AGA44 30.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 AGA44 - ... Podaj więcej szczegółów Niestety nie rozmawiałam osobiście z gościem u którego wystąpił ten problem. Przestrzegano mnie jedynie, aby rurki układać w pionowo - w ścianach. Wolałabym jednak w podłodze, ale jak ma wystąpić takie zjawisko to dziękuję. Mam nadzieję, że rzeczywiście była to amatorska instalacja z rur kanalizacyjnych, a montując orginalne rury dla OC ten roblem nie wystapi. Jeżeli ktoś ma u siebie zamontowany odkurzacz centralny - napiszcie od jakiego producenta rury i jednostka centralna i czy wystepuje jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 30.05.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Odkurzacz mam od ponad pół roku. Obwąchałem wszystkie gniazda i szufelki. Niczego niepokojącego nie "zwąchałem". Nie stwierdziłem też żadnej wilgoci. Odkurzacz Beam, rury oryginalne zalecane przez producenta i zakładane przez autoryzowaną firmę. Ponad 20 metrów rur poziomo biegnie w podłodze. AGA44 piszesz - Jednak po ostatniej rozmowie z kolegą, którego znajomy itd...... Czy aby to nie kolejna historyjka z serii - Pewna Pani Powiedziała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 30.05.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja też słyszałam o smrodzie z instalacji oc, ale nic konkretnego. Mam dwie znajome osoby , które mają odkurzacze centralne. Jedni - 5 lat - są zadowoleni. Bywam u nich i nigdy nic nie czułam. Faktem jest, że nie wpychałam nosa w gniazda. Druga znajoma ma odkurzacz ok. 3 lat i też się nie skarży. Puściłam ten temat jakiś czas temu na forum, ale nikt mi nie odpowiedział. Teraz już za późno - decyzja podjęta. Mam już instalacje - Beam. Co będzie, to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.05.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 rozmawialem o tym "smrodzie" z moim instalatorem ... tez slyszal ze ktos slyszal o kims kto slyszał a w praktyce nigdy sie z czyms takim nie spotkal ... zajmuje sie tematem od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts