szczepek 25.03.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Szczepek jestm pod wrażeniem. A ja myślałem że wyprowadzam sie za miasto. Bede pilnie studiował twói dziennik. Ja trochę grzebię sie z papierami ale od czerwca-lipca też ruszam z "Petuniami" Trzymam kciuki!!! Cieszy bardzo że nie tylko mnie spodobały się petunie ! A w centrum duzych miast mieszkałem całe życie - więc teraz zasłużona odmiana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Hej Szczepku Kiedy pojawią się jakieś nowe wpisy w dzienniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.03.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Hej Szczepku Kiedy pojawią się jakieś nowe wpisy w dzienniku?? Jak tylko śnieg zejdzie. Byłem wczoraj, mierzyłem - jest jeszcze około 35 cm na działce. Dobrze że się ciepło zrobiło. Rozpoczecie na 99 % nastąpi tuz po świętach wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 O kurcze to rzeczywiście sporo jescze śniegu. U mnie w wielkopolsce już cały zszedł i zrobił się straszne błocko. Nie da sie prawie dojechać do działki. Chyba muszę kupić gumiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 A prąd - no cóż - będzie, bo jak wiecie - proceura tutaj troche inaczej wygląda i zakład energetyczny NIE robi rozbudowy sieci , dopóki nie ma odbiornika - instalacji elektrycznej - z domem notabene. WIęc na budowę wystarczyć musi agregat prądotwórczy - 5 KW. Ojej, a cóż to za ZE takie procedury wymyśla ? U nas rozbudowują, i prąd do pustej działki ciągną, a ostatnio nawet szafki na własny koszt montują. Co prawda trwa to kilka miesięcy, ale coś za coś. A domek będziesz miał piękny . Lubię projekty Archonu. A okoliczności przyrody jeszcze piękniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.03.2006 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ojej, a cóż to za ZE takie procedury wymyśla ? U nas rozbudowują, i prąd do pustej działki ciągną, a ostatnio nawet szafki na własny koszt montują. Co prawda trwa to kilka miesięcy, ale coś za coś. A domek będziesz miał piękny . Lubię projekty Archonu. A okoliczności przyrody jeszcze piękniejsze . NIestety robiłem podchody i przez architektów nawet poprosiłem rozmowę z kierownikiem tego działu, który robi rozbudowę sieci Oczywiście że mogłem i mogę wcześniej podpisać umowę (nawet teraz) na zrobienie sieci energetycznej i skrzynki, pod warunkiem, ze w umowie określę datę protokołu odbioru instalacji elektrycznej w budynku. A czego zrobić nie chcę, bo skąd mam mieć pewnośc ,że uda mi się na właśnie wpisaną datę w umowie skończyć instalację? A oni za zwłokę naliczają niestety kary umowne. I kółko się zamyka. Od momentu podpisania umowy do dostarczenia prądu - wszystko trwa około pół roku, pod warunkiem, ze się jest pewny, że za te 1/2 roku będzie się miało już protokół odbioru instalacji elektrycznej. ech.... elektryczne biurwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 29.03.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Pięknie, pięknie. Nam też się marzył taki kamień na działce, nawet szukaliśmy w Twojej okolicy i byliśmy blisko nabycia, ale zmieniliśmy koncepcję... kiedy patrzę na zdjęcia Waszej działki to nie wiem czy słusznie. Powodzenia w walce, to krakowski ZE tak zwleka?Na grilla działkowego się wpraszamy z żoną, piwem i karkówką, a i na rewizytę zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 29.03.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Działeczka cóż mówić CUDNA. Takie miejsce z duszą... Życzę miłego budowania petunii, to ciekawy domek (mam taki za płotem, więc wiem co piszę) Świetne rozwiązanie ze schodami, Archon trochę przekombinował w oryginale, Twoje poprawki są o wiele praktyczniejsze: schody staja się mnie strome i nie mnożysz bytów (kolejnych schodów w dół do sypialni). Poza tym petunia jest bardzo funkcjonalna, przestrzenna, cóż tylko budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Powodzenia w walce, to krakowski ZE tak zwleka? Na grilla działkowego się wpraszamy z żoną, piwem i karkówką, a i na rewizytę zapraszamy. Ok. Na grilla -oczywiście zapraszam Powiadomię , jak będe gotowy Tak krakowski ZE ze śląskiej. Moze masz tam jakieś układy. Bo cały czas mam przeczucie że goście pogrywają lekko ze mną. Nawet im projekt budowlany zrobiłem i nic. Każda decyzja jest słuszna jeśli się jej potem nie analizuje Pięknie, pięknie. Nam też się marzył taki kamień na działce, nawet szukaliśmy w Twojej okolicy i byliśmy blisko nabycia, ale zmieniliśmy koncepcję... kiedy patrzę na zdjęcia Waszej działki to nie wiem czy słusznie.. Ja też czasem mam dokładnie takie same obiekcje. Przeciez ta moja działa to odludzie. Klimaty - moze i tak , tylko że to wszystko kosztuje wieeeele energi, zachodu i kasy. Też miałem kilka alternatyw. A teraz to tylko pozostaje utwierdzac mi się samemu w przekonaniu że decyzja była słuszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Działeczka cóż mówić CUDNA. Takie miejsce z duszą... Życzę miłego budowania petunii, to ciekawy domek (mam taki za płotem, więc wiem co piszę) Świetne rozwiązanie ze schodami, Archon trochę przekombinował w oryginale, Twoje poprawki są o wiele praktyczniejsze: schody staja się mnie strome i nie mnożysz bytów (kolejnych schodów w dół do sypialni). Poza tym petunia jest bardzo funkcjonalna, przestrzenna, cóż tylko budować Jakież miłe zaskoczenie ! spojrzałem na album ze zdjęciem twojej działki a tam - PETUNIE ! Czyżby rafał9 jest twoim sąsiadem? Czy twój projekt jest też z archonu Dzięki za słowa otuchy - i z tego co idze - tobie również powodzenia ! pozwoliłem sobie dodać twój dzienniczek do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.03.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 co za miejsce przepięknie a ta skała naprawdę gratuluje pięknej działki ale nie chcę Cię zbytnio martwić i mam nadziej że wiesz że musisz sobie kupić sobie np. taki mały jeżdżący sprzęt ośnieżający najlepiej z dmuchawą, bo inaczej cienko to widzę w zimie, jak daleko macie do asfaltu i sąsiadów na marginesie projekt świetny jak ja żałuje że z powodu mało zasobnych kieszeni musiałam wybrać mało skomplikowany projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.03.2006 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 co za miejsce przepięknie a ta skała naprawdę gratuluje pięknej działki ale nie chcę Cię zbytnio martwić i mam nadziej że wiesz że musisz sobie kupić sobie np. taki mały jeżdżący sprzęt ośnieżający najlepiej z dmuchawą, bo inaczej cienko to widzę w zimie, jak daleko macie do asfaltu i sąsiadów na marginesie projekt świetny jak ja żałuje że z powodu mało zasobnych kieszeni musiałam wybrać mało skomplikowany projekcik Dzieki !. A z tym sprzęcikiem jeżdżącym to już sobie nawet upatrzyłem. Do asfaltu jest co prawda tylko (?) 500 m, ale w zimie odśniieżają praktycznie do naszej działki, taki jest układ domów. Ale co racja to racja. Z 5 Kpln taki mały traktorek z dmuchawą do odśnieżania obawiam się ze może byc niezbędny. Oj nawet nie chce myślec co będzie o 6.00 rano w styczniu czy lutym. No ale coś za coś ! Nie da się pierdnąć i ścisnąć jednocześnie (powiedzonko chorwackie - bardzo adekwatne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.03.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Szczepku gratuluję Twojej małej rocznicy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.04.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 W magicznym miejscu tylko magiczny dom może być Petunie piękne - bardzo mi się podoba. Wygodny, dużo tlenu, tak ma być. I na tle skały będzie bombowo :) POzdrawiam i wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 02.04.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Działka jest po prostu klimatyczna !!! Jako amator wspinaczki miałbym darmowy kawałek skałki do treningu Szkoda, ze na Mazowszu nie ma górek Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Rany, ale Ty masz przepiękną działkę. I prześliczną chałupkę na tej działce postawisz. A z której strony Krakowa masz tę działkę, od Olkusza czy Zakopca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.04.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Rany, ale Ty masz przepiękną działkę. I prześliczną chałupkę na tej działce postawisz. A z której strony Krakowa masz tę działkę, od Olkusza czy Zakopca? Dla mnie to "oczywiście" że od strony Olkusza Dokładnie Krawędź doliny będkowskiej. To ostre zejście terenu w dół i górki w tle to jest drugi brzeg doliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 06.04.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Śniegi zeszły, koło mnie płynęła prawdziwa rzeka ! Ale ważne że można zaczynać ! Do zobaczenia na budowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.04.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A może zdecydujesz sie na własnoręczne zbudowanie szopki? Niezły trening przed budową Właśnie jestem po budowie szopy i nawet nieżle wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.04.2006 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A może zdecydujesz sie na własnoręczne zbudowanie szopki? Niezły trening przed budową Właśnie jestem po budowie szopy i nawet nieżle wyszła Już sobie znalazłem rozwiązanie. Garaż blaszak - może się poźniej przydać na narzędzia. postawię go z tyłu dziąłki i spokój. Musze tylko wymyślić jak to dziadostwo stabilnie przykotwić do ziemi., bo jak postwię na płytkach chodnikowych - to większy wiatr sąsiadowi ten garaż przyniesie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts