Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tam gdzie rosną Magnolie-komentarze

Gość

Recommended Posts

Ja tam sie bede stale ujawniac :D Dzis ogladalam twoja kuchnie i juz moge powiedziec, ze podobaja mi sie twoje. meble :D Powiem ci tez, ze swietnie ci sie udalo bobrak kolory wszelkiej masci drewna - okien, drzwi, mebli kuchenny itd. Juz tak niewiele czasu wam zostalo do przeprowadzki :D Wiem, ze pewnie jestescie wykonczeni i glowy wam paruja, ale pomysla jak milo jest dni odliczac :D

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DZięki iga, za to że "jestem wielka" :wink: (to naprawdę bardzo wspierające, bo teraz czasami mi się wydaje że jestem tylko wielkim kłębkiem nerwów, :oops:

Póki co, chatkę idzie ogrzać kominkem, chociaż przy ciągłych pracach tam robi sie gorąco od samego ruszania :D

Zwieźliśmy drewno (zajęło to też prawie cały jeden dzień :roll: ,teraz kiedy ten czas taki cenny :-? ), niestety nie jest tak suche jak obiecywali :evil: , ale tylko pociąć i mamy czym grzać :wink:

NA mojej kanapie przed kominkiem zasiądę już w sobotę, przepraszam..., padnę i zasnę w 3 sekundy :wink:

• 2 weeks później...

No to my wychodzimy trochę z ukrycia.

Ponieważ już rozmawiałem telefonicznie z budowniczową

bagat przy okazji wymieniania uwag nt. MAGNOLII, chciałem teraz oficjalnie pogratulować osiągnięć, szczególnie że:

- mamy ten sam projekt (my co prawda w lustrzanym odbiciu i troszkę inne zmiany w nim poczynione);

- budujemy w tej samej wiosce (co więcej jakieś dwie, trzy ulice obok);

- teraz mieszkamy (no już tylko my, ale jeszcze niedawno również koleżanka) w Luboniu;

- szukając firmy budowlanej trafiliśmy do tej samej firmy (no ale bagat była pierwsza, a nam następny wolny termin tej firmy nie pasował;

- budujemy (chyba budowaliśmy, bo już ściany stoją) w porothermie;

- ocieplamy styropianem;

- hmmm, co by tu jeszcze, aha, my też mamy dwójkę małych szkrabów, które wypełniają nam wszelki wolny czas..............

Tylko że my wprowadzamy się za rok.

Przez cały czas szpiegowaliśmy z żoną postępy Waszych prac w internecie i czasem w terenie (dobrze że nas Wasi czujni sąsiedzi nie pogonili) czerpiąc pomysły i pewne rozwiązania.

Nie odzywaliśmy się na forum, bo hm....... są telefony, ale stwierdziłem, że może ja też się pochwalę naszą MAGNOLIĄ i wrzucę parę fotek tak dla porównania.

Tak było w styczniu 2006

http://foto.m.onet.pl/_m/890f7a2edb2e956da2159aa491b82137,10,19,0.jpg

Tak w sierpniu 2006

http://foto.m.onet.pl/_m/b18ff9e04c812c388ce69da7d581229d,10,19,0.jpg

A tak jest dzisiaj

http://foto.m.onet.pl/_m/48e6b3c896c46b5703f7fda712c346a4,10,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/7b71d7c788564feb297e95031742058a,10,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/775a4eaab7359af2c8b8a45eea0e8a4b,10,19,0.jpg

Sorki że zająłem tyle miejsca :oops:

Mitmar

Nie ma za co przepraszać :wink: , fajnie, że pochwaliłeś się swoją MAGNOLIą, (w końcu budujemy "tam, gdzie rosną MAgnolie" :wink: )

JEst piękna, nawet nie sądziłam, że w wersji oryginalnej (trzy okna na salonowej ścianie, daszek na filarach i ścięty dach nad tarasem)to będzie tak przyjemnie wyglądać :lol: , naprawdę jest super.

A jak w niedzielę zobaczyłam, że leci dym z komina to już w ogóle domek pełna klasa :wink:

do zobaczenia na kawce :D

bagat kochana - ja lekko zapozniona, ale wiesz ze szczera :D

GRATULUJE ZAMIESZKANIA, WYTRWAłOśCI, SILNEJ WOLI I żYCZę DUZO SZCęśCIA NA NOWEJ DRODZE żYCIA :D

Myślę, że niejeden na forum może się od was uczyć "jak prztrwać budowę w x miesięcy"- zaznaczam, że liczna x jest jednocyfrowa! Dla mnie zawsze będziesz wielka.

Bardzo mi przykro, że tak sie u was poukladalo z ta rurka w kucni, woda, gazem i cholernymi rolatami :( Niestety - dobremu inwestorowi na koncowe i pod presja wiatr w oczy wieje :-?

Ale wierzę, że ze wszystkim sobie poradziliście.

Błagam napisz coś więcej- bo dawno temu obicałaś wszystkim fotki!

• 3 weeks później...

No w koncu sie pokazalas :D Juz myslalm, ze nas opuscilas na zawsze :cry:

Widze, ze nie bylo lekk- patrz pan od ocieplenia i slynny pan z felixa :wink: - ale jak juz piszesz, ze teraz jest cudnie to warto bylo co? :lol: Ja tam ci zazdroszcze, bo juz mieszkasz i choinke niedlugo bedziesz w salonie ustawiac :D Fajnie masz - ale sie rozmarzylam :roll:

Wszystko sper i z detalami wykonczone - bardzo ciekawe macie podwieszane sufity. Najbardziej nadal podoba mi sie kominek i kuchnia :D No i lapma z diodami z Ikei- moj faworyt :wink:

Wklejaj dalej wraz z postepami w zadomowieniu :D Pozdrawiam :D

Iga, chyba jestem uzalezniona od forum i mam wrażenie że "nigdy was nie opuszczę", niestety forum tez potrzebuje czasu a z nim ostatnio bardzo krucho

Dziękuję wszystkim za wyrażenie zdania (pochwały i zachwyty :wink: :lol: :lol: ),

DZIęKI WIELKIE, to podnosi na duchu, bo moja chatka daleka jest od nietórych zdjęć "katalogowych" jakie niektórzy tutaj pokazują, ale co tam i tak ją kocham :lol:

• 2 weeks później...

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Zdrowia i uśmiechu dla całej rodzinki i spełnienia marzeń! Samych wpasniałych chwil w nowym domu, przy kominku i nie tylko :wink:

życzy Iga

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Bagat, mój zachwyt podłogówką, którą mamy od września ciągle trwa :D . Pozostaje tylko pytanie - dlaczego nie zrobiliśmy jej w całym domu :roll: :-?? . Chyba tylko ten wymyśla o szkodliwości takiego ogrzewania, kto go nie posiada.