zuczek1719499749 23.08.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Mnie się bardzo podobają te beżowe i te ciemniejsze do salonu płytki. Bardzo ładne. W ogóle lubię prostokątne płytki Pozdrawiam P.S. Nie mogę się doczekać u siebie tego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 23.08.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 ogo FAjny ten pomysł z robieniem samemu przyłącza, bo wtedy nie jest się skazanym na gazownię i ich terminy, a 8 miesięcy to już przesada prymasek szkoda, że nie masz tego namiaru .Liczę, że nie będzie potrzebny, ale jak niestety coś się nie uda, to tez będę musiała kogoś poszukać ,oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 23.08.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Zuczek, ja tez najpierw nie mogłam się go doczekać, a teraz jak najprędzej chcę go skończyć Super, że płyteczki się podobają, a beżowe to które?, te trzecie? (te zdjęcia trochę przekłamują i one sa takie bardziej kremowe, a beżu w realu jest więcej w 1) A co sądzisz o moim dylemacie łazienkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.08.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ha ha zdjęcia nie oddają rzeczywistości, tak to już jest. Chodziło mi o te do kuchni i salonu będące "dywanikiem". Chyba faktycznie sa bardziej kremowe niż beżowe Coś takiego wyobrażam sobie na podłodze w mojej kuchni i przedsionku. Ciekawe czy koncepcja mi się nie zmieni...? Jak znam życie (siebie? ) to za rok będę szukać czego innego. To chyba faktycznie nie tylko przyjemny etap ale i bardzo trudny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ekstra plytki! szczegolnie te zielone - uwialbiam energetyczne lazienki! Wg mnie srebrna armatura nie bedzie sie gryzla A wyobrazasz sbie zlote krany w takiej lazience!!! Jest jeszcze opcja biale - ale tego maly wybor i drozsze Wklej koniecznie projekt rozmieszczenia plytek! Tez jestem ciekawa Mysle, ze nie powinno byc nacapane. tylko w projekcie uwglednij meble bo dopero z nimi bedzie efekt koncowy. A na priv podeslim mi koniecznie namary na sklep z plytkami!!! jJestem ciekawa, czy to ten, w ktorym juz bylismy w Luboniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 24.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzięki Iga , dzisiaj rysowałąm wszystko w naturze i ...jestem dobrej mysli , chyba nie będzie się gryzło NAmiar na sklep z płytkami mogę dać "oficjalnie" dla wszystkich czytających narazie "moje" komentarze, bo wart jest tego (potem to i może grupa wielkopolska ) "M&M Hermann" Luboń ul. Chemików 2 tel. 061 8131 912, mają chyba też sklep w P-niu, ale nie wiem gdzie. (w Luboni są obok zakładów chemicznych, dwie ulice odemnie nota bene ) Iga co ciekawe oni mają też dachówkę Jungmeiera !!!!! Nawet nie pytałam się o cenę, żeby się nie denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.08.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 No to ty mowisz! Ale o tej dachowce to super wiadomosc dla mnie! Bo my na wiosne bedziemy robic zadaszenie tarasu, wejscia i jakiegos miejsca na skladowanie drewna. I wszystko wskazuje na to, ze bedziemy to robic z dachowki. A po tym jak sie obrazil sie na mnie z p.R to nawet nie wiem, czy chcialby mi jeszcze cos sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaX1719500952 01.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Bogat, wlasnie przegladam post z 30 sierpnia. Bardzo ladna kuchnia, a i cena tez atrakcyjna. Czy to okno na wizualizacji ma wymiary zgodne z fizycznym oknem w domu? Bo jesli tak, to mozecie miec problem z jego otwieraniem - rama okna moze byc blokowana przez kran - tak przynajmniej wyglada na zdjeciach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 01.09.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witaj SebaX! Miło mi, że twój pierwszy post w moim dzienniku!! I gratuluję spostrzegawczości , wizualizacja przedstawia rzeczywisty rozmiar okien i nasz "problem", Początkowo nie mieliśmy mieć parapetu tylko blat pod oknem i "pogodziliśmy" się z tym, że jedno skrzydło okna będzie "otwierane w małym zakresie" Okazuje się jednak, że okno mamy nieco wysoko ( a np. gniazdka na sąsiedniej ściania niżej)i będziemy miec jednak parapet , 4 cm powyżej blatu ze zlewem Coś tam kombinuję ze zlewem, żeby wylewka przypadała dokładnie pomiędzy dwoma skrzydłąmi, ale chyba mi się to nie uda w normalnej cenie Teraz jak "pojawił" się parapet (bo nie chce już mi się podkuwać okna ), to chcę zrobić go z blatu, żeby jak najmniej rzucał się w oczy , trochę też przestraszyłam się łączenia blatów (w przypadku tego samego poziomu), na lini blat - "parapet" , w sumie przy zlewi zawsze jest wilgoć a nieraz już widziałąm "spuchnięte" blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaX1719500952 05.09.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Bagat, ten problem zauwazylem, bo sam kiedys z tym walczylem. Skonczylo sie na podniesieniu okna - sam sie dziwie, ze tyle jest projektow ktore nie uwzgledniaja faktu, ze okna w kuchni powinny byc wyzej niz w pokojach. Pamietam, ze szukajac rozwiazania znalezlismy wylewki ktore mozna wyciagac i klasc na zlewie - dzieki temu moze okno da sie otworzyc. Pozdrawiam, SebaX! PS. Przepraszam za przekrecenie nicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Brama i caly dom wygladaja super! Zupelnie w miom guscie jeszcze mi powiedz, ze kremowy tynk bedziesz miala i opaske klinkierowa Widze, ze bedziemy rowno robic elewacje i trzymac kciuki za pogode Ta brama z tym wzorem desek to u nich standard? Jaki to kolor? Bo ja musze w koncu zamowic, a widze u ciebie, ze to super z oknami i rolatmi pasuje Sama jestem ciekawa efektu z plytkami Kiedy startujecie? A w ogole to macie neizla zielen na dzilce. Nie ugor i pobojowisko jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 12.09.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Iga czytając Twój dziennik, też odnosiłam wrażenie, że masz to co i ja chcialabym mieć , tynk narazie biały (będziemy malować go później, mozliwe, że na kremowy), a opaska klinkierowa i owszem ,myślę że przed zimą zdążymy (już nawet nie mam "siły " sprawdzac pogody , musi być ładna... ) Brama wiśniowskiego: ciemny brąz, a wzór to chyba "deski", bo napewno nie "kasetony". Brama segmentowa, ocieplana, naprawdę fajniutka Najbardziej zdziwiłam się, że tyle przed terminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 12.09.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 SebaX Nie odpowiadałam, bo próbuję rozwiązać problem okienny, i coś mi chodzi po głowie. Najśmieszniejsze jest, że mój projekt zakładał "wyższe" okna , ale chciałam mieć niżej w pokoju,obok wejścia, a oba okna elewacji frontowej musiałybyć na tym samym poziomie Tyle że moje okno i tak w wersji "najgorszej" wg obliczeń będzie się otwierało na jakieś 45 stopni, więc jakos to przeżyjemy No problem z nickiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.09.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 No to chyba bedzimy mialytaka sama brame - z tym, ze ja mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.09.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Kochana, ale z kopyta ruszylas Osrzet elektryczny zakladasz A komnek zalatwialas w Poznaniu na Mietowej, czy kogos innego wynalazlas? Koniecznie pisz o cenach kominka i jego osadzenia. Robiciie dgp? O ociplenie siie nie martw Ja tez daje styropian i nie zameczam sie mysleniem o jego wlasciwosiach paroprzepuszczalnych W koncu ma izolowac termicznie a nie oddychac Tak w ogole to ile placicie za m2 ocipelnia razem w tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 19.09.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Oj iga "ruszyłam" a i tak nie wiem czy zdążę, mamy jeszcze ok 5 tygodni, czuję że na koniec i tak będzie "rzeźnia" O kominku napisałam w dzienniku, kominkarz jest od znajmych , robił im i iluś ich znajomych kominki, które się palą, ładne są, itd Zobaczymy, jak się sprawi u nas, jesli ok, to będziemy też go polecać, po spotkanku robi bardzo pozytywne wrażenie A cena, hmmm, przyznam się że nie robiłam szczególnego rozeznania co do prostych kominków, poatrząc na "materiały to może nie jest tanio, ale tam wchodzą jeszce jakieś izolacje, złączki, my kompletnie się nie znamy, a bałam się żebyśmy "sami" tam czegoś nie "zfuszerowali" Kominek ma sie palić, a nie kopcić, dusić itd, a takie też widzałam, w razie czego mamy kogo ścigać Dzięki za słowa o styropianie Za robociznę z tynkiem płacimy 30 zł, materiały 28 (tynk mineralny, biały do malowania później) [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.09.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ok to bede czekac na info o kominkarzu. Bo u mnie komienek w listopadzie lub grudniu stanie. Bylam w tej firmie MM od plytek w Luboniu - ale maja bajeranckie plytki! Gdyby nie to, ze juz praktycznie wszystko wybralam to dostalabym oczoplasu Maja ekstra plytki to takich dzieciecych lazienke - i faktycznie nie drogie Mam tez juz zamowiona brame w Puszczykowie - mam nadzieje, ze u mnie spisza sie tak samo dobrze jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 19.09.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 czasami od zbyt dużego wyboru, można oszaleć , a właściwie od ciągłych wyborów ostatno jak już na coś się zdecyduję, to z pełną świadomością sklep z podobnym asortymentem mijam szerokim łukiem bo człowiek jest sobie w stanie skomplikowac nawet odcieniem, nie mówiąc o fakturze itd. a z bramy będziesz zadowolona Kominkarza opiszę (a może i zdjęcie wkleję) w przyszłym tygodniu. zdjęcie kominka , po ocenie pozytywnej namiarami służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.10.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Jejku jak u was pieknie!!! PIEKNIE PIEKNIE PIEKNIE!!! Normalnie az mi sie geba rozdziawila z zachwytu. I w ogole dziekuje za wszelkie porady! Bo dzieki tobie wiem, ze grunt atlasa sie gryzie z dUluxem. ja chce malowac Duluxem wlasnie, - moze wiesz jaki grunt jest wlasciwy? Chciaz moj wykonawca namawia mnie wlasnie na Dekoral bo podobno tez dobry a tanszy. U ciebie pomalowane sciany wygl;adaja bajecznie - wszystko mi sie podba i plytki,i dzrwi i kafelki w kuchni, a najbardziej ten kolor pomaranczowy! Rowniez moj faworyt na dole i w salonie Tempo macie na prawde jak torpeda. estem pod duzym wrazeniem. Rowniez jakosci i dokladnosie twoich malarzy (super macie rodzinke!) i plytkarza Teraz cie zarzuce pytaniami - gdzie kupowaliscie panele i czy to faktycznie prawda, ze sie je tak prosto uklada Wspolpracujesz z panem z Felixa przy plytkach, bialeym montazu i agd? wszystko ok? Wklejej duzo zdjec, bo sie nie moge doczekac najbardziej lazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 13.10.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Iga, wielkie dzięki, moja jedyna ujawniająca się czytelniczko Z farbami i gruntami coś mi w pamięci zostalo, po przeczytaniu pół roku temu bezcennego dziennika Olkilybowej (ale jak widac po "gruncie" nie wiedziałam, w którym "kościele dzwony biją") Ze wszystkich stowsowanych pomarańczów najbardziej podoba mi się imbirowe pole duluxa (ale teraz myślę, że to sentyment ), kolory dekorala np. meksykańskie chili (ciemniejsze od imb. pola), i pachnący cynamon (jaśniejszy od imb. p.) też są super, a można się nimi bawić , "oddzielając pomieszczenia" (salon/korytarz) - tak jak my to zrobiliśmy Zresztą na farby dekorala nie narzekam, na świeżych tynkach gęsta farba (a taki jest dulux), może ciężej sie kłaść. Jeszcze jedna rada dotycząca malowania ścian, to aby schodzić z białą sufitową farbą na ściany i potem to zaklejać taśmą malarską, uniknie się w ten sposób strasznie żmudnego i nieefektownego wykańcznia na kolor "narożników", niestety tego nie zrobiliśmy i teraz bardzo żalujemy Iga, przesyłam Ci na prv mój tel, w razie czego dzwoń Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts