenia duzych drzew bym uwazal. Jak ja wycinalem, to nagle pojawila sie straz miejska... gdyby nie papier z gminy, to mialbym klopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts