iga9 18.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 jejku jak piknie! I widzisz - na kiniec czerwca bedziemy na tym samym etapie Domek budowany wzorowo!!! Jestem pod dużym wrażeniem Za okna - uważam dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 No, rzeczywiście widok z okien będziesz miała super i budowa postępuje jak należy. Ja mam z tyłu domu sad, codziennie mogę oglądać kilka sarenek i wszystko byłoby dobrze, gdyby ten sad był ogrodzony. Obecnie zżerają nam każde nowoposadzone drzewko Pozdrawiam i dołączam do grona czytelniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 27.05.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witam Cię z otwartymi ramionami Aniu, wszelkie komentarze są bardzo miło "czytane" Widok jest super, teraz mam tylko trzech sąsiadów, więc dzicz jest niemal pełna , A ogordzić planujemy się w sierpiu, bo i o sadzie myślimy na wiosnę (właściwie o kilku drzewkach owocowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Bagat, mamy coś wspólnego, a mianowicie koty. Hmmm, tylko, że kotów u mnie sześć. Dwa - kocia mama i koci tata - przyprowadziły się do mnie w ubiegłym roku. Zaraz potem przyszły na świat trzy kociaki. A w tym roku do ich grona dołączyła jakaś sierotka. Nie wiem co będzie jak te koty zaczną się mnożyć wiosną. Jakoś nie mam sumienia pozbywać się ich. W sumie są zupełnie nieszkodliwe, do domu mi nie wchodzą, buszują po podwórku, bawią się z moimi chłopcami. Wystawiam im tylko resztki jedzenia. Dzięki moim sierściuszkom pozbywam się myszy, żab, jaszczurek i ptaków. Polują na wszystko co się rusza, nawet na motyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.05.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Kominki bardzo mi sie podobaja My juz tez zrezygnowalismy z kominka z plaszecz - jednak to zbyt duza inwestycja Ajakiej firmy to wklady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 29.05.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Niestety ekologia w tym wydaniu na razie się nie opłaca, a szkoda... Wkłady to niedościgniony (zwłaszcza cenowo) Chezzales (13-15 tys ). Ale podobne są też Sparke za ok 3-4 tys., tylko muszę je zobaczyć w realu, no i w ogóle "połazić trochę', może coś jeszcze tańszego się znajdzie Fajna stronka forumowa: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=40057 ciekawe pomysły na obudowy Ania nasz kotek, jest jak nasz przyszły kominek: tani w "zainstalowaniu", nieużutkowy (tylko karma, nie ma mowy o łowach), bardzo rekreacyjny (przytulanka, niegroźna nawet dla 3 latka) . I za to go kochamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.05.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No i widzisz bagat - przegonilas mnie Bedziesz miala dach szybciej niz ja! Co do kolorkow - jak wiesz mamy taka sama dachowke I tez wybralam orzechowe okna - troche ciemniejsza okleina jest MS niz u ciebie. Tynk prawdopodobnie kremowo- bezowy. Rolet nie robiebrazaowych, bo nie ma brazu, ktory nie pogrzlby sie z dachowka i oknam (bo to nie ten sam braz i nie chce 3 odcienia wprowadzac), wiec zrobie pewnie kremowe - albo taka ciemna kaqwe z mlekiem i mnie maja. Dla mnie te brazy to troche taki isz masz - ale niektorym sie podoba. A jaki tynk? Taki zolty jak na obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 bagat Szybciutko ten Twój domek stanął. Jeszcze niedawno oglądałam dołki z betonem, a tu już proszę. U mnie też na 100% będą okna w podobnej okleinie- ciekawa więc jestem efektów- połączenia z dachówką i roletami. Będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 07.06.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Dzięki dziewczyny, niestety miałam urwanie głowy, więc nie mogłam odpisać. U mnie prace nieco zwolniły tempo, ale pan narazie obiecuje, że na 26 czerwca dach będzie pokryty Elewacja ma mieć kolor podobny jak na rysunku, tzn jasnożółty, ale widziałam takie piękne oliwki... . Myślę, że domek w tym kolorku wyglądałby najpiękniej (niestety mąż ma inne zdanie ) Tynki zewnętrzne nie będą barwione w masie, więc co ma wisieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.06.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Wow jakie tempo! Kurcze - wyprzedzisz mnie na bank. Tak sobie mysle, zeby moze instalacjiei tynki tez wstawic przed oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 09.06.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Wcale mi sie nie podoba, że cię wyprzedzę,masz bardzo fajne pomysły i chciałam jeszce co nieco podpatrzyć , Zresztą jeszcze nic nie wiadomo , bo moja więźba skończy się robić dopiero w przyszły piątek. Elektryk zacznie sobie mierzyć i podkuwać pewnie razem z dekarzami , natomiast boimy się klaść dogocennej miedzi przed zamknięciem domku, bo może ktoś wynieść kabelki Kradzież hydroforu rozłożyła mnie. Może sobie namiot rozbiję przed domkiem na wakację, dzieciakom napewno się to by podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Fakt - kradna na potegę. Dlatego ja najpierw chciałam wstawic okna. I dokładnie w tym samym czasie uruchamiam alarm z monitoringiem, żeby mieć spokoj. Mam nadzieję. Rozwiazalam tez problem ewentualnego zniszczenia drzwi wejsciowych. Przejscie przez garaz zabijam na stale deskami. A drzi wejsciowe robie na razie prowizoryczne - z desek - zamykane na klodke. W ten sposob moga je sobie inni uszkodzic. Nie dam tez zadnemu robotnikowi kluczy od docelowych drzwi A firmie ochronirskiej takie drzwi wystarcza do uruchomienia alarmu juz rozmawialismi- 60 zł za miesiac biora) - byle sie nie telepaly i ruchem nie wzbudzaly alarmu. Mysle, ze takie rozwiazanie sie sprawdzi i unkiniemy jakis powazniejszych kradziezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 11.06.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Iga teraz my też teraz to już nic nie zostawimy bez alarmu, hydrofor nowy mamy , ale chłopaki mają go demontować na noc , a docelowo pewnie wstawimy też tam czujkę Okna mamy też wstawiane łącznie z alarmem (dlatego tak nam się paliło z elektrykem, bo musi wszystko przygotować) W poniedziałek rozmawiamy z firmą ochroniarska, a i tak myślimy o ubezpieczeniu już wszystkego od zakończenia dachu. Firma u nas bierze niestety 100/msc (tam są tylko 3 domy! ) Drzwi wejściowe tymczasone rzecz jasna (nawet nie mam wybranych docelowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.06.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Pieknie ten twoj dom juz z wiezba wyglada Normalnie zazdroszcze W srodku tez fajne rozwiazania - ach ta polokragla scianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 13.06.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dzięki Wiem, że nie można zakochać się w "przedmiotach martwych", ale domek ma duszę . a za dokładnie 2 tygodnie będzie sobie stał już z calutkim dachem, oknami i będzie zamykany na klucz !! Jakbyś miała chęć zobaczyć w realu położoną naszą dachówkę, ze wszystkimi gąsiorami, koszami, itp to serdecznie zapraszam:) a w tej wnęce z półokrągłą ścianką, narazie (przez najbliższe kilka lat ) zammiast schodów będzie "przepiekna kompozycja z suchych kwiatów w stylowym wazonie" lub też rozłożysty fotel czekający na wchodzącego, lub też...wiele innych rozwiązań tymczasowych [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.06.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Zobacze - moze skorzystam z zaproszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.06.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No i przez ciebie musze juz dachowke zamowic i za nie zpalacic! Bo Pan z Kaczej zamawia transport i jak tez wezme to bedzie mial pelny jeden samochod No ale zapowiada sie, ze w przyszlym tygodniu to i u mnie zaczne klasc dachowke No chyba, ze to nie o ciebie chodzi, ze masz miec dostawe na czwartek w Borówcu -ale to bylby zbyt duzy zbieg okolicznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 13.06.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Najmocniej przepraszam , ale to "niestety" pewnie chodzi o mnie po Bożym Ciele spodziewam się transportu. Iga, jeśli pan chce to jednym transportem pchnąć to może uda nam się coś wytargować Super, że będziecie też już będziecie mieć dach. A co do "zadość uczynienia" myślę, że jakiś browarek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.06.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 No jasne - browarek i to pod dachem Ale jestem ci wdzieczna, bo dzis sie okazalo, ze moj dekarz ma klasc dachowke Zanosi sie, ze bedziemy miely dach mniej wiecej rowno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 16.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No to się cieszę... a z browarkiem "sprawa do domówienia" ( ulubione z żargonu budowlańców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts