abromba 07.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Stan faktyczny jest taki: telefon był na męża, więc i faktury za internet. Mąż nie może korzystać z ulg (podatek liniowy). Czy spotkaliście się z interpretacją, że skoro to było płacone z majątku wspólnego, to ja mogę z tej ulgi skorzystać? Osobiście mam wątpliwości, ale gdzieś kiedyś czytałam wywody w tym kierunku, tylko zupełnie nie pamiętam, gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.03.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 według tego co ja czytałam to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 07.03.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Stan faktyczny jest taki: telefon był na męża, więc i faktury za internet. Mąż nie może korzystać z ulg (podatek liniowy). Czy spotkaliście się z interpretacją, że skoro to było płacone z majątku wspólnego, to ja mogę z tej ulgi skorzystać? Osobiście mam wątpliwości, ale gdzieś kiedyś czytałam wywody w tym kierunku, tylko zupełnie nie pamiętam, gdzie... Muszą być dane obu osób na fakturze. Jeżeli był tylko na męża to nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 07.03.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Czyli tak, jak myślałam. Jak to jednak trzeba pilnować, żeby w miarę możliwości nie tylko na męża były wszelakie papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ale jesli ta ulga bedzie również za 2006 r., to warto to poprawić, zebyś mogła odliczyć za ten rok. Trzeba napisać podanie o uzupełnienie danych (czyli dopisanie ciebie do faktury) czy jakos tak to się nazywa. Wtedy telefon jest na męża, ale żona również figuruje na fakturze. Zadzwon na 9393, tam ci doradzą.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts