jurand79 09.08.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Hohoho - tak dawno nie zaglądałem a tu proszę - prace idą na całego! Ech jak wam zazdroszczę takiego pięknego otoczenia Gratuluję pięknej działeczki. Powiedz mi - gdzie można dostać takie płyty wapienne na taras i ile to kosztuje (za m kw)? Zastanawiam się z czego robić taras u siebie - mam dwie alternatywy: albo deski 60cm nad ziemią albo jakiś kamień na poziomie trawnika (może ciut wyżej). Podoba mi się to co powstaje u ciebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 09.08.2007 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dolaczam sie do grupy zachwyconej tarasem - sliczny gratulacje z okazji narodzin dzidzi ta dzidzia to chyba u Roma Szczepek ma troszke starszego lobuziaka, zdaje sie.... to przepraszam - nieuwaznie czytalam mkkafe nie masz co przepraszać to zawsze miłe - nawet po 4,5 roku od narodzin ) mój łobuziak - już ma swoje zdanie i niekiedy ciężko mu już powiedzięć : "bo tak ma być" najpierw trzeba odpowiedziec na 100 pytań dlaczego a to mój łobuziak - Piotruś - z kwiatuszkiem dla WAS http://www.qes.pl/prywatne/obrazki/piotrus_kwiatek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 09.08.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 No to jestem uspokojona, bo troszke sie balam, ze jakies bardziej "zywe" kolorki Wam sie podobaja - mysle, ze kolor wapienia to dobry wybor, nawet calkiem bialy bylby chyba tez dobry, a ta opaska to az sie prosi Belki nad oknami - dopelnienie pieknej calosci.... ten kolor - wapienia - jest praktycznie - biały - może leciutko złamany - no cóż żadne zółtko tu mi nie pasował o- bo niby do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 09.08.2007 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Hohoho - tak dawno nie zaglądałem a tu proszę - prace idą na całego! Ech jak wam zazdroszczę takiego pięknego otoczenia Gratuluję pięknej działeczki. Powiedz mi - gdzie można dostać takie płyty wapienne na taras i ile to kosztuje (za m kw)? Zastanawiam się z czego robić taras u siebie - mam dwie alternatywy: albo deski 60cm nad ziemią albo jakiś kamień na poziomie trawnika (może ciut wyżej). Podoba mi się to co powstaje u ciebie Pozdrawiam ten kamień kupuję gdzieś pod częstochowa .kupuje się to na kubiki przestzrenne - z około 20 kubików kamienia wychodzi z 70 m2 tarasu. a cena końcowa za metr na gotowo to w granicach 100-120 zł wychodzi - to parę postów wcześneij w komentarzach pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.08.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 namiary na człowieka od kamienia wysłałem na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.08.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Tak sobie myślę Szczepku....rzeczywiście ten kiwający się stół i rozlewająca sie kawa może być pewną niedogodnością ale co tam ten taras jest tego warty.Na pewno sobie z tym jakoś poradzisz..może stół przykręcony na stałe??? A synuś śliczny Tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 16.08.2007 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Tak sobie myślę Szczepku....rzeczywiście ten kiwający się stół i rozlewająca sie kawa może być pewną niedogodnością ale co tam ten taras jest tego warty.Na pewno sobie z tym jakoś poradzisz..może stół przykręcony na stałe??? A synuś śliczny Tylko pozazdrościć wow.. ja patrze na twoją pocieche -(zdjecie na avatarze) jak się zmienia ) - już główkę trzyma ! - no prosze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 16.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie za szybkie info!Podeślij namiary na kamieniołom i powiedz jak będziesz go impregnował. A nierówności na tarasie dodają tylko uroku.Moja elewacja też jest "brudno biała" z brudem w kolorze różu (dobierałam z myślą o piaskowcu z takimi różowymi żyłkami). Ale może wapień też by do niej pasował?http://piekielko2006.republika.pl/wykanczanie/2007-07-27_elewacja_III/slides/2007-07-27_elewacja_III14.htmlJa nie mam jeszcze robionych schodów i nie wiem za bardzo jak je należy robić.Myślałam, że je wylejemy z betonu a okleimy tylko kamieniem - płytkami, ale z Twoich zdjęć widzę, że chyba od razu trzeba przygotować inne podłoże pod kamień, z czego ono się składa? Ponieważ muszę znaleźć ekipę do tego to chyba należy to skonsultować z kamieniarzem, który kładł będzie kamień, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.08.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie za szybkie info! Podeślij namiary na kamieniołom i powiedz jak będziesz go impregnował. A nierówności na tarasie dodają tylko uroku. Moja elewacja też jest "brudno biała" z brudem w kolorze różu (dobierałam z myślą o piaskowcu z takimi różowymi żyłkami). Ale może wapień też by do niej pasował? http://piekielko2006.republika.pl/wykanczanie/2007-07-27_elewacja_III/slides/2007-07-27_elewacja_III14.html Ja nie mam jeszcze robionych schodów i nie wiem za bardzo jak je należy robić. Myślałam, że je wylejemy z betonu a okleimy tylko kamieniem - płytkami, ale z Twoich zdjęć widzę, że chyba od razu trzeba przygotować inne podłoże pod kamień, z czego ono się składa? Ponieważ muszę znaleźć ekipę do tego to chyba należy to skonsultować z kamieniarzem, który kładł będzie kamień, czy tak? pod schody jest robione inaczej a pod taras - zupełnie inaczej - podłoże jest przygotowywane jak pod kostke i ubijane żabą moim zdaniem - najpierw pogadaj z kamieniarzem - bo kazdy ma inną wizję zrobienia schodów. pierwszy kamieniarz - z kótrym się pożegnałem przed ukończeniem pracy - miał wizje właśnie wylania schodów a następnie obłożenia. a drugi - jak to zobaczył to stwierdził, ze facet sie narobił , tylko kamienia nie widac, i ze on układa schody bez zadnego wylewania wczesniej betonu na pewno nie rób tego sama na własną ręke, tylko po prostu zamów schody u kamieniarza i niech on wylewa jak chce lub od razu muruje kamien jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.08.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 KONTAKT do dostawcy kamienia: 607 741 167 łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 17.08.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.08.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Szczepku ale szybko rozpocząłeś przygotowania do zimy - dopiero 17 sierpień. Ja nawet jestem przed urlopem a Ty mi już tutaj zimę wróżysz Czyżbyś miał jakieś przecieki??? Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci wychodzić w pierwszym roku to ogrzewanie, ciekawe jakie będą koszty? Dom jest duży więc pewnie za tanio nie będzie, tym bardziej że to pierwsza zima,domek nie wygrzany. Szczepku nie powinieneś zbudować jakiegoś daszka nad tym drewnem?? Po co ma na niego padac i leżeć na nim śnieg. A synek ma rzeczywiście niezłe pomysły I się nie ma co dziwić bo on po prostu trzymał obiad dla gołębi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.08.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Szczepku ale szybko rozpocząłeś przygotowania do zimy - dopiero 17 sierpień. Ja nawet jestem przed urlopem a Ty mi już tutaj zimę wróżysz Czyżbyś miał jakieś przecieki??? Bardzo jestem ciekaw jak będzie Ci wychodzić w pierwszym roku to ogrzewanie, ciekawe jakie będą koszty? Dom jest duży więc pewnie za tanio nie będzie, tym bardziej że to pierwsza zima,domek nie wygrzany. Szczepku nie powinieneś zbudować jakiegoś daszka nad tym drewnem?? Po co ma na niego padac i leżeć na nim śnieg. A synek ma rzeczywiście niezłe pomysły I się nie ma co dziwić bo on po prostu trzymał obiad dla gołębi Pozdrawiam lepiej wcześniej niż wogóle a jak się zima wcześniej zacznie? kto to wie... a obiadek tu trafiłeś w dzieisiątkę, bo już tego nie chciałem pisać ale widziałem, ajk potem ukradkiem w te gołębie wypluwał..... a one to żarły fuj... a drewno: daszek nad drewnem oczywiscie bedzie, ale jak je przeniose w docelowe miejsce - czesc pod podcień a czesc koło grila to zbuduje z podbiciówki i belek które mam taką małą szopkę. musze sie szybko wziąć za ten daszek... bo jak zasypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.08.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Szczepku ten Twój bankomat musi być niezły Bo mój trochę daje i potem odmawia posłuszeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 17.08.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Cześć Szczepek - dawno nie pisałem. Super pomysł z zapisywaniem "tekstów" maluchów. Czas leci a nasze dzienniki to w sumie spory kawałek naszego szalonego życia, a nioe tuylko budowa się liczy . Z tekstów mojego synka (też Piotrusia) 6 lat "Tato czy mógł byś się dzisiaj położyć z mamą do łóżka i poprzytulać bo ja bym chciał mieć brata" Pozdrawiam - domek super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.08.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Cześć Szczepek - dawno nie pisałem. Super pomysł z zapisywaniem "tekstów" maluchów. Czas leci a nasze dzienniki to w sumie spory kawałek naszego szalonego życia, a nioe tuylko budowa się liczy . Z tekstów mojego synka (też Piotrusia) 6 lat "Tato czy mógł byś się dzisiaj położyć z mamą do łóżka i poprzytulać bo ja bym chciał mieć brata" Pozdrawiam - domek super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dobre te teksty dzieci. Mój ma 3 lata i 3 miesiące. Jak czasami walnie to aż wybuchamy śmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.08.2007 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dobre te teksty dzieci. Mój ma 3 lata i 3 miesiące. Jak czasami walnie to aż wybuchamy śmiechem. dlatego jak mój Piotrek skończył coś około 3 latek, to założyliśmy zeszyt, do którego sukcesywnie wpisujemy dobre teksty - tutaj przepisałem tylko próbke - ale naprawdę uzbierałem już dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Szczepku widzę, że podbitka już prawie gotowa Powiedz mi, czym maluje się te deski?? Wogóle nie jestem w temacie a na jesień będę robił podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.08.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 tak.. już przerobiłem ten temat chiałem taniej - czyli malowąć drewnochronem i lajkierem w jedym - sa takie preparaty i tak ci proponuje zrobić. pomalujesz 2 razy i bedzie ślicznie. ja niestety nie mogłem, bo w tamtym roku - słupy podcienia i cała konstrukcję podcienia pomalowałem drewnochronem z polifarbu, wiec musiałem teraz, zeby kolor był ten sam malowac podbitke też drewnochronem. a po zamontowaniu będize jeszcze pociągnięte lakierem bezpbarwnym. lakiery na zewnątrz sa cholernie drogie. Musze to przyznać. a ja mam tej podbitki około 120 m2 - no bo zafundowałem sobie szeroki podcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts