Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pompa do odprowadzenia sciekow

Recommended Posts

50 m to dość dużo. Ja pompowałem na odległość 10-15 m. Miałem szambo dwukomorowe, w drugiej komorze zwykła pompa zanurzeniowa do brudnej wody. Mimo że ścieki bytowe są żrące i powinno isę stosować odpowiednie pompy, to moja wytrzymała trzy lata. Teraz dalej jest sprawna, choć pompuje wodę z piwnicy- nie żrącą.

niestety ze wzgledu na roznice poziomow dotknal mnie problem odprowadzenia sciekow ok 50m, roznica poziomow 2m. Czy ktos z Was mial z tym doczynienia? Jak wybrnal?

Ja będę pompował jakieś 200m, różnica poziomów podobna http://www.presskan.pl/800/main1b.htm

Podpinając się pod wątek, mam pytanie, czy można taką popmę zainstalować w betonowym szczelnym szambie, czy też koniecznie trzeba korzystać z ich studzienki? Może wiecie ile kosztuje sama pompa?

Nie tylko pompa do wody brudnej musi nazywac sie owa pompa koniecznie powinna byc z rozdrabiaczem !!!

A może wygodniej byłoby skorzystac z gotowej przepompowni ścieków???

W necie sa firmy ktore oferuja małe szczelne razem z pompami np poszukaj firmy passavant np Pompa SITA ma od 20-40 m wys tloczenia 3,9-29,3 m3/h lub pompa SAT z wyłacznikiem pływakowym 6,5-34,9 m3/h wys tłoczenia do 17m znajdziesz te elemanty na http://www.aco.pl

Nie mam nic z nimi wspolnego - kiedys pracowalem w Wodno-sciekowej branzy stąd doswiadczenie -najwyższ polka urządzeń - jezeli dobrze pamietam to maja cos koło 10 lat gwarancji na pompy

sebo8877