trybun 08.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 CześćProjektant proponuje mi w projekcie hol o pow. około 3x4m, 12m2. Jak Wam się wydaje czy to nie zadużo jak na hol?. Kuchnia z jadalnia będzie miała prawie 19m2 a salon stosunkowo niewiele bo 23 m2. Ja mam wrażenie, że ten hol bedzie nieproporcjionalnie duzy i będzie sprawiał wrażenie hali a nie holu. W holu dodatkowo do tych 12m2 będą schody.Jakie powierzchnie holu macie w swoich domach i jaką pow. uważacie za najbardziej odpowiednią?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 08.03.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 WitamNie ma reguły na to ile powinien miec hall. Jego powierzchnia zależy od układu pomieszczen, charakteru domu, a także tego czy przewidujemy aby w hallu znalazły miejsce, jakieś szafy, komody itp. Powierzchnia hallu powinna zapewnic wygodną dostępnośc do wszystkich pomieszczen. ideałem jest hall zwarty w kształcie, nie rozczłonkowany, taki, który zajmie jak najmniej miejsca, ale to nie jest reguła... wszystko zalezy od wielu czynników. jesli wydaje ci się, że twój hall jest za duży powiedz o tym projektantowi. Pamiętaj jednak że w hallu krzyzuje się wiele dróg komunikacyjnych wenątrz domu, nie może w nim byc za wąsko, musi posiadac ten oddech i swobodęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts