MarkS 07.03.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Prosze o informację na temat zakładania licznika wody. Jestem w trakcie czekania na decyzję przyłączy wodno kanalizacyjnych i chcę wiedzieć czy rzeczywiście mam obowiązek założenia licznika czy mogę rozliczac się ryczałtem za wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 28.03.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 To chyba zależy od lokalnego Zakładu wodociągów, ale z rozmów ze znajomymi wynika że koszty użytkowania są zbliżone. To znaczy czy masz licznik czy też płacisz ryczałtem od ilości osób wychodzi to samo. Jeśli nie masz małych dzieci (pranie itp) i często wyjeżdżasz to lepszy licznik. Jeśli na niego się zdecydujesz to koniecznie musi być drugi-ogrodowy, żeby nie płacić za ścieki przy podlewaniu ogródka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 28.03.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Przeanalizuję tę tabelę http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/0070.htm i przemyśl czy się ryczałt Tobie opłaca. Moim zdaniem ryczałt jest nieopłacalny.Jeszcze jedno. Nie jestem do końca pewien czy dostawca wody ma obowiązek uwzglednic Twój ewentualny wniosek o rozliczanie ryczałtowe.Ryczałt stosuje się w przypadkach "starych" substancji mieszkaniowych. A nowych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.03.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jak napisał Andrzej - decydują lokalne wodociągi !pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts