Lech 07.03.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 jaki piec proponujecie taki zwykły czy kondensacyjny, i jakiej firmypowiem że mamy 2 dzieci dom z użytkowym poddaszemmoże macie jakieś doświadczenia pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.03.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Z tych kotłów to tylko kondensat viessmann'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 07.03.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 @Grzesiek13: możesz poprzeć swoją opinię szerszym opisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 No właśnie ja też przyłączyłbym się do prośby o szerszy opis rekomendacji Viessmana kondensata?Różnica w cenie pomiędzy nim a zwykłym jest rzędu 3-4 tys. To sporo i dlatego zastanawiam się nad najprostszym viessmanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 07.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A wchodzi w grę jakiś inny producent? Bo moim zdaniem żaden z tych, które są wymienione. Chyba, że Buderus.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.03.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Vaillant, Broetje, Wolf, De Dietrich,ponad to, wszystko oprócz włoszczyzny, Junkersa i Buderusa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Andrzej wreszcie wróciłeś generalnie każdy kondensat jest droższy od zwykłego wisielca. Tachnika i jakośc kotła wieksza to i cena również. Dzisiaj w dobie podwyżek gazu jest szansa, że oszczędności rzędu 15-20% na gazie spowodują szybszą amortyzację kondensata. Jestem przeciwnikiem włoszczyzny i niektórej Polszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 no... Redakcja była tak łaskawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.03.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Peweno byłeś grzeczny na Spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 07.03.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Jestem przeciwnikiem włoszczyzny i niektórej Polszczyzny Zastanawiam się jak można poważnie traktować twoje porady na temat Viessmana wobec jedynie tego powyższego stwierdzenia? Junkers z tego co mi wiadomo to firma niemiecka, a Buderus? Hmm coś mi się kołacze coś wspólnego z tym pierwszym - Robert Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lech 08.03.2006 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 słyszałam że Junkers też jest dobry trochę tańszy ale nie ma takiej reklamy może ktoś ma Junkersa w użyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Lazik co mam Ci napisać:- viessmann firma najlepsza na rynku grzewczym-jedyna firma posiadająca palnik promiennikowy-mało awaryjna- serwis w całej Polsce- przyzwoite ceny- bardzo dobra automatyka - Pelno tych informacji na forum, tylko korzystaj z wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lech 08.03.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 słyszałam że Junkers też jest dobry trochę tańszy ale nie ma takiej reklamy może ktoś ma Junkersa w użyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Junkers jest troszkę bardziej portugalski czy słoweński jak niemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 08.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 @Grzesiek13: no to kilka informacji:http://www.junkers.com/pl/pl/ek/oNas/historia/index.htmlSzczególnie zwróć uwagę na info w latach 1895, 1932 i 2004 A teraz o Bosch? OK, bardzo proszę:http://www.bosch.com/de/company/facts/struktur_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Lazik, o junkersie to coś wiem, bo mam autoryzację boscha. Całe to kalendarium to w sumie nic jak chodzi o osiągnięcia, zwłaszcza zakład w Chinach A połączenie z Buderusem to też nic nadzwyczajnego, tylko ratowanie upadających się firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 08.03.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 @Grzsiek13: Ale nadal twoje wypowiedzi mają się nijak co do postawionego w wątku pytania. Kto wie może nazupełniej naganiasz na produkty innej firmy gdyż masz z tego jakieś profity? Nie wiem?, powodów może być wiele takiego kategorycznego stwierdzenia jakie przedstawiłeś. Niestety brak poparcia/porównania tych trzech firm ze sobą lub ewentualnie trzech wiodących produktów firm przy takich stwierdzeniach pokazuje jedynie możliwy brak wiedzy. Do tego te całkiem chybione dywagacje na temat kapitału firm budzą dalsze wątpliwości. Do tego ten przypisek o "ratowaniu upadających się firm" ma się nijak chociażby do tych informacji:http://www.bosch.com/content/language1/html/2226.htmhttp://www.bosch.com/content/language1/html/2241.htmhttp://www.bosch.com/content/language1/html/2244.htm Tutaj popatrz na zmiany dochodów tylke dla nas ważnego sektora firmy:http://www.bosch.com/content/language1/html/2237.htmhttp://www.bbt-thermotechnik.de/sixcms/detail.php/1305224 Temat jest na tyle ciekawy gdyż różnice między np. kondensatem jednej firmy a drugiej to kwoty rzędu nawwet kilku tysięcy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.03.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 to może ja Ci odpowiem, dlaczego nie Buderus,Buderus nie, bo nie,pozostałe produkty firmy Bosch, jeżeli chodzi małe kotły też nie,zastanowił byś się, co może mieć Grzesiek z tego, że poleca produkty lepsze,niż wspomniane wyżej,i wyobraź sobie, że moje podejście do tych produktów nie jest tylko irracjonalne,uważam, że jest wiele produktów lepszych i w lepszych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Przecież w wątku pytanie jest "jaki piec" to odpowiadam. Profity nie mają nic do rzeczy, bo każdy zarabia na wszystkim, czy to vieśmak czy junkers (którego też sprzedaję). Jak przeczytasz uważnie mój post wyżej, to zobaczysz co ma n.viessmann( palnika promiennikowego nie ma np. junkers i inni). Ktoś chciał odpowidź i ją dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 To tak jakbym namawiał ludzi na kupno merca czy bmw. To Ich decyzja, a mnie na tym nie zależym, ja montuje to co chce klient. Renomy viessmanna nie zaprzeczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts