iga9 05.02.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 No w koncu!!! Twoj instalator bardzo przypomina naszego Niech cieplo pelne geba bedzie! Nawet po tak dlugim okrezie zmrozenia te krotkie rekawy wskazane A kicia sliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 05.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Aniu, jak ktoś nie miał wcześniej kontaktu z podłogówką (tak jak ja, uchowałam się ) to faktycznie wrażenie jest SUPER, zwłaszcza że ja uwielbiam chodzić na boso i czuć stopami fakturę płytek, nierówności fug, a przede wszystkim ciepełko. Też myślę (trzeciego dnia użytkowania), że to mity ze szkodliwością tego, tak przyjemnego wynalazku Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 05.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Iga Jak już w końcu, wykonał swoją robotę, baa... i nawet zmieścił się w terminie, grzechy są mu odpuszczone A z grzaniem - właśnie serwisant ustawia nam pogodówkę i baaardzo się z tego cieszę bo, "nie idzie żyć w tem. 22 st C" , już tak się z nami porobiło , że teraz jak jest tak cieplusio, to niewdzięczni narzekamy , może choć o 2 stopnie mniej a i kominka mi nie pozwalają odpalić Iga, jak Twoje boje z bankiem?, nasze - zmieniły trochę bieg, niebawem to opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Nasza reklamacja zostala olana na calej lini i ponieslismy totalna porazke. Czekam az nam caly kredyt wyplaca i bede sie bic- najpierw chce dostac kase i dokonczyc dom. Generalnie wycenili nam calosc na mniej niz wartosc dzilki z aktu notarialnego + kwota kredytu To oznacza, ze sami sa bencwalami, bo dali kredyt o wiele tys. wyzszy niz wg nich nieruchomosc jest warta Teraz bardziej sie czym innym martwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 23.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Piękny domek. Właściwie wszystko mi się w nim podoba... mój gust stylistyczny i kolorystyczny pomieszczeń na przykład.Podoba mi się Twoja relacja na forum...najfajniejsze są właśnie takie dzienniki ze zdjęciami i chronologią zdarzeń...Gratulacje i miłego pomieszkiwania we własnym domku życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 26.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 areq Witam i wieeeelkie dzięki, za to "wszystko" zwłaszcza Takie słowa są jak "balsam dla duszy" i po części dlatego się pisze () fajnie, że moje "wypocinki" nie są tylko dla mnie ważne (wiadomo pamięć ulotna jest) ale też, że ktoś to czyta i jeszcze mu sie podoba!! (a nie jest spokrewniony ) SUPER No i fajnie że podobają Ci się nasze "wnętrza", czasami decyzje podejmowałam spontanicznie i delikatnie mówiąc "z dużą dozą niepewności", a Twój post potwierdza, że nie były to złe decyzje Jeszcze raz DZIęKI (za gratulki także ) P.S. Muszę się przyznać, że jestem stałą czytelniczką Twojego "niedziennika" ino się nie ujawniałam, dużo się z niego dowiedziałam, dobrze, że można do Ciebie zajrzeć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Bagat czy mozesz powiedzieć skad dokładnie bierzecie kostke granitową- tel, w jakiej cenie transport? Bede wdzieczna bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 13.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 acca5 przepraszam, że dopiero teraz namiar na kostkę mamy z allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172323012 190 zł mała 210 duża (na krawężniki i schody) dowóz po 2,5 za km (o ile dobrze pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 15.03.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Domek naprawde robi wrazenie Dachowka piekna no i okna w bardzo ladnym kolorze. Czy mozesz dokladnie napisac jakiej sa firmy ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 22.03.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 byle sąsiadko do przodu a u nas schną tynki wewnętrzne (skromne 630m2 razem z poddaszem) i szykuje się instalatorstwo; o obecnie to mamy gratisowe kapielisko przed naszym domem (deszcze i śnieg zrobiły swoje); no właśnie dzisiaj zamontowano nam bramę garażową; wiem że to nie mój dziennik, ale tak dla porównania jak Magnolia może wyglądać z jedną wielgachną bramą wkleję dwa zdjęcia PS. Jeżeli zabierają za dużo miejscia to daj Bagat znać, to je wywalę http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/19370/94/535.jpg http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/19370/94/534.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.03.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Fiu - fiu- ale sie nam rozbujalas Po przeczytaniu wszystkiego u ciebie zaczelam zalowac, ze nie zalatwialam podwyzzenia kredytu przez doradce - teraz mam swoje jajo juz na wiele lat niestety A oprocentowanie duzo wyzsze niz wasze Ciesze sie, ze wam sie tak pieknie udalo. Jakby co - podeslij mi na priv namiar na tego waszego doradce Widze, ze tez bujasz sie z kostka. Ja nadal mysle o tym granicie. Ale mam tez namiar na brazowa i zoltka kostke z tych cenach. No i u nas sa plyty azurowe - to juz beton. A dwa transporty to dodatkowe koszty Powiedz mi - jak ty sobie radzisz z tymi rysunkami sciezek, bo juz siwieje od tego Ciekawa jestem jak u was wyjdzie to ukladanie i jaki bedzie efekt koncowy Z ogrodzeniem ma sie rozumiec Pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 01.04.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Mitmar, Iga Miło mi Was widzieć , stęskniłam się za Wami bardzo, fajnie, że się odzywacie Mitmar ani waż się wywalać twoje zdjęcia , a jeśli możesz to wklejaj ich więcej , fajnie mieć poglądowe porównanie różnych rozwiązań duża brama chyba jeszcze bardziej powiększa garaż no i jest na pewno łatwiejsza w użytkowaniu (tzn garaż), wygląda fajnie Jestem pod ciągłym wrażeniem "daszku wejściowego", jestem (byłam ) przeciwna jakimkolwiek kolumienkom, a u was wygląda to baaardzo przyjemnie a tynki niestety dużo ich i kosztują Iga Ano z kredytem się"rozszaleliśmy" i faktycznie nam się niesamowicie udało , przynajmniej go dostać , oby ze spłacaniem było tak samo szczęśliwie Po prostu wiemy, że normalnie nie odłożymy, a to co zrobimy już mieć będziemy (no i wtedy na ratę MUSI wystarczyć ) Namiary na "doradcę" prześlę (bo warto ) Z kosteczką się bujamy, ale to myślę, że jutro dokładnie opiszę w dziennku, natomiast z efektu jestem zadowolona, bardzo pomocni byli też brukarze, a konkretnie jeden (uwielbiam coś ustalać z myślącymi ludźmi ) Ścieżki na papierze rysuje się faktycznie makabrycznie (zwłaszcza, że tak jak pisałaś u siebie musisz mieć już koncepcję całego ogrodu, łącznie z poziomami, spadkami itd,), Chodziłam po działce i wymierzałam co do cm stałe elementy działki (chatka, studnia, szambo, ogrodzenie, bramy) itd, potem co do mm nanosiłam to na papier,a potem...szkicowałam sobie. I faktycznie mój szkic służył tylko za punkt wyjściowy, bo panowie potem nanosili plan w terenie, a ja to potem modyfikowałam Rysowanie na papierze ma tą wadę, że tam to wszystko wydaje się takie duże (byłam zaskoczona wielkością działki, długością podjazdów itd.),a w praktyce to wszystko skraca się Nie wiem, może po iluś szkicach człowiek łapie "realia"( na pewno wprawę ), ale to strasznie czasochłonne Powodzonka i pozdrawiam Was cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 01.04.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 01.04.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 posty mi się dublują (x3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Hmm - na mojej mini dzielczce nic sie wielkie nie wydaje I ty mi mowisz, ze sie wszystko skraca! Czekam z niecierpliwoscia na fotki- bo jak mi sie odmieni i zdecyduje sie na drewniany taras (Teśc mnie usilnie namawia) to moze i kostke zmienie Ile u ciebie trwalo od zamowienia do dostawy? Podwalas im zapotrzebowanie w m2 i sami ci przeliczyli na ilosc potrzebnej kostki? No i koniecznie podaj mi namiar i cene na ta zimie z obornikiem i popieczarkowcem- ja znalazlam w cenie 350 zł za 9t i prawie 400 za 12t. Te ceny Moze tobie sie udalo znalezc cos tanszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 02.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Iga Namawiam na kamienne-granitowe ścieżki, podjazdy, wprawdzie nie są one tak idealnie równe jak betonowe, ale mi to się nawet bardziej podoba, a w połączeniu z drewnianym tarasem - bomba (no i u ciebie są jeszcze te stalowe wykończenia ) Zamawialiśmy kostkę w piątek,a środę o 6 rano gościu ją przywiózł, dostawa powiedziałabym błyskawiczna Ziemia, a dokładnie podłoże popieczarkowe kompostowane mam w cenie 230 zł za 8 ton, mogłam też wziąć świeże (jest po 150/5 ton), cena prawie ta sama a kompostowane w dodatku lepsze Namiar do pana, który odbiera podłoże z pieczarkarni w Szewcach ( pod Tulcami) 607 43 86 61 A szczegóły w dzienniku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dzieki wielkie! Faktycznie calosc zapowiada sie sie fantastycznie - piekne te kola! Ja sie caly czas nie moge zdecydowac. Choc granit bardzo mi sie podoba. Chetnie zrobilabym z niego parking, podjazd, i sciezki w ogrodzie. Zastanawiam sie jak jest z ta jego nierownocia- tzn. czy ustawiony na nim stol i krzesla nie beda sie kiwac Ty juz to widzisz w realu- co sadzisz? A wszelkie dobre namiary beda oczywiscie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 09.04.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dawno już podczytuję Twój dziennik, ale nie miałam chyba jeszcze okazji wypowiedzieć się. Ale ostatnie zdjęcia mnie sprowokowały Pięknie Ci wyszły ścieżki i podjazdy z kostki. Tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu, że też takie zrobię u siebie, tyle że pewnie dopiero jesienią. Brukarze spisali się znakomicie. Jeśli możesz podzielić się namiarami, będę bardzo wdzięczna. I tak przy okazji - mam sentyment do Borówca, choć buduję w zupełnie innych okolicach (na północ od Poznania). W Borówcu już od paru lat mieszka siostra męża, działkę mają już od dawna, gdy miejscowość ta jeszcze nie była popularna. I pamiętam te puste pola, na których wyrósł obecnie las domków, w tym Twój Życzę powodzenia w nowym rzucie prac budowlanych Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 23.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Misiowa Dzięki !! za ocenę kółek i cieszę się, że "prowokacja sie udała" Granit jest świetny i zawsze można ustawić stół i krzesła tak, co by się nie kiwały (Iga to dla Ciebie ) Namiary na brukarzy prześlę jutro (lub niebawem) na prv:) a w mojej okolicy jestem szczerze zakochana , i do niczego (np. wybór projektu, wykończeń) nie jestem tak 100 % przekonana, jak do lokalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzieki za namiry na szkolke - moglabys jeszcze napisac dlaczego jest specyficzna Powiem, ze tez jestem przeciwniczka firan, ale prawda jest, ze jak wokol okna zawisnie jakas materia to jakos sie przytulniej robi Z granitu zrezygnowalam, bo niestety po szczegolowej kalkulacji wyszlo mnie ok. 2300 drozej niz kostka, a widomo, ze kazdy grosz sie liczy. Za to tesc namowil mnie na drewniany taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts