Redik 06.03.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam,jako ze jestem tuz przed podpisaniem aktu notarialnego zwracam sie z goraca prosba o potwierdzenie slusznosci mojej decyzji.Otoz moi tesciowie sprzedali prawie 2 lata temu mieszkanie, ktore kupili mniej niz 5 lat temu, wiec zobowiazani byli do zaplaty 10% podatku. Pieniadze za mieszkanie przeznaczyli na dom ktory wspolnie kupilismy, ale nie ma o tym mowy w akcie notarialnym. W zwiazku z tym chcemy podpisac akt notarialny w ktorym sprzedam im czesc nieruchomosc (odpowiadajaca ich wkladowi). Zdaje sobie sprawe ze teraz ja bede musial przeznaczyc pieniadze na cele mieszkaniowe ale mam kredyt hipoteczny zaciagniety ok 2 lata temu.Moje pytanie jest takie - czy taka umowa w formie aktu notarialnego zwolni moich tesciow od obowiazku placenia 10%? I czy ja w przeciagu najblizszych 2 lat moge przeznaczyc srodki na splate kredytu ktory byl zaciagniety dawniej niz 2 lata? Bo slyszalem ze US akceptuje tylko wydatki na splate kredytu zaciagnietego nie dawniez niz 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redik 07.03.2006 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 naprawde nikt nie zna odpowiedzi:(? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts