iga9 06.07.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Koniecznie poodrywajcie tasmy z zewnatrz. Moga sie podobno zapiec w sloncu po jakims czasie i trudno schodza - trzeba skrobac Tak przynajmniej przeczytalam na forum, wiec my zrywalismy w 1 dzien po montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Bagat, z budową pędzicie tak szybko, że zmęczyć się nią nie możecie a już na pewno znudzić - codziennie coś się dzieje . A wakacje będą miłą odskocznią i dla Was i dla dzieciaków. Więc cieszcie się wakacjami i zapomnijcie na chwilę o budowie. Strasznie marzą mi się już wczasy nad morzem a musimy jeszcze poczekać na ekipę od wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.07.2006 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Nio, cóż masz kilku kibiców.Dzieki za info o oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 26.07.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Melduję się po powrocie WAkacje były jednak super pomysłem, dzieciaki poraz pierwszy zobaczyły morze a i mi udało się nieco odpocząć , no ale do budowy czas wrócić więc na bieżąco będę uaktualniać Witam ponownie wszystkich komentujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.07.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A witamy, witamy Zatesknisz za morzem w tym upale - oj zatesknisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.07.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 My na szczęście z budowy mamy do morza tylko 80 km, więc rano inspekcja na budowie, kurs Morze Bałtyckie i w drodze powrotnej przystanek budowa.Front Waszego domu jest bardzo podobny do naszego.Jak rozwiązaliście pokrycie czubka dachu? Nasi dachowcy podpowiadają, aby kleić dwa trójniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.07.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wow - ale sie u was porobilo Rozrywki z lodowka nie zazdroszcze Blleeee! Terminy macie imponujace! Trzymam za was kciuki! A macie juz kogos od wykonczeniowki? Co do cen - pamietajcie, ze ceny na allegro sa troche zanizone, w hurtowniach jest ciut drozej. No, ale nie tak jak u instalatora! Ja za geberit unifix placilam 469 zł Kupilam od forumowicza z innymi duperelkami + 50 zł za dostawę. Nie dajcie się Uff - ja na cale szczescie pamietalam o ociepleniu (tylko 5 cm) sciany miedzy garazem i domem i teraz styropian czeka na swoja kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 28.07.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 ogo Macie śliczny domek, a wejście faktycznie podobne, powiem więcej naszym pierwotnym "typem" do budowania był "Tomaszek II" z tej samej co i wasz "Marcel" pracowni , baaaardzo podobny ( niestety, warunki zabudowy w sumie wymusiły na nas, żeby wykorzystać wysokie poddasze). JEsli, to jeszcze aktualne ( ) to na czubku naszego dachu jest tylko 1 trójnik i z tego co pamiętam, to dekarze dolepiali do niego tą "blachę/folię" (zapomniałam nazwy, ale to ta, którą się przykleja do komina) i pod to wkładali 4 krokiew, jakoś tak (podobnie proponował gościu, który nam ściągał dachówkę z Jungmeiera) iga lodówka to makabra, najgorsze jest to, że nawet po umyciu nierozcieńczonym octem, kiedy zapach octu w końcu wywietrzał, to i tak czasami zalatuje jeszcze smród. Szczęście że nasza lodówka chodzi niezależnie od części zamrażarkowej, bo teraz w te upału bez lodówki nie wyobrażam sobie, a zamrażarki nadal nie mogę włączyć bo śmierdzi geberit kupiliśmy za 435 zł, (bez przycisku, ten: matowy chrom- 120 zł jeszcze), od gościa z poznania, sprzedającego przez allegro , od niego też kupiliśmy grzejniki , ale to twoja cena geberita obudziła w nas czujność Ścianę od garażu trzeba będzie jednak ocieplać, bo różnice temperatur jednak zbyt duże, czyli strata jakieś ok 200 zł (oby to była jedyny błąd podczas naszego wyjazdu to nie będzie źle) Czytając o twoich zmaganiach z wykończeniówką, to tym bardziej doceniam naszego sąsiada z Zielonej Góry, bo ja stamtąd JEgo żona była kiedyś, kiedyś moją opiekunką (za dzieciaka), potem główną kucharką na naszym weselu, a Pan K wtedy mówił, że on nam może, co najwyżej płytki położyć w naszym przyszłym domu (o którym nam się wtedy nie śniło- oboje bezrobotni ) Na wiosnę zaczeliśmy mu coś wstępnie przebąkiwać, że w przyszłym roku.... , a teraz wracając z wakacji (przez Zieloną Górę) dograliśmy temat: najpóźniej 10 września Pan K kładzie nam płytki za 30 zł/m2, robi sufity podwieszane i grubsze rzeczy z wykończeniówki, malować, panele, będziemy chyba już "rodzinnie" ( w tym akurat mamy wprawę ), Zależało nam na tym żeby tam ktoś już mieszkał, bo to strach ..., a tak on sobie będzie tam dłubał, a że fachowiec dobry (złota rączka) tom spokojna A za "trzymanie kciuków: wielkie dzięki, potrzebne to bardzo, bo właśnie jesteśmy na etapie szukania pieniędzy, spadku, oszczędności czegokolwiek co pozwoli się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.07.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 świetnie wygląda dom! naprawde robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 bagat to podeslij mi koniecznie na priv namary na tego kolesia z Allegro. Jak sprawdzony juz to tez z nim pogadam. Juz powoli musze zglebiac temat grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 29.07.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Iga Poszło, mam taż namiar do gościa, który sprzedaje rurę do podłogówki (i CO), za 1,85/mb, (niestety z Wolsztyna), Nam wydała się ta ceną bardzo atrakcyjną bo nasz instalator chciał 5 zł/mb. Jakbyś potrzebowała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.07.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ty sie ino Kochana nie pytaj - tylko podsylaj. Moze to ten sam namair, ktory ja mam do Wolsztyna wlasnie Tylko ja tam podlogowki nie wyceniala bo u instalatora wytargowalam niezla cene. I dzieki za namary na grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Bagat, to Ty byłaś na wczasach w Międzywodziu? No to byłyśmy prawie sąsiadkami, nie wiedząc o tym. My na kilka dni zakotwiczyliśmy się w sąsiednim Pobierowie, potem Niechorzu a na końcu w Dębkach. Pomorze Zachodnie zdecydowanie ładniejsze od okolic Jastrzębiej Góry. Moim ulubionym miejscem stało się Niechorze, choć przyznam, że w Międzywodziu jeszcze nie byłam. Dużo tam Niemców? Pytam, bo w miejscowościach, gdzie Niemców prawie tyle samo co Polaków (typu Pobierowo) zaczynają przeginać z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.08.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No prosze a ja wlasnie wrocilam z Darłówka i Jarosławca Ta druga miejscowosc polecam. Niezyt duzo ludzi i nie bylo Niemcow a ceny bardzo przystepne Tylko do ladnej plazy trzeba samochodem dojechac. Ale moim faworytem jest Mielenko i tam tylko pod namiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owmar 08.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich! Czytam i podziwiam domek i tempo prac. W projekcie jeżeli się nie mylę miałaś dwa okna na ścianie kuchenno-salonowej. Czy zdecydowałas się na to nieotwierane 180x170 właśnie na tej ścianie? Pytam, ponieważ tą część będę miała bardzo podobną i wymyśliłam sobie dokładnie takie okno. Zastanawiałam się czy dobrze robię. Napisz czy jesteś zadowolona.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 09.08.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 owmar Witam i dzięki za podziw W projekcie na tej ścianie mieliśmy aż 3 okna, z czego jedno było w kuchni (było: na 9 m2 dwa okna ), więc zrezygnowaliśmy i zostawilismy jedno duże (sporo powiększone, bo tamte miały byc 150/120). Okno jest fixem ze względu na wielkość (atwierane są wszystkie 3 drzwi tarasowe i okno kuchenne więc myślę że z obiegiem powietrza będzie ok ) NArazie muszę powiedzeć, (nieskromnie ), że wygląda bosko , duża tafla szyby, co bardzo ładnie doświetla salon, jadalnie i pewnie przyszły barek . Cała przestrzeń salonowo-kuchenna ma ok 36 m2 i mamy tam trzy okna (taras 250/230 , fix180/170 i kuchenne 150/150) myślę, że wystarczy iga Słyszałam, słyszałam o miejscowościach , a i mielenko zapewne w najbliższej pieciolatce odwiedzimy A tak nawiasem, to gorąco polecam nasz Jarosławiec (podpoznański) a dokładnie jeziorko jarosławskie w WPN koło puszczykowa. Tam to przetrwałam upały lipcowe z dzieciakami. Super dojazd na rowerach przez WPN Anka Węgrzyn Ania , szkoda że nie wiedziałyśmy o tym wcześniej , bylismy w pobierowie spotkać się ze znajomymi (z poznania, których nie widzieliśmy pół roku ) Międzywodzie to mała "wioska" ze wszystkimi wygodami, nastawina na rodzinki i "rechabilitantów (różnej maści ), więc mało niemców, mało "rozkrzyczanej młodzież", tanio (jak na morze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.08.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Muszę kiedyś odwiedzić to Międzywodzie, w Pobierowie ceny w knajpach robią się nieprzyzwoite (w jednej za litr coli zapłaciłam 15 zł , drożej niż we Włoszech). O rety, ja już myślę o kolejnych wakacjach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 21.08.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ania, ach ja mysle tylko o przeprowadzce , najpiekniejszę wyjazdy to teraz na działkę gdzie jest nawet już stół (co prawda ogrodowy) w domku. Jeszcze góra dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 23.08.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 w sprawie gazowni 6 miesięcy to termin ustawowy+3 miesiące zimowe w których nie prowadzą prac mam ten sam problem ale mój kolega któy chce tam zamieszkać do końca roku trafił niby do "odpowiedniej" osoby i mówi że gaz będziemy mieli w listopadzie niestety nie wiem kto jest tą "odpowiedznią"osobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 23.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 My również musimy zdążyć z gazem przed sezonem grzewczym. Dostaliśmy warunki przyłacza gazowego i szybciutko po podpowiedzi naszego KB napisaliśmy podanie o zgodę na wykonanie przyłącza we własnym zakresie. ZGODZILI SIĘ! Kierownik już robi projekt, a pan (który i tak pracuje w gazowni) zrobi to jeszcze we wrześniu.Tak powiedział...Gazownia (Szczecin) daje sobie czas, na wykonanie, nawet do 8 miesięcy![/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts