Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam, troche trudno znależć informacje której szukam, ponieważ pod hasłem ziemia - sami domyślecie się ... pod hasłem wywrotka - też ...

dałam sobie spokój i pytam:

powiedzcie proszę za ile kupię metr sześcienny ziemi w okolicach warszawy. z dostawą i wyładunkim? mam mozliwość wzięcia ziemi za darmo i nie wiem czy mi się opłaci brać koparke i wywrotke, może wyjdzie na to samo?

nie pytam o czarnoziem, tylko taką zwykłą choc w miare dobra ziemię, choć cenę czarnoziemu tez chętnie poznam.

:lol: :D :)

https://forum.murator.pl/topic/49639-po-ile-wywrotka-ziemi-warszawa-i-okolice/

pospólke załatwi się za ok 500pln/20m3 (tzw "patelnia"), pozbycie się ziemi z wykopów za pomocą "takiej" w W-wie to ok 200pln, bez kosztów koparki (czyli w dobrym układzie można i załatwić za darmo zwałkę u siebie znajdując miejsce gdzie się kopie i wywożą ziemię - ale taka do celów "ogrodowych" raczej się nie nadaje)

branie koparki na małe ilości kopania raczej się nie opłaca

chyba... :D

https://forum.murator.pl/topic/49639-po-ile-wywrotka-ziemi-warszawa-i-okolice/#findComment-1060034

Ja mialem ten problem na jesieni.... musialem nawiezc okolo 40 wywrotek wielkosci Tatry na dzialke. Ziemia byla potrzebna do podniesienia terenu, wiec nie mialem wielkich wymagan.

Tez szukalem w internecie i ogloszeniach, ale wkoncu wsiadlem w auto i zaczalem szukac wykopow. Jednorazowo nie udalo sie zalatwic takiej ilosci, wiec poznalem polowe kierowcow krazacych w okolicy :) Mieli do mnie nr. tel. i dzwonili jak cos mieli.

Ps. Kierowcy to calkiem mili ludzie, ale trzeba z nimi umiec pogadac. Musisz postawic na swoim i juz. Mi zwykle krzyczeli ok. 80 zl. za wywrotke. Zbijalem cene do upadlego i srednia cena wyszla mi okolo 40zl za kurs :) Pamietaj, ze oni szukaja naiwnych, a czesto nie maja nawet co z ta ziemia zrobic i musza robic dluzsze kursy zeby ja gdzies zrzucic za darmo, niz do Twojej dzialki.

Ps.2. Cena zalezy od tego jakiej ziemi potrzebujesz i ile ??? Jesli ma byc to jedna wywrotka dosc dobrej ziemi, to licz sie z kosztem od 200 zl w gore. Jesli potrzebujesz duzo ziemi tak jak ja, wtedy wykorzystaj efekt skali. Ze mna kazdy kierowca zaczynal rozmawiac inaczej jak dowiadywal sie ze moze kilkaset zl. przy mnie zarobic.

Pozdrawiam i zycze powodzenia ;)

https://forum.murator.pl/topic/49639-po-ile-wywrotka-ziemi-warszawa-i-okolice/#findComment-1060181

• 1 month później...

ulala... ja szukam żyznej ziemi ogrodowej, próchnicznej czy czarnoziemu - jak kto woli - w okolicach Grodziska Maz. nie kwaśnej, bo trawnik ma na niej powstać, a reszta w dołki pod drzewka i krzewy... w różnych domieszkach. Łatwo ziemię zakwasić, trudniej odwrotnie. Ogród nie mały więc i samochód duży potrzebny... nie jeden może nawet. Samej trawki będzie z 200-300 m2. Orientujecie się może ile powinna kosztować taka ziemia? Nie chciałbym po prostu przepłacić razy kilka (rok temu bodaj w AG-KORCU chcięli mi wcisnąć piasek granitowy pod kostkę za 300PLN za tonę bez transportu... zawahałem się i po pewnym czasie, co prawda okazyjnie, kupiłem taki piasek w Pruszkowie. Z transportem wyszło około 50PLN za tonę!!!). Hube ma rację: targować

się ile wlezie :D

Będę wdzięczny za każde info.

Pozdrawiam

Pearl

https://forum.murator.pl/topic/49639-po-ile-wywrotka-ziemi-warszawa-i-okolice/#findComment-1128975