cysior 19.01.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam.. No dzialke wybrales sobie piekna..jaki jest mniej wiecej koszt tych dzialek na przeciw Ciebie - tj domyslam sie ze mowa o tej polance pod lasem na naprzeciw wjazdu do Ciebie? I ile kosztowalo Cie podciagniecie wody? Jak sprawa ma sie z internetem i zasiegiem telefoni tam? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.01.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam.. No dzialke wybrales sobie piekna..jaki jest mniej wiecej koszt tych dzialek na przeciw Ciebie - tj domyslam sie ze mowa o tej polance pod lasem na naprzeciw wjazdu do Ciebie? I ile kosztowalo Cie podciagniecie wody? Jak sprawa ma sie z internetem i zasiegiem telefoni tam? pozdrawiamy Tak tragicznie myślę nie jest ) Wszystkie sieci komorkowe działają bez zarzutu, tpsa - drut tez jakieś 200 m, wiec bez problemu bedzie neostrada lub internet przez komórkę. woda - 300 m kosztowała mnie 12 tys pln działki - hmm... nie chcę skłamać - ale ostatnio latem slyszałem ceny - gdzieś 5-7 tys za ar. to zależy na kogo się trafi. akurat te naprzeciwko mnie - sa jeszcze do sprzedania wzdłuz drogi dwie - budowlano -rolne - wąskie - trzeba by kupowac obydwie i dzielić , zeby mnieć normalną szerokość działki ja się zdecydowałem mimo problemów na takie ustronne miejsce. trzeba mieć tylko terenówkę i jest ok. Dziś byla niezła jazda przez zaspy po pachy ) - zrobie w sobote parę zdjęc. Właśnie muszę sie porozglądać za nową terenówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.01.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Rzeczywiście aż szkoda tak siedzieć bezczynnie i nic nie robić kiedy dookoła wyrastają mury, więźby i dachy Szczepku - kiedy ruszasz ??? hej rom... chcialbym jak najszybciej, ), ale czekam na normalny prąd do marca ! na razie kupiłem bramę garażową. zdarli ze mnei strasznie , bo mam trochę dużą ta brame, wiec wybuliłem 7 kpln. Zachciało mi się wjeżdżac rowerem (na dachu samochodu) do garażu - hehehhee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Strasznie droga ta brama Jakiej firmy kupiłeś tą bramę i jakie ma wymiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 26.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ta działka naprzeciwko to w tamtym roku jak ją oglądałem stała w okolicach 120 tys o ile się nie mylę (jeden pas - coś około 20ar - drugiego podobno właściciel nie chce sprzedać bo liczy że kiedyś też będzie budowlane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.01.2007 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ta działka naprzeciwko to w tamtym roku jak ją oglądałem stała w okolicach 120 tys o ile się nie mylę (jeden pas - coś około 20ar - drugiego podobno właściciel nie chce sprzedać bo liczy że kiedyś też będzie budowlane) no to mam jednak dobre info - cena dokładnie miedzy 5a 7 tys czyli 6 tys/ar kiedyś ktoś na pewno kupi ... bo jest budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.01.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Strasznie droga ta brama Jakiej firmy kupiłeś tą bramę i jakie ma wymiary?? mam wymiar 4350x 2650 mm . drewnianą segmentową wyceniki na 14 tys zł to był dopiero szok. ale mam już wycenę okien, drzwi, całości instalacji. teraz jeszcze sie pozostaje dogadać o rabaty i zniżki i można bedzie zaczynac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Wszedłem sobie właśnie na forum......zobaczyłem Szczepku Twoje nowe zdjęcia w dzienniku i normalnie mi oczy wylazły na wierzch jak je zobaczyłem. Piękną masz zimę u sibie Szczepku. A jak tam zamieszkacie to dopiero będzie bajka - bedziecie miec ten widok na codzień. Muszę WAs odwiedzić w zimie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysior 30.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 dziekuje Wam za info na temat dzialek. Patrzac na ostatnie zdejcia to faktycznie bez terenowek tam sie zyc nie da Ale jest ladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 31.01.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wszedłem sobie właśnie na forum......zobaczyłem Szczepku Twoje nowe zdjęcia w dzienniku i normalnie mi oczy wylazły na wierzch jak je zobaczyłem. Piękną masz zimę u sibie Szczepku. A jak tam zamieszkacie to dopiero będzie bajka - bedziecie miec ten widok na codzień. Muszę WAs odwiedzić w zimie Pozdrawiam nie ma sprawy, - jesteś tak wiernym moim kibicem - zaproszenie masz już dawno ! to jeszcze mały snieg - na razie po łydki - jak przywali - zrobię zdjecia - jak dojadę - to dopiero będzie widok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 31.01.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 dziekuje Wam za info na temat dzialek. Patrzac na ostatnie zdejcia to faktycznie bez terenowek tam sie zyc nie da Ale jest ladnie... faktycznie, wiekszosc sąsiadów ma jakąs terenówkę - ostatnio - jak robilem te zdjęcia - moja toyotka musiała wyciągac z zaspy po szyby suzuki. ale dała radę. świetna sprawa jest zasuwać po takich zaśnieżonych bezdrozach i i tak wogóle nie widać gdzie droga a gdzie pole. Zapamiętałem jesienią , gdzie nie znależy zjeżdzać w bok bo są rowy, a poza tym wszelkie chwyty dozwolone ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysior 01.02.2007 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ta toyotka to nie przypadkiem RAV4? przynajmniej u nas takie jezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.02.2007 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ta toyotka to nie przypadkiem RAV4? przynajmniej u nas takie jezdza tak to jest rav4 - wersja przedłuzona - 5 -cio drzwiowa. toche ją poprawiłem i w terenie śmiga az miło. a co ciekawsze cieższe autka terenowe nie radza sobie tak w śniegu jak ta toyotka. ) ale to jest autko mojej żonki, i ona chce go zmienić a co ciekawsze spodobał jej sie właśnie amerykański dodge durango np taki: http://ww.qes.pl/prywatne/obrazki/dodge_durango_2.jpg lub taki http://ww.qes.pl/prywatne/obrazki/dodge_durango_1.jpg tez mi się podoba, choć nie wiem jak zachowuje się w terenie. i tego nie mam za bardzo jak sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysior 02.02.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 sorki ze o autach oftopikowo - ale odradzam ci auta amerykanskie w szczegolnosci marke dodge/chrysler/plymouth. Auta amerykanskie sa ladne i full wypas ale awaryjnosc duza. Sam pomysle kiedys o sprowadzeniu jakiej terenowki ale jak juz to cos z Hondy/Acura badz wlasnie Toyoty. Po moich 10 letnich przygodach z autami amerykanskimi wole je omijac z daleka. No chyba ze mowimy o autach amerykanskich typu ford produkowanych na rynek europejski - prawdopodbnie sa lepiej wykonane niz te tutaj dla przecietnej rodzinki amerykanskiej ktora i tak wymienia auto co 3 lata Co mozna zmienic w rav4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.02.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 sorki ze o autach oftopikowo - ale odradzam ci auta amerykanskie w szczegolnosci marke dodge/chrysler/plymouth. Auta amerykanskie sa ladne i full wypas ale awaryjnosc duza. Sam pomysle kiedys o sprowadzeniu jakiej terenowki ale jak juz to cos z Hondy/Acura badz wlasnie Toyoty. Po moich 10 letnich przygodach z autami amerykanskimi wole je omijac z daleka. No chyba ze mowimy o autach amerykanskich typu ford produkowanych na rynek europejski - prawdopodbnie sa lepiej wykonane niz te tutaj dla przecietnej rodzinki amerykanskiej ktora i tak wymienia auto co 3 lata Co mozna zmienic w rav4? niewiele. wlasnowości jezdne - założyc porządniejsze opony wygląd - orurowanie - i blachy od spodu ,zeby chronić spód i tyle mnie osobiście sie podoba bmw x5 lub volvo xc90 ale tych aut szkoda do terenu i gdybym miał stawiac na walasciwosci jezdne w terenie wybralbym albo toyota land cruiser albo jeep grand cherokee ze wskazaniem jednak na toyote. mojej kobietce jednak podoba sie ten dodge. ale moze mi sie uda przekonac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.02.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 jESTEM NORMALNIE W WIELKIM SZOKU Juz widzę jak głowie jak będzie wyglądał ten ogród, będzie po prostu piękny!!!!! A jak mi jeszcze powiesz, że sam robiłes ten projekt to chyba padne Co to jest "gołoborze" i rabata torfowa???? Mam jedno pytanie : jak jest położona Twoja działka względem stron świata??? Drzewa po prawej więc to pewnie północ co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 09.02.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Sam projektowałeś ogród czy u jakiegoś fachmana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.02.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 jESTEM NORMALNIE W WIELKIM SZOKU Juz widzę jak głowie jak będzie wyglądał ten ogród, będzie po prostu piękny!!!!! A jak mi jeszcze powiesz, że sam robiłes ten projekt to chyba padne Co to jest "gołoborze" i rabata torfowa???? Mam jedno pytanie : jak jest położona Twoja działka względem stron świata??? Drzewa po prawej więc to pewnie północ co?? Gołoborze to jest taki rumosz z kamieni poprzetykany skalniakami. Wkleję 2,3 zdjecia jak zeskanuję z książki. rabata torfowa to taka rabatka na roślinki które lubią kwaśną glebę i wilgotno. U mnie , ponieważ to wapień wiec o kwaśnej gelbie można zapomnieć, wiec potrzebna jest specjalna ziemia - torf - zeby bylo odpowiednie środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.02.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Sam projektowałeś ogród czy u jakiegoś fachmana? mimo, ze mam chyba 2 programy do projhektowania ogrodów, to niestety zadnej wiedzy w tym zakresie. my z żoną daliśmy pomysły, a firma która zajmuje się projektowaniem ogrodów i wykonawstwem robi co może żeby nam się spodobało. to co widzisz, to jest wstępny projekt. teraz będą konkretne roślinki wstawiane we właściwe pola. zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.02.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mi sie Wasz projekt ogrodu bardzo podoba Też będę miał w tym roku ten sam problem -muszę się wziąść za ogród. Mówiłem sobie w zeszłym roku - zima będzie długa, na pewno zagłębie się w temat i wymyslę jakąs koncepcje ogrodu. Kurcze już połowa lutego a ja nadal stoję w miejscu Możesz mi zdradzić Szczepku ile się płaci za taki projekt?? Może lepiej nie brać się za coś za co nie ma się pojęcia Chociaż zanim sie nie wziąłem za budowę to na budowie domów też się nie znałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts