trybun 08.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 CześćProjektant proponuje mi w projekcie hol o pow. około 3x4m, 12m2. Jak Wam się wydaje czy to nie zadużo jak na hol?. Kuchnia z jadalnia będzie miała prawie 19m2 a salon stosunkowo niewiele bo 23 m2. Ja mam wrażenie, że ten hol bedzie nieproporcjionalnie duzy i będzie sprawiał wrażenie hali a nie holu. W holu dodatkowo do tych 12m2 będą schody.Jakie powierzchnie holu macie w swoich domach i jaką pow. uważacie za najbardziej odpowiednią?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 szanowny Trybunie wybacz ale Twoje pytanie w oderwaniu od reszty chalupy - wybacz - jest jakby bez sensu. Czasem i te 12mkw jest za male by calosc ladnie sie prezentowala i byla co najwazniejsze funkcjonalna !!! a jej funkcjonalnosc takze zalezy od funkcji jaka ma pelnic w mieszkaniu. Jesli ma to byc tylko ciag komunikacyjny to moze i za duzo ale tez pamietaj o tym zeby domownicy nie zderzali sie ze soba zmieniajac miejsce pobytu i z hallu korzystajac w tym samym czasiePopatrz na rzut kondygnacji, zamknij oczy i wyobraz sobie jak sie bedzie chodzilo a jesli wyobrazni przestrzennej Ci zbraknie moze warto w jakis programik (by wizualizacje taka uczynic) zainwestowac? Jest tego sporo na rynku i nawet nie kosztuja tyle kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anfield 08.03.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 ja bym powiedziala ze to nawet malo- jesli maja tam wejsc jeszcze schody. w mieszkaniu mialam taki hall przy kuchni 12 m i 24 m. salonie.Po wejsciu mialo sie b. fajne wrazenie przestrzeni i ze mieszkanie jest b. duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.03.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Przy tak malym salonie wogole nie robilbym holu.12 m + 23 m = 35 m2 i masz fajny salon. Ale faktycznie bez rzutu powierzchni ciezko doradzac. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts