szczepek 20.07.2007 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Piękny domek! Zazdroszczę zaawansowania prac my czekamy na pozwolenie Mam pytanie bardzo podoba mi sie Twój taras i schody. Jaki jest(orientacyjny) koszt takiego tarasu? Taki właśnie mi się marzy kamieniarz za ułożenie tarasu bierze w granicach 50-60 zł/ m2 . do tego terzba doliczyć jeszcze zakup kamienia, cementu szarego, białego piasku , żwirku - podsypki A to drugie - tego nie liczyłem ale mniej więcej kamień na 70 m2 powierzchni kosztował około 3000 plus tona cementu szarego plus 8 worków białego plus wywrotka podsypki (600 zł) plus 1/2 wywrotki piasku (200) Myślę, ze to wyjdzie około 100 -120 zł/ m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 20.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Piękny domek! Zazdroszczę zaawansowania prac my czekamy na pozwolenie Mam pytanie bardzo podoba mi sie Twój taras i schody. Jaki jest(orientacyjny) koszt takiego tarasu? Taki właśnie mi się marzy kamieniarz za ułożenie tarasu bierze w granicach 50-60 zł/ m2 . do tego terzba doliczyć jeszcze zakup kamienia, cementu szarego, białego piasku , żwirku - podsypki A to drugie - tego nie liczyłem ale mniej więcej kamień na 70 m2 powierzchni kosztował około 3000 plus tona cementu szarego plus 8 worków białego plus wywrotka podsypki (600 zł) plus 1/2 wywrotki piasku (200) Myślę, ze to wyjdzie około 100 -120 zł/ m2 Dziękuje Będe czekać na kolejne zdjęcia mam nadzieje że się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Rewelacyjny ten kamienny taras Mozna wiedziec, Szczepku, gdzie kupowales kamien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 23.07.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 świetny taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 24.07.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 świetny taras mam nadzieje ze bedzie ukonczony jak najszybciej zeby sie nim pochwalic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Dawno mnie nie było Pozdrawiam Cię szczepku serdecznie i biore się za nadrabianie zaległośći w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.07.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Dawno mnie nie było Pozdrawiam Cię szczepku serdecznie i biore się za nadrabianie zaległośći w dzienniku rozumiem ze ostatnio dużo czasu poświęcałeś swojemu ślicznemu dzieciaczkowi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.07.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Dawno mnie nie było Pozdrawiam Cię szczepku serdecznie i biore się za nadrabianie zaległośći w dzienniku rozumiem ze ostatnio dużo czasu poświęcałeś swojemu ślicznemu dzieciaczkowi ! Dokładnie. Od miesiąca jesteśmy już w trójkę Cały porządek wywalił się do góry nogami i powoli dochodze do siebie. Szczepku fajny pomysł z tym zaznaczeniem płytkami miejsc do parkowania. Ja za każdym razem jak wjeżdzam do garażu to albo za blisko, albo za daleko albo krzywo I to przy małym garażu na jeden samochód wstyd Ale plytek jescze nie mam wiec może skorzystam z pomysłu Twojej żony. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 31.07.2007 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dawno mnie nie było Pozdrawiam Cię szczepku serdecznie i biore się za nadrabianie zaległośći w dzienniku rozumiem ze ostatnio dużo czasu poświęcałeś swojemu ślicznemu dzieciaczkowi ! Dokładnie. Od miesiąca jesteśmy już w trójkę Cały porządek wywalił się do góry nogami i powoli dochodze do siebie. Szczepku fajny pomysł z tym zaznaczeniem płytkami miejsc do parkowania. Ja za każdym razem jak wjeżdzam do garażu to albo za blisko, albo za daleko albo krzywo I to przy małym garażu na jeden samochód wstyd Ale plytek jescze nie mam wiec może skorzystam z pomysłu Twojej żony. Pozdrowienia No to moje najszczersze gratulacje. ja mam juz chłopaka 4,5 letniego, ale pamiętam, jakby to było wczoraj, kiedy weszliśmy ze szpitala z żoną do domu i zadaliśmy sobie pytanie: "I co dalej?" a potem już jakoś poszło ... a na tym etapie przedewszystkim dużo snu ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.08.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dzieki Szczepku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 07.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 No bedziesz mial Szczepku przepiekny ten taras!Ciagle sie zachwycam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Co za taras!!!!!No szok normalnie!!!!!!Szczepku jakie są koszty takiego tarasy i jak sie to tego tematu zabrac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.08.2007 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Co za taras!!!!! No szok normalnie!!!!!! Szczepku jakie są koszty takiego tarasy i jak sie to tego tematu zabrac?? eee... widze ze sie podoba. powiem szczerze ,ze nie bylem pewny czy robić coś takiego. A do tego jescze będizie 6 biegów schodów, wejscie główne do domu no i podjazd pod garaz. ale chyba to nie wychodzi tanio w przeliczeniu na metry kwadratowe za wapień zapłaciłem około 40-45 zł do tego dochodzi oczywiście tak jak przy kostce podsypka drobna, gruba i cement i jak ktos lubi cement biały. wiec po przeliczeniu materiały by daly jakies 60 zł i do tego robocizna - razem jakieś 110-120 zł/ m2 na gotowo - to taras tanio to chyba nie wychodzi. kostka by wyszła taniej no ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No fakt że tanio to to nie jest....ale ten efekt!!!!!!! Śliczny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 09.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 NO JA NIE MOGE... Co zajrze, to sie bardziej zakochuje w takim tarasie. Szkoda, ze to jednak dosc drogo wychodzi.... Szczepku, a ciekawa jestem, jaki wybrales kolor elewacji? amonity tez mi sie podobaja...(napisala amonite, heh ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 09.08.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 NO JA NIE MOGE... Co zajrze, to sie bardziej zakochuje w takim tarasie. Szkoda, ze to jednak dosc drogo wychodzi.... Szczepku, a ciekawa jestem, jaki wybrales kolor elewacji? amonity tez mi sie podobaja...(napisala amonite, heh ) no tak amonite heh kolor elewacji-- tutaj były straszliwie długi etargi pomiędzy mną a moja drugą połową stanęlo na tym , ze elewacja będzie w kolorze .... wapienia - ma być jasna z lekko beżowym odcieniem ale jak oststecznie wyjdzie ??? dookoła domu jeszcze będzie robiona opaska na 25 cm wysoka z wapienia. A to po to, żeby ładnie wyglądało i stanowiło zabezpeiczenie pred wszelkiego rodzaju gryzoniami, kóre styropianem wcale nie pogardzą. beda jeszcze belki w kolorze okien - nad oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 09.08.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dolaczam sie do grupy zachwyconej tarasem - sliczny gratulacje z okazji narodzin dzidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 09.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dolaczam sie do grupy zachwyconej tarasem - sliczny gratulacje z okazji narodzin dzidzi ta dzidzia to chyba u Roma Szczepek ma troszke starszego lobuziaka, zdaje sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 09.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dolaczam sie do grupy zachwyconej tarasem - sliczny gratulacje z okazji narodzin dzidzi ta dzidzia to chyba u Roma Szczepek ma troszke starszego lobuziaka, zdaje sie.... to przepraszam - nieuwaznie czytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 09.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 kolor elewacji-- tutaj były straszliwie długi etargi pomiędzy mną a moja drugą połową stanęlo na tym , ze elewacja będzie w kolorze .... wapienia - ma być jasna z lekko beżowym odcieniem ale jak oststecznie wyjdzie ??? dookoła domu jeszcze będzie robiona opaska na 25 cm wysoka z wapienia. A to po to, żeby ładnie wyglądało i stanowiło zabezpeiczenie pred wszelkiego rodzaju gryzoniami, kóre styropianem wcale nie pogardzą. beda jeszcze belki w kolorze okien - nad oknami. No to jestem uspokojona, bo troszke sie balam, ze jakies bardziej "zywe" kolorki Wam sie podobaja - mysle, ze kolor wapienia to dobry wybor, nawet calkiem bialy bylby chyba tez dobry, a ta opaska to az sie prosi Belki nad oknami - dopelnienie pieknej calosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts