OLDAR 08.02.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2003 Czy ktoś wie coś o blokadach lodowych na instalacji C.O. ? chcę wymienić grzejniki w mieszkaniu w bloku, a nie chcę płacic administracji za wodę. Będe wdzięczny za wszelkie informacje /koszt,stopień trudności,kto to robi itp./ Mieszkam w Warszawie. _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: OLDAR dnia 2003-02-08 23:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 08.02.2003 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2003 OLDAR Forumowym specem od co jest VPS. Napisz do niego prywatną wiadomość wpisując w użytkownika VPS. Może on będzie wiedział co to jest, bo mi kojarzy się jedynie z zatorem lodowym i lodołamaczem PS prywatne wiadomości w lewym górnym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 15.02.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Chcesz zamrozić punktowo wodę w instalacji żeby odkręcić grzejniki ???. Nie wiem czy istnieje takie urządzenie. Moim zdaniem grzejniki powinieneś raczej wymienić poza sezonem grzewczym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 11.03.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Nie ma najmniejszego problemu z wymianą grzejnika w trakcie sezonu grzewczego.Do tego służy urządzenie np.ROTENBERGERA do zamrażania rur przed grzejnikiem.Problem jest tylko taki że rzadko który instalator ma takie urządzenie(ze względu na koszt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 09.04.2003 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Przed administracją pewnie nie uciekniesz . Wlaśnie tam powinieneś zgłosic chęć wymiany ( szczerze mówiąc nie wiem co na to przepisy ? ). A wymiana jest rzeczywiście banalna. Urządzenie, o którym pisał starn, to zestaw obiemek na rury o różnych średnicach. Dobiera się objemkę do konkretnego przekroju, po czym podaje przez nią dwutlenek węgla z butli na rurki przed grzejnikiem.Powstają właśnie korki lodowe, które na jakiś czas ( zależny od grubości korka ) odcinaja grzejnik od instalacji. I to właśnie brygada administratora bloku zrobi Ci to najprędzej. Nie mam pojęcia, ile to może kosztować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts