J_K_K 07.03.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ponieważ to mój pierwszy sezon (zacząłem w najgorsze mrozy ) mam do Szanownych Doświadczonych Użytkowników parę pytań porównawczych (tak, wiem, powierzchnia, ocieplenie, itd., ale jednak ) - jaką macie temperaturę na piecu, przy - powiedzmy - 0 C na zewnątrz - czy praktykujecie programowanie wyłączania pieca w ciągu dnia / nocy na jakiś czas ? (brak pokojówki). Jaki czas "przestoju może być ekonomicznie uzasadniony ? (straty przy ponownym rozruchu) - na ile macie ustawione termostaty przy kaloryferach i podłogówce ? - o ile macie podłogówkę i sterownik do pompy - na którym biegu chodzi pompa (moja ma np. III) i jaką temperaturę ustawiacie na sterowniku pompy ? - czy korzystacie z parametrów (lub podobnych): * zredukowana temperatura zadana cwu (standard 10 C) * funkcja ECO dla cwu (vs. temperatura komfortowa) * temperatury zadane min i max dla pomieszczenia i kotła * podwyższenie temperatury zadanej kotła podczas ładowania cwu (18 C) * temperatura przełączenia lato/zima (20 C) * korekcja temperatury zadanej pomieszczenia dla obwodu CO (0 K) * maks. stopień modulacji dla obwodu CO (80%) Z góry dzięki za ew. odpowiedzi. Pozdrawiam JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 08.03.2006 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 - czy korzystacie z parametrów (lub podobnych Czyżby nikt tak daleko nie doczytał instrukcji ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts