Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję dobrego glazurnika - okolice Warszawy (Wesoła)

Recommended Posts

Co do cen to zależą one m.in od wielkości glazury i sposbu ułożenia (caro, wzory, dekory wałki, szlifowanie brzegów). W moim wypadku do celów negocjacyjnych przymowana była cena 35-40 zł. za m kw. Generalnie umawiałem się na komleksowe wykonanie np. łazienek, kuchni itp. Zwykle nie kwestionowałem w dużym zakresie ceny ale dokładałem dodatkową robotę np. pomalowanie sufitów, obsadzenie drzwi, przeniesienie gniazdek elektrycznych, wykonanie dodatkowej pólki.

Co do wykonawstwa to nie mam większych uwag ale czasami byli trochę nieświezi dlatego nie mogę ich polecić z czystm sumieniem.

Czy w tej cenie zawarty był również koszt kleju, czy płaciłeś za niego osobno. i czy fachowcy zaopatrywali się sami w potrzebną ilość materiałów do pracy, czy musiałeś im dowozić za każdym razem brakujące rzeczy.

Pozdrawiam

Sylwia

Czy w tej cenie zawarty był również koszt kleju, czy płaciłeś za niego osobno. i czy fachowcy zaopatrywali się sami w potrzebną ilość materiałów do pracy, czy musiałeś im dowozić za każdym razem brakujące rzeczy.

Pozdrawiam

Sylwia

Wszystkie materiały po mojej stronie.

Wszystko kupowołem w jednej hurtowni. Dowozili na telefon. Oczywiście nic nie ma za darmo. Worek kleju, już po rabacie, był 3-4 zł droższy niż taki sam w castoramie.

Facet, ktory robil u mnie - takze kompleksowo( lutowanie hydrauliki/elektryka/wstawianie drzwi itp) Ma maszyne do ciecia kafli, ktora pieknie frezowal mi plyty na 45stopni. Sensowny gosc, bardzo dokladny, pelne zaufanie, bo hehe to akurat szwagier mojej kolezanki z pracy. Szczerze go polecam. Robil juz mieszkanie mojego kolegi, teraz moje i juz obecnie pomaga opanowac powazna awarie hydrauliki u kuzyna mojej dziewczyny.. tak, wiec ma wziecie i sprawdza sie w akcji.

Pozdrawiam

Sylwia

Jesli zabraknie,dowieziemy.

The work must go on:-)

poleciłem go i 2 kolegów było zadowolonych. Zakres prac - wszystkkie wykończeniówki (u mnie /mieszkanie/: podłogi (piękne, robi płytki - do drewna woła współpracę) poprawa prądu, biały montaż i końcówka hydrauliki, kuchnia, poprawianie ścian (płyta KG na Płytę ;) podwieszane sufity i malowanie. ceny - było ok. (zależy od płytek).

poleciłem go i 2 kolegów było zadowolonych. Zakres prac - wszystkkie wykończeniówki (u mnie /mieszkanie/: podłogi (piękne, robi płytki - do drewna woła współpracę) poprawa prądu, biały montaż i końcówka hydrauliki, kuchnia, poprawianie ścian (płyta KG na Płytę ;) podwieszane sufity i malowanie. ceny - było ok. (zależy od płytek).

Yorik, to daj namiary :)

Z gory dziekuje