michalb 07.03.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Mam takie pytanie: czy ktoś walczył w domu z małymi szarymi ćmami długości około 1cm? Nie moge sobie z nimi poradzić, nie wiem co jedzą i gdzie mogę znależc miejsce ich wylęgania.. larwa ma około 1,5 cm jest biała i ma ciemny łeb.. najwięcej zabijam tych larw na suficie w kuchni ale już ciem najwięcej jest pokoju.. pomocy jeżeli ktoś może mi pomóc to chetni moge przesłać zdjecia tego tałatajstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.03.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Zamiast walczyć poszukaj co konsumują to pewnie mklik mączny. Pewnie dorwał się do mąki, kaszy, przypraw lub innych rzeczy. Warto zobaczyć też w szafach z ciuchami np. tzw. mole nawet podkoszulki bawełniane potrafią konsumować. Trzeba to wszystko usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalb 07.03.2006 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 popatrzyłem w necie i znalazlem zdjecia, to chyba to! dzięki bardzo, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamapiotra 09.03.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 to jest mól!!! musisz wszystko wyprac, mąkę itp przejżeć i wywalić, zabezpieczyc reszte produktów zywnosciowych w szczelnych słoikach, workach itp. podobno pomaga lawenda, bo nie lubia jej zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts