Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z czego zrobi? podbitk? dachu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 5 weeks później...
nie sa widoczne i nie psuja efektu.

Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli można:

-czy takie wstrzeliwane pistoletem faktycznie są niewidoczne i nie psują efektu, bo właśnie mam mieć zakładaną podbitkę właśnie przybijaną takim pistoletem na gwoździe i się zastanawiam czy nie będą one to bardzo widoczne bo wtedy bym się zdecydował na blaszki, które się przybija pod spodem..

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Mój sąsiad ma płyty OSB i na to tynk, ten sam co na elewacji. Mieszka już 5 lat i wszystko pięknie wygląda. Chyba też tak zrobię.

Pozdrowionka

Aleksandra

Też zastanawiam się nad podbitką nie z pcv i nie z drewna, ale właśnie z czegoś, co może być pokryte tynkiem.

O OSB już słyszałam, chociaż nie mogę teraz znaleźć na forum zdjęć u kogo była taka wykonana...

Dziś zasugerowano mi, żeby zrobić ją z twardego styropianu + siatka + klej + tynk, czyli jak na ścianie...Co Wy na to ?

Mój sąsiad ma płyty OSB i na to tynk, ten sam co na elewacji. Mieszka już 5 lat i wszystko pięknie wygląda. Chyba też tak zrobię.

Aleksandra

Też zastanawiam się nad podbitką nie z pcv i nie z drewna, ale właśnie z czegoś, co może być pokryte tynkiem.

O OSB już słyszałam, chociaż nie mogę teraz znaleźć na forum zdjęć u kogo była taka wykonana...

Dziś zasugerowano mi, żeby zrobić ją z twardego styropianu + siatka + klej + tynk, czyli jak na ścianie...Co Wy na to ?

Tak ma zrobione Rezi. My też tak zrobimy. W pownym sensie już zaczęliśmy. Nad wejściem i tarasem mamy zamocowane płyty OSB i na to przyklejony styropian, siatka i klej. Podpitka będzie niedługo robiona tak samo.

Jedyny problem: nad wejściem chcemy zamontować w tym styropianie 3 lampki/halogeny. Ale nie wiemy jakie i gdzie kupić.