AndrzejZdzis 08.03.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 witam, niedlugo będę kupiował kinkiety do mieszkania. potrzebuję ich ok. 13-stu, z czego 3 na schody, 4 do sypialni, 2 do pokoju, 4 do salonu. mam mieszkanie wykończone w "nowym" stylu i w takim charakterze poszukuje kinkietów. może ktoś z Was mógłbym zamieścić jakieś fotki/namiary gdzie w Warszawie można jakieś fajne kupić ( w jakiejś rozsądnej cenie ) ? pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 08.03.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Poruszyłeś delikatny temat. Myślę, że bez wyprawy do sklepu się nie obędzie. Jestem po zakupie ogólnie oświetlenia i niemało z tym było dylematów. To co mi się nasunęło to ci podpowiem. 4 kinkiety do salonu. Nie wiem co z górnym oświetleniem i czy planujesz lampę. Ja w salonie dałabym cały komplet. To wygląda bardzo efektownie. Należy jednak pamiętać, żeby nie przesadzić. Wszystko zależy od wielkości pomieszczenia .Zbyt okazałe kinkiety, lampa wisząca i stojąca w małym pomieszczeniu przy ich dużym nagromadzeniu mogą wyglądać źle. Z założenia kinkiety montuje się na podobnej wysokości więc będziesz miał monotonne oświetlone pomieszczenie. Chyba, że kinkiety przyścienne takie reflektorki które co prawda zostaną zamontowane na tej samej wysokości ale można je dowolnie potem ustawiać i tym sposobem mieć ciekawy efekt. Ja mam http://www.technolux.pl serię Fiona kupiona w OBI. 3 schody można nawiązać do materiału z którego są wykonane. Ważna jest ich konstrukcja i kto się po nich porusza. Wtedy albo je dobrze oświetlamy albo niekoniecznie. Moje np. schody są dębowe. Więc kupiłam bardzo proste kinkiety oprawa dąb biała mleczna kula, strumień światła skierowany do dołu. 4 sypialnia. Nawet jeśli masz nowoczesny wystrój szukaj ciepłego romantycznego pomysłu na oświtelenie. Co z lampkami nocnymi oświetleniem górnym. Ta sama zasada. Jeśli pomieszczenie będzie posiadało tylko kinkiety i żadnego innego oświetlenia mogą być okazalsze, jeśli będą również inne źródła światła to szukaj coś delikatnego. Ja zdecydowałam się do jednego z takich pokoi sypialnianych na oświetlenie z wikliny. I uważam, że to bardzo fajny pomysł. Bardzo ciepłe i przytulne , niesamowity efekt. Aż żałowałam, że tak późno odkryłam taki pomysł. Na przykład lampka nocna to koszt.50 zł. Pojedyncza lampa górna to tylko 49 zł. Do tego jakaś ciekawa stojąca lampa w rogu za 100 zł .Komplet kosztował najmniej ze wszystkich jakie mam w domu a najbardziej mnie zachwyca. Podsumowując proponuję ci wycieczkę po sklepach. Niestety inaczej się nie da. W sklepie będziesz na pewno wiedział co ci się podoba a co nie. Potem uruchomisz wyobraźnię i już pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 09.03.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 pomyśl o kinkietach z gipsu. Mieliśmy podobny problem bo wnętrza mamy nowoczesne. ja coś takiego nabyłem, były w leroy& w cenie 119 zl/szt mi się udało kupić 3 sztuki po 50 (była wyprzedaż). Reszę zamawiam u producenta,wychodzi po 70 zl/szt. Dodam, że są nowoczesne, a ich główną zaleta jest to, że kupujesz je białe a następnie możesz je przemalować farbą do ścian, my np mamy 8 na klatce i są pomalowane w kolorach ścian(popiel i pomarańcz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 09.03.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 niestety nie mam czasu bawić się w wklejanie, jeśli jesteś zainteresowana to moge przesłać zdjęcia na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts