Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczepek - "Dom pod Skałą" - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 674
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

małgosia2005 napisał:

dziekuje SZczepku za info.

Bedę sie rozglądać w swoich stronach za kumatym stolarzem i firmami od bram, bo niestety Migas jest za daleko.

pozdrowionka Goska

chyba pstryknąłem kiedyś zdjęcia tych przekrojów, wiec jak znajde - to ci podeślę.

moze się przydać !

bo spieprzyć to jest naprawde łatwo i nie kazdy stolarz to zrobi.

DZIĘKI SERDECZNE

byłoby by super. Nawet moja druga połowka zaakceptowała cene 10 tys za TAKĄ brame drewnianą jak ta TWOJA ( co jest nie lada wyczynem z jego strony z racji wykonywanego zawodu - księgowy :wink: :D ).

pozdrawiam gorąco i sama jestem ciekawa co to za "zapaszek " w garażu?

ale jak dotknąłem silikonu w rogu - śmierdzi, wydłubałem ten silikon - pod spodem - nie śmierdzi.

Czemu tam śmierdziało? Silikon?

z chemicznego punktu widzenia, silikon śmierdział tylko ze względu na zjawisko zwane adsorbcją (powierzchniowe wnikanie jednej fazy w drugą i wzrost steżenia na granicy faz) - nie mylić z absorpcją !

Witam!!!

Dawno tu nie zaglądałam.

Masz duży super piękny na cudnej działce domek - tylko pozazdrościć :p .

Fajnie dziennik prowadzisz - najbardziej rozbawiły mnie dyskusje z synkiem - mam coś podobnego w domu - moja córcia za miesiąc kończy 4 latka - a jak wiadomo takie zbóje są strasznie przemądrzałe.

No i wpis z 28.10.2007 - o skarpetkach..... :lol: .

Pozdrwionka

Witam!!!

Dawno tu nie zaglądałam.

Masz duży super piękny na cudnej działce domek - tylko pozazdrościć :p .

Fajnie dziennik prowadzisz - najbardziej rozbawiły mnie dyskusje z synkiem - mam coś podobnego w domu - moja córcia za miesiąc kończy 4 latka - a jak wiadomo takie zbóje są strasznie przemądrzałe.

No i wpis z 28.10.2007 - o skarpetkach..... :lol: .

Pozdrwionka

najgorsze ,ze musiałem wydłubać 3 płytki ze ściany, zanim znalazłem skarpetki pod górą cementu....

Co by nie mówić – szacunek dla realizacji.

Szczepku nie daj się dłużej prosić o zdjęcie tych narożnych słupków z płaskownikami przy ogrodzeniu. Ciekawi mnie to rozwiązanie.

Sorki, ze troche trwało..

ale jest :-)

http://www.evisa.pl/prywatne/obrazki/ogr_1.jpg

http://www.evisa.pl/prywatne/obrazki/ogr_2.jpg

http://www.evisa.pl/prywatne/obrazki/ogr_3.jpg

http://www.evisa.pl/prywatne/obrazki/ogr_4.jpg

Dzięki Szczepek za zdjęcia – wszystko świetnie widać ze szczegółami. Dokładnie takich ujęć potrzebowałem.

Wszystko dobre co się dobrze kończy – mam tu na myśli niedawny problem smrodu. Niewiarygodne jaką florę/faunę ludzie hodują na girach, skoro w efekcie zabrało się za silikon w takim wielkim garażu. To mogło by być ciekawe doświadczenie gdybyś odesłał właściwej osobie te drobiazgi …. ale to chyba w jakimś słoiku bo kto by ci to dostarczył ….. a adresat jak by poznał to by nie otworzył. :) ………….. A ten cement co pod nim były to się jeszcze do czegoś nadawał ?

Systematycznie śledzę jak posuwa się z pracą twój kamieniarz – ten góral to codziennie dojeżdża z Wiśniowej do roboty czy gdzieś go zakwaterowałeś i tylko robi łikendowe wypady na disco do siebie ?

Po sezonie/dwóch ten wapien lekko zbieleje, całość otoczy zieleń – cudowny efekt będzie.

Edit

Takie jeszcze moje przemyślenie ad. parapetów bo u siebie zmieniałem wszystkie na marmurowe (Breccia 3cm) – o ile jeszcze pozostał ci jakiś do zamontowania czyli jeszcze nie ”po ptokach”. Inna sprawa, że u ciebie pod oknami miałeś piankę i styropian ale nie wiem jak to ostatecznie zostaje w nowych domach ewnt a nuż komuś utrafię.

Jeżeli takowej już nie ma to warto zwrócić uwagę na izolację kamiennych parapetów. W moim wydaniu tył parapetów gdzie stykały się z betonem zewnętrznych odizolowywałem pasami pianki wyciętej z ..... karimaty. W łazience gdzie nie dopilnowałem sobie i tego nie ma parapet w zimie …. lodówka - reszta domu (z izolacją) cieplutkie.

PS

Chyba zmieniłeś drinki … żubrówka się skończyła ?

Oj, Szczepek, z dnia na dzień coraz piękniej to wszystko wygląda!

A teksty twojego synka rozbawiły mnie do łez :lol: :lol: :lol:

AMONITE

jeśli pozwolisz na wiosnę poproszę o pomoc - w pomysłach do ogrodu - bo jak widziałaś to u mnie tylko dom, skała i ziemia. NIc zielonego. A tego mi strasznie teraz brakuje....

twój ogród mnie urzekł