sts69 07.03.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam, jak dobrać moc pieca akumulacyjnego do powierzchni pokoju (ok. 30m kwadratowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 03.08.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 up! co jest bliższe prawdzie 70W/m2 100W/m2 czy 200W/m2. i jeszcze - ile czasu ładuje się piec akumulacyjny (od zera do 100%), a ile czasu się ładuje po jakimś dniu pracy (czyli jak ileśtam straci). Na przykładzie pieca, który ktoś ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robet14 24.07.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Temat stary jak świat . Moc piecy dobiera się do strat cieplnych pomieszczenia, ile ścian zewnętrznych, jakie ociepleni itd. Tak mi dobierała firma która montowała mi takie piece. Chyba taki był adres (dla zainteresowanych, może komuś się przyda ) http://instalacjeelektrycznekrakow.pl/ jeśli się pomyliłem w adresie to pod taka nazwa można szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts