tammara 07.03.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Zastanawiam się jaki kolor ścian przedpokoju pasuje do sosnowych drzwi, chciałabym żeby to było coś z pasteli. Może mi ktoś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 07.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Sosna nie jest zbytnio determinującym drewnem, więc palete kolorow masz bardzo szeroką do wyboru. Jak sie troszke zestarzeje to wpada w czerwień i tu już krąg sie zaciśnia. Ale i tak wszystko zależy od klimatu jaki chcesz uzyskać. Z takich ekstremalnych rozwiązań to świetnie wyglada z szafirowym kolorem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.03.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Zastanawiam się jaki kolor ścian przedpokoju pasuje do sosnowych drzwi, chciałabym żeby to było coś z pasteli. Może mi ktoś poradzi. łosoś,pomarańcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 07.03.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ostatnio modne są wszystkie odcienie zgaszonej żółci, widzę je wszędzie. W przypadku sosny lepszego gatunku może to być monotonne połączenie, ale jeżeli masz drewno przechodzące w odcienie pomarańczu, z licznymi sękami, to będzie ok. Ja mam sosnową podłogę i planuję pójść w kierunku przecieranych ścian w kolorach ziemi (od brązu po piaskowy żółty). Uwielbiam miasteczko Rousillon w Prowansji (http://www.roussillon-provence.com/), gdzie prawie wszystko jest na pomarańczowo - ale w takiej gamie odcieni, że nie wiadomo już jak znaleźć dla nich określenia W obecnym domu mam drzwi, ościeżnice i listwy z naturalnej sosny, ale mocno pomarańczowej, ze sporą ilością sęków i wyraźnym rysunkiem słojów. Ściany są białe, i komponuje się to świetnie, bardzo podkreśla rysunek drewna. Są to wnętrza bardziej naturalne i raczej w stylu Ikei niż włoskiego designu ale nie nudzą się i wyglądają bardzo przytulnie.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 07.03.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja mam drzwi z sosny bezsęcznej bielonej i ścianey zielone: kolor z Duluxa bodajże 90 YY62/264, myślę, że ciepła zieleń z YY czyli z domieieszką zieleni wygląda nieźle. Tylko nie wiem czy chcesz mieć sosnę bieloną. Jeżeli naturalną, to może wtedy to nie byłoby najlepsze rozwiązanie i zieleń trzeba by chłodniejsą jakąś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts